Bardzo mnie zaciekawił. Jestem ciekawa Waszego zdania więc opisze w skrócie o czym mowa.
Kobieta wybaczy mężczyźnie najgorsze świnistwo , ale kobiecie nie daruje nawet małego błędu. Kobiety stosują ukrytą agresję wobec swoich koleżanek: obmawiają je, tyranizują i bojkotują, z uśmiechem na ustach wbijają im nóż w serce.
O przyczynach owej agresjii pisze prof. P. Chesler.
Problem kobiecej agresji był bagatelizowany i nie dostrzegany przez lata być może dlatego że męska agresja jest łatwiej dostrzegalna, bo jest fizyczna
.
W przeciwieństwie do facetów , kobiety stosują agresję ukrytą wobec koleżanek : nekają, prześladują.Przez takie zachowania kobiet ich ofiary tracą pracę, uczennice muszą zmienić szkołe. Kobieta może usmiechać się do innej kobiety i równocześnie obmawiać ją za plecami
, tak że otoczenie uwierzy w kłamstwa na temat ofiary.
Pisze również :
Kobiety znacznie łatwiej wybaczają mężczyzną , podczas gdy kobietą nie zapomianają nawet małego błedu i chowają do nich dozgonną urazę
podpisuje się pod tym dwoma łapkami
Dalej:
Kobiet są uczone współczucia i wybaczenia, ale mężczyzną - nie kobietą.
W sądzie bronią domniemanego gwałciciela , nie chcą, by poszedł do wiezienia , ale są bardzo surowe oceniając sponiewierane kobiety, ktore zabiły w sobie zdolność do obrony.Kobiety nie potrafią zaakceptować i uszanować różnic między nimi i innymi kobietami .Czują się lepiej w towarzystwie tych, które ubierają się, myśla podobnie.
Ja szczerze mówiąc musze się zgodzić z tym artykułem. Owszem..nie spotkałam sie z tym w moich relacjach z przyjaciółkami ale znajome..tak.
Temat nie jest mi obcy zarówno w realu jak i w necie.
i
[ Dodano: 2010-08-05, 19:48 ]
W artykule jest jeszcze info:
że
-tylko 11% proc. badanych kobiet wskazało ,że wolałabo kobiete za szefa
-Amerykańska antropolożka przeprowadziła badania z których wynika że 9 na 10 badanych przyznało ,że dokuczają im głównie kobiety...
-oraz że Polki są najbardziej agresywne..