Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

lakiery do paznokci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
490 odpowiedzi w tym temacie

#361 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 15 maja 2012 - 15:55

Z tymi lakierami jest różnie, ja np mam kilka z inglota, niektóre trzymają 2 tygodnie a niektóre zmywam po 2 dniach, bo odpryskują strasznie :-|

er3mjw4zst9mivdb.png

#362 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 16 maja 2012 - 08:14

Tilia, tak mi się ten żółty spodobał, że jeszcze chociaż tydzień go 'ponoszę'. Ale obiecuję, że drugi w kolejności będzie niebieski :-)

#363 malinkeczka

malinkeczka
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 16 maja 2012 - 12:59

Całkiem fajnie sprawdzają się także lakiery do paznokci . Miałam ostatnio takie fajne, czerwone i dawały radę na maxa :]

#364 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 maja 2012 - 20:50

moze czasem lakier jest zlezały , albo stał nasloncu i dlatego szybko odpryskuje.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#365 zrozpaczona

zrozpaczona
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 17 maja 2012 - 11:37

Czy któraś z Was używa żółtego lakieru? Jak się taki prezentuje? Potrzebuję także porady, czy lepsze są lakiery matowe czy te błyszczące. No i czy lepsze paznokcie w jednym kolorze, czy może warto poeksperymentować ze wzorkami i ozdobami?

#366 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 17 maja 2012 - 11:53

zrozpaczona,

Tilia, tak mi się ten żółty spodobał, że jeszcze chociaż tydzień go 'ponoszę'.

wystarczyło popatrzeć 3 posty wyżej.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#367 lizzka

lizzka
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 22 maja 2012 - 13:25

Z tymi lakierami jest różnie, ja np mam kilka z inglota, niektóre trzymają 2 tygodnie a niektóre zmywam po 2 dniach, bo odpryskują strasznie :-|

2 tygodnie??? Ja jeszcze na taki nie trafiłam, ale to pewnie też zależy, co się przez te dwa tygodnie robi, może gdybym tylko siedziała przed kompem i pykała w klawiaturkę, to by się trzymały, ale troszkę prac domowych i połowy lakieru nie ma ;/

#368 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 25 lipca 2012 - 07:21

Ja się dołączam do ochów i achów nad tym lakierem-odżywką 8w1 z Eveline <ookk></span>
Nigdy nie marudziłam na wygląd moich paznokci, bo uważam, że są ładne :P ale zawsze miałam je miękkie jak kartka papieru, a teraz są i ładne i twarde :mrgreen:

I polecam lakiery szybkoschnące Rimmel 60seconds, żywe kolorki, faktycznie szybkoschnący lakier, malowałam nim póki co tylko paznokcie u stóp, ale wystarczyła jedna warstwa i kolorek cudny :mrgreen: i ma trochę inny pędzelek, grubszy, bardzo wygodny do malowania paznokci na stopach moim zdaniem, pierwszy raz nie miałam pomalowanych palców dookoła :lol:
Nie wiem jak normalnie cenowo wygląda, bo jak kupowałyśmy z siostrą w Rossmanie to akurat była promocja i jak mnie pamięć nie myli to niecałe 7zł za jeden dałyśmy ;-)

Załączone miniatury

• rimmel1.jpg

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#369 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 25 lipca 2012 - 13:05

lakierem-odżywką 8w1 z Eveline

gdzie to można kupić :?: bo chętnie bym spróbowała

Rimmel 60seconds

mogę się pod tym podpisać, świetne kolory i dość długo się trzymają
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#370 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 25 lipca 2012 - 13:17

lakierem-odżywką 8w1 z Eveline

Naprawdę musi być cudowna, bo używa jej większość moich koleżanek i wszystkie są zachwycone. Nie słyszałam ani jednej negatywnej czy nawet neutralnej opinii ;-)
Jakiś czas temu w Rossmanie była promocja na nią, moja siostra wybrała się specjalnie rano do sklepu, ale półka była już pusta :-P

gdzie to można kupić? bo chętnie bym spróbowała

Na pewno w Rossmanie właśnie ;-)

#371 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 25 lipca 2012 - 13:20

gdzie to można kupić :?: bo chętnie bym spróbowała

są w Rossmanie. Kosztują około 9 zł.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#372 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 25 lipca 2012 - 13:51

