Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

"Wojna jajników "

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 18:31

W najnowszym numerze Charakterów jest artykuł o tytule " Solidarność jajników "
Bardzo mnie zaciekawił. Jestem ciekawa Waszego zdania więc opisze w skrócie o czym mowa.
Kobieta wybaczy mężczyźnie najgorsze świnistwo , ale kobiecie nie daruje nawet małego błędu. Kobiety stosują ukrytą agresję wobec swoich koleżanek: obmawiają je, tyranizują i bojkotują, z uśmiechem na ustach wbijają im nóż w serce.
O przyczynach owej agresjii pisze prof. P. Chesler.
Problem kobiecej agresji był bagatelizowany i nie dostrzegany przez lata być może dlatego że męska agresja jest łatwiej dostrzegalna, bo jest fizyczna
.

W przeciwieństwie do facetów , kobiety stosują agresję ukrytą wobec koleżanek : nekają, prześladują.Przez takie zachowania kobiet ich ofiary tracą pracę, uczennice muszą zmienić szkołe. Kobieta może usmiechać się do innej kobiety i równocześnie obmawiać ją za plecami
, tak że otoczenie uwierzy w kłamstwa na temat ofiary.

Pisze również :

Kobiety znacznie łatwiej wybaczają mężczyzną , podczas gdy kobietą nie zapomianają nawet małego błedu i chowają do nich dozgonną urazę
podpisuje się pod tym dwoma łapkami

Dalej:
Kobiet są uczone współczucia i wybaczenia, ale mężczyzną - nie kobietą.
W sądzie bronią domniemanego gwałciciela , nie chcą, by poszedł do wiezienia , ale są bardzo surowe oceniając sponiewierane kobiety, ktore zabiły w sobie zdolność do obrony.Kobiety nie potrafią zaakceptować i uszanować różnic między nimi i innymi kobietami .Czują się lepiej w towarzystwie tych, które ubierają się, myśla podobnie.

Ja szczerze mówiąc musze się zgodzić z tym artykułem. Owszem..nie spotkałam sie z tym w moich relacjach z przyjaciółkami ale znajome..tak.
Temat nie jest mi obcy zarówno w realu jak i w necie.

i

[ Dodano: 2010-08-05, 19:48 ]
W artykule jest jeszcze info:
że

-tylko 11% proc. badanych kobiet wskazało ,że wolałabo kobiete za szefa
-Amerykańska antropolożka przeprowadziła badania z których wynika że 9 na 10 badanych przyznało ,że dokuczają im głównie kobiety...

-oraz że Polki są najbardziej agresywne.. :shock:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#2 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 18:42

W sądzie bronią domniemanego gwałciciela , nie chcą, by poszedł do wiezienia , ale są bardzo surowe oceniając sponiewierane kobiety, ktore zabiły w sobie zdolność do obrony.

Nie znam całości artykułu (wrzuć, jeżeli znajdziesz gdzieś w internecie ;-) ), ale ten fragment (bo domyślam się, że to dosłowny cytat z niego?) powiedział mi tyle, że autor, lub autorka strasznie niesprawiedliwie na kobiety patrzy. Owszem, jesteśmy zazdrosne, zawistne, w kłótni często skaczemy innym kobietom z pazurami do oczu ... Ale napisanie, że kobieta stanie po stronie gwałciciela, jest moim zdaniem przesadą i naciąganiem faktów do własnych teorii...

