Przeprowadzki
Napisano 27 października 2010 - 10:52
W najbliższym czasie planuję się przeprowadzić z domu rodzinnego do mojego chłopaka (do innego miasta). Chciałabym się dowiedzieć od Was co w takiej sytuacji powinnam zrobić/załatwić. Nie mam tak szczerze pojęcia jak mam się do tego zabrać (nie mówiąc o pakowaniu;) Napiszcie o swoich przeprowadzkach i przemyśleniach z nimi związane. Może któraś z Was wie jak to zrobić sprawnie i o czym nie można zapomnieć.
Napisano 17 lutego 2014 - 10:32
Przeprowadzka to najgorsza kara na świecie. Ale wszystko trzeba spakować w kartony, posegregować, żeby później tylko wyciągać, układać i karton wyrzucać.
Napisano 17 marca 2014 - 07:37
Ja niestety będę się za niedługo przeprowadzać :| i to do całkowicie pustego mieszkania, więc czeka mnie dużo roboty
Napisano 17 marca 2014 - 08:11
Ja niestety będę się za niedługo przeprowadzać :| i to do całkowicie pustego mieszkania, więc czeka mnie dużo roboty
no to my też w takiej sytuacji jesteśmy ![]()
W weekend odmalowaliśmy mieszkanie, wstawiliśmy łóżko do sypialni, meble do przedpokoju i salonu... reszta pracy w kolejny weekend.
Napisano 18 marca 2014 - 22:36
@mloda fajnie, że udało się znaleźć coś odpowiedniego.
Ja nie lubię przeprowadzek, a konkretnie pierwszego ich etapu czyli pakowania. Nie umiem wszystkiego pozbierać do kupy. Do dziś część rzeczy mam jeszcze u mamy. Ale rozpakowywanie i urządzanie gniazdka to już fajna sprawa.
Napisano 22 marca 2014 - 16:30
ja już jestem chora jak myślę o kolejnej przeprowadzce.... Mam nadzieję, że w kolejnej chacie zagrzeję tyłek troche dłużej niż parę miesięcy
agnieszkapat, dnia 17 Marz 2014 - 07:37 AM, napisał:
no to my też w takiej sytuacji jesteśmy
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 22 marca 2014 - 22:07
Pocieszające jest to, że po przeprowadzce zaczynamy coś nowego
Jeśli nie lubisz pakowania polecam firmę, która pakuje wszystko za Ciebie, robi to ostrożnie, opisuje, żeby nic nie zaginęło. Zajrzyj tutaj reklama
Żeby zrobic to sprawnie o niczym nie zpaomnieć, polecam stary niezawodny sposób. Spisać wszystko na kartce i dopisywać jak nam cos do głowy przyjdzie.
Użytkownik elizabeth edytował ten post 22 marca 2014 - 22:11
Napisano 25 lipca 2016 - 10:46
Zaczynam się powoli zastanawiać co powinnam zabrać z domu rodzinnego do mieszkania. Mam mnóstwo dupereli, książek do których mam sentyment i żal je zostawić, ale szkoda też przewozić tyle gratów.
A jeśli byśmy się zdecydowali na pokój jednak to martwię się, że nie zmieszczę tam ubrań, nie mam ich dużo, ale nie chcę co weekend jeździć do domu po ubrania. Myślicie, że pozwolą ewentualnie na dodatkową szafę taką nawet przenośną z materiału?
Napisano 22 sierpnia 2016 - 10:10
Sama miałam rok temu takie dylematy... Część moich dupereli została po prostu w domu rodzinnym i tak czeka. Kiedyś albo je zabiorę, albo wyrzucę.
Myślę, że szafa na ubrania, tym bardziej tekstylna, którą można łatwo rozmontować, nie powinna nikomu przeszkadzać, ale to już zależy z kim mieszkać będziesz.
Napisano 23 sierpnia 2016 - 20:45
@Wisienkowa późno odpowiadam, ale...
no pewnie, że szafa w wynajętym przez Ciebie pokoju nie będzie przeszkadzała, ludzie wręcz wynajmującym każą kupować to czego im brakuje
na Twoim miejscu dupreli bym nie brała, my je później przewoziliśmy jak już mieszkanie wynajmowaliśmy a nie pokój - w pokoju tylko najpotrzebniejsze rzeczy, ale ja ciuchy od razu brałam wszystkie, Mąż też. Ludzi potem często mają problemy, że niespodziewanie spadnie śnieg w październiku np. a tu buty czy kurtka w domu i trzeba doginać w jesiennych ![]()
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 26 sierpnia 2016 - 19:50
Proszę bardzo
Udanej i szybkiej przeprowadzki ![]()
Napisano 27 sierpnia 2016 - 17:02
mialam taka w dwoch mieszkaniach i bardzo zalowalam, ze nie wzielam jej teraz z soba. Wg mnie to jest mebel idealny
Myślicie, że pozwolą ewentualnie na dodatkową szafę taką nawet przenośną z materiału?
NIenawidze przeprowadzek!!! W tym roku zaliczylam juz 2 i nie chce ani pol wiecej
. Tylko, ze teraz jestem w troche innej sytuacji, bo musze caly moj dobytek z soba tarmosic. Ale... za pierwszym razem jak mialam sie zmiescic w sama walizke wcale sie nie cykalam za bardzo. Ciuchy na kazda mozliwo pogode, podstawowe rzeczy typu suszarka, prostownica, reczniki, posciel i wlasciwie tyle. Rzeczy do kuchni zawsze mozna dokupic w Pepco czy Ikei, albo zabrac z domu 2 komplety i tez bedzie. Poza tym... Podejrzewam, ze bedziesz czasem pojawiac sie w domu, wiec na dobra sprawe, jesli czegos zapomnisz a bedzie Ci to calkowicie niezbedne do zycia, to zawsze mozesz wziac z soba przy okazji ktorejs z wizyt, albo poprosic Mame, zeby Ci to po prostu przeslala
.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 08 września 2016 - 13:55
@nie(d)oceniona kupiłam sobie jednak zamiast szafy taki stojak na ubrania, taki zwykły drążek na podporach z półą na buty dodatkową.
Napisano 08 września 2016 - 16:49
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 21 grudnia 2017 - 14:58
Zaopatrz się w duuużo solidnych kartonów:)
Napisano 23 grudnia 2024 - 17:34
Dokładnie
Mega ważne są kartony https://kartony24.eu...zki-strunowe/81
Napisano 16 stycznia 2025 - 16:32
Wiadomo, odpowiednie kartony są mega ważne żeby się spakować w miarę szybko. Przyda się tez taka https://przeprowadzki-warszawskie.pl/ firma przeprowadzkowa. Zwłaszcza jeśli nie masz kogoś kto te rzeczy poprzenosi do nowego lokalu
Napisano 25 kwietnia 2025 - 11:25
Zdecydowanie, dobre kartony to podstawa – ułatwiają pakowanie, zabezpieczają rzeczy i pozwalają lepiej zorganizować cały proces. A jeśli do tego dołoży się profesjonalną firmę przeprowadzkową, taką jak ta, którą poleciłeś, to przeprowadzka może być o wiele mniej stresująca.
Samodzielne noszenie wszystkiego bywa nie tylko męczące, ale i ryzykowne dla kręgosłupa (i mebli ). Zajrzyjcie tez tutaj https://kraften.pl/3...rtonowe-ozdobne