2 tygodnie??? Ja jeszcze na taki nie trafiłam, ale to pewnie też zależy, co się przez te dwa tygodnie robi, może gdybym tylko siedziała przed kompem i pykała w klawiaturkę, to by się trzymały, ale troszkę prac domowych i połowy lakieru nie ma ;/

Wyobraź sobie, że nie siedziałam tylko przed komputerem i nie pykałam w klawiaturę. Robiłam wszystko co było trzeba zrobić w domu i to więcej niż troszkę, a lakier się trzymał ;-)

er3mjw4zst9mivdb.png

#373 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 25 lipca 2012 - 14:24

są w Rossmanie. Kosztują około 9 zł.

to już wiem gdzie udam się jutro :mrgreen: cena nieistotna ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#374 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 sierpnia 2012 - 17:25

Bell Air Flow są w biedronce. Już nie pamiętam ceny, ale dość dobra. Tak wychwalałyście, że właśnie zaczynam pierwszy dzień testowania - jutro test "w krainie detergentów" :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#375 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 września 2012 - 16:40

Ja ostatnio kupiłam sobie lakiery Miss Spoty Clubbing Colours. Swój mam żółty i zielony taki trawiasty. Miśka siostra dała mi fioletowy (mimo,że za tym kolorem nie przepadam to pomalowałam :lol: ) i jestem nimi zachwycona jeśli chodzi o kolor :-) fakt,że długo nie wytrzymują (po 3 dniach miałam pierwszy odprysk) więc to raczej takie kolory na chwilę,ale mi pasują,bo rzadko kiedy mam długo jeden odcień :-)
Pędzelek jest bardzo szeroki,ale o dziwo fajnie się nim maluje. Wydaje mi się,że szybciej schną niż inne moje lakiery. Czytałam, że niby barwią paznokcie, ale ja nic takiego nie miałam. Kosztuje coś około 5-6zł jeśli dobrze pamiętam :-P
https://encrypted-tb...7CoCmpv0kg-MrKw
https://encrypted-tb...Si0NQVCg-7WWwPb
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#376 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 02 września 2012 - 18:16

Tilia, mam żółty i jestem zadowolona. Sprawuje się dokładnie tak jak mówisz i nie barwi ;)

#377 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 września 2012 - 19:44

Tilia, lubię lubię, bardzo lubię. W ogóle lakiery miss sporty mi bardzo podchodzą. chyba właśnie ze względu na pędzelek. No i nie trzeba paćkać 1 500 - 100 - 900 razy, żeby kolor był ładny ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#378 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 03 września 2012 - 20:57

Tilia, też mam trawiasty, i niebieski i różowy. UWielbiam, że są matowe, kryją ładnie i kolorek jest naprawdę intensywny ;-)

chyba właśnie ze względu na pędzelek

ja się na początku nie mogłam do niego przyzwyczaić, ale teraz jest oki.

Wydaje mi się,że szybciej schną niż inne moje lakiery.

zdecydowanie, ja malowałam w ciężarówce, to jak kończyłam prawą łapkę, to lewa już sucha była <H></span>
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#379 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 04 września 2012 - 10:36

Tilia ja również jestem bardzo zadowolona z tych lakierów:mam biały do frencha i niebieski-kolor jest bardzo intensywny i wystarczą tylko 2 warstwy. Jak pomalowałam nim paznokcie u nóg, to trzymał mi się ok 3 tyg, bez większych poprawek.

lizzka- mi lakier na paznokciach u dłoni trzyma się zwykle ok 1,5 tygodnia i nie widzę w tym nic dziwnego. Nawet jak byłam w Chorwacji to przetrzymał te 12 dni- nie było odprysków, a jedynie starł się na końcówkach. Po prostu trzeba używać dobrego top coatu, no a prace domowe wykonywać w rękawiczkach.

Załączone miniatury

• inglot-diamond-top-coat-diamentowy-lakier-utwardzajacy-16-ml-15.jpg
  • bell-lakier-do-paznokci-glam-wear-410.jpg

#380 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 04 września 2012 - 17:44

Pędzelek jest bardzo szeroki

To jest fajne :P
Mam z tych na focie fiolet, koralowy i niebieski.
Tylko ten koralowy mi jakoś bardzo szybko w buteleczce zgęstniał :/
Ale mają bardzo fajne kolorki Missy Sporty :mrgreen: :mrgreen:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”