A jeżeli chodzi o relacje między kobietami ... Cóż ... mam całą jedną przyjaciółkę, i masę dobrych znajomych ... i nie uważam, żebym była na siłach powiększać to grono ... zwłaszcza, że mam wybuchowy charakter i jeżeli się nie dogadujemy ... przeważnie któraś ze stron cierpi na tym fizycznie (podrapane ręce i wielkie sińce w gimnazjum ... ), psychicznie (jak miło było odegrać się na jednej na maturze ... niestety, zdała ... <hepi1></span> ), bądź wyeliminowanie z najbliższego środowiska (Z: cześć X, Y powiedz mi ...; X: Z co u ciebie?; Z: co mówiłaś Y?). Może i postawiłam się w niezbyt miłym świetle, ale po co mam udawać, że jestem ideałem? I nie wierzę, że żadna z dziewczyn nie odgrywa się na tych, które zaszły im za skórę, a raczej nadstawia drugi policzek ... Matka Teresa była jedna, a my jesteśmy tylko ludźmi ... Zazdrość i zawiść uważam za jedne z cech, które są wpisane w charakter kobiet, aczkolwiek, z którymi powinnyśmy walczyć i ograniczać je ... Poza tym ... mamy w większości zbieżne cele, więc jesteśmy dla siebie największą konkurencją na wielu polach ... Ot i całe moje podejście do tematu ...

W artykule jest jeszcze info:
że

-tylko 11% proc. badanych kobiet wskazało ,że wolałabo kobiete za szefa
-Amerykańska antropolożka przeprowadziła badania z których wynika że 9 na 10 badanych przyznało ,że dokuczają im głównie kobiety...

-oraz że Polki są najbardziej agresywne..

takie dane zawsze trzeba brać z przymrużeniem oka ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#3 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 11:43

Nie znam całości artykułu (wrzuć, jeżeli znajdziesz gdzieś w internecie

no właśnie szukałam. ;/

że to dosłowny cytat z niego

tak

napisanie, że kobieta stanie po stronie gwałciciela, jest moim zdaniem przesadą

tez tak myśle. Niestety nie ma dokładnie opisane skąd takie stwerdzenie.

Cóż ... mam całą jedną przyjaciółkę, i masę dobrych znajomych ..

to dużo. Wiecej nie trzeba. Kiedys miałam mase znajmoych fałszywych teraz wole jedna koleżanke ale pewną

zwłaszcza, że mam wybuchowy charakter

witam w gronie :mrgreen:

jak miło było odegrać się na jednej na maturze ... niestety, zdała ...

<umieraam></span>

Matka Teresa była jedna, a my jesteśmy tylko ludźmi ...

świeta prawda.

#4 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 10:05

no ja przyznam ze mnie sie łatwiej zyje z facetami , sa prosci w obsłudze , jak im cos nie pasuja to mowia, a kobiety bywaja własnie zawistne głownie wobec innych kobiet . wiele przypadków znam ze dziewczyna rozmawia z dziewczyna po czym " obrabia jej dupe" z inna i tak dalej. wsrod facetów nie spotykam takich zachowan czesto.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#5 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 10:35

no niestety tak to juz jest ze dopoki kobieta nie poczuje konkurencji w srod otaczajacych jej kobiet bedzie wszystko ok, w razie zagrozenia jest zdolna do wszystkiego - po trupach do celu

ja zazdroszcze mezczyzna tego ze zawsze stoja za soba murem- oni sie z nas smieja (kilka razy spotkalam sie z tym ze mezczyzni przesmiewaja kobiety) i gdyby zorganizowac jakis konkurs lub zawody, my kobiety nie mamy szans - zawsze jedna obrazi sie na druga, inna jest zazdrosna i nigdy nic nie wychodzi....

sama raczej jestem pozytywnie nastawiona do otoczenia, ale powiem szczerze ze pracujac jako hostessa dostalam w kosc i zawsze balam sie poznac nowe kolezanki z pracy bo przewaznie byly wredne i przez slodko usmiechajac sie wbijaly mi noz w plecy

trzeba miec silny charakter...

nigdy nie zaufam w pelni obcej kobiecie bo one zawsze widza pole walki kazda chce byc lepsza i nie trzeba sie tego gleboko doszukiwac, kazdy o tym wie

przykre to....

#6 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 07:16

.

no ja przyznam ze mnie sie łatwiej zyje z facetami

o zdecydowanie. Mam wiecej kumpli niz koleżanek. TAki kolega pochwali, i nie jest zazdrosny.

po trupach do celu

:roll: niestety. Z tym się akurat osobiscie nie spotkałam ale

pamietam że miałam kolezanke która ciągle wbijała mi tzw. szpileczki.
:roll:
do tej pory nie wiem czemu