Jakie są wasze sposoby na walkę z komarami ?
Napisano 24 lipca 2010 - 10:20
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 24 lipca 2010 - 13:45
Napisano 26 lipca 2010 - 18:40
Ich działanie polega na wabieniu owadów światłem o odpowiedniej długości fali i niszczeniu ich prądem elektrycznym wysokiego napięcia
i nie powiem bo jest dość skuteczna - może nie w 100% ale lepsze to niż nic
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 04 sierpnia 2010 - 09:37
widziałam te raidy różne do gniazdka w sklepach i powiedzcie który polecacie? słyszałam że ten płyn który jest w środku to śmierdzi- to prawda?
mieszkam na terenie gdzie komarów są straszne ilości i co noc zabijam około 3-4 sztuk mam już tego dość a dzidzia się za niedługo pojawi i niechce żeby ja gryzły...
siatkę w oknie też mam ale nie we wszystkich oknach i one tak przelatują w dzień z pokoju do pokoju a mnie szlag trafia...
Napisano 04 sierpnia 2010 - 10:34
to dziwnenie daje NIC!!!! nie ma w niej żadnego prądu (sprawdzałam) a komary latają sobie do niej i wylatują żywe:(
a gdzie ją można dostać niestety nie umiem Ci powiedzieć bo dostaliśmy ją, nie kupowaliśmy
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 04 sierpnia 2010 - 11:28
Ja używam Brosa i sobie chwalę- wcześniej miałam w pokoju chmarę komarów a teraz ani jeden egzemplarz się nie uchowałpowiedzcie który polecacie
mi tam nic nie śmierdzi, generalnie nie czuję żadnego zapachu. Urządzenie włączyliśmy w kontakcie przy oknie. Oprócz płynu można do niego dokupić też płytki, bo niektórzy ponoć skarżą się, że płyn ich uczula, ale ja nic takiego nie doświaczyłam. Zresztą Miśka też dobrze reaguje i nie ma żadnych objawów alergicznych a płytki, które stosowaliśmy na początku nic nie dawały- fruwajów było tyle, że moje dziecko wyglądało jak muchomor, calutka była pogryzionasłyszałam że ten płyn który jest w środku to śmierdzi
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 04 sierpnia 2010 - 11:39
Z tego co tam widziałam to z Brosa są też te lampy owadobójcze.
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 04 sierpnia 2010 - 12:03
Napisano 04 sierpnia 2010 - 16:59
nawet nie raz słyszę takie małe 'csss' jak komar usiądzie na tych pręcikach - co znaczy, że poraził go prąd i niestety zginął
no właśnie tak miało być z moją lampą ale niestety w niej żadnego prądu nie ma
spirale brossa użyłam kiedyś w pokoju ale niestety ta strasznie śmierdzi i przy dziecku odpada muszę zakupić coś bezzapachowego spróbuje lampy z tym płynem lub płytkami co pisałyście. Dziękuje dziewczynki
Napisano 08 sierpnia 2010 - 17:32
Napisano 25 czerwca 2013 - 08:30
Mozecie cos polecić,skutecznego
Napisano 25 czerwca 2013 - 08:49
Ale mogę polecić OcteniSept na pogryzienia. On jest dobry do ran i tutaj trochę łagodzi to swędzenie.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 25 czerwca 2013 - 09:31
a co to za wynalazek :>skutecznie odstrasza komary musi mieć w składzie DEET
Napisano 25 czerwca 2013 - 11:09
musze sie zapoznać z tym preparatem,bo nie da rady wieczorem biegać jak komary lgną do spoconego ciala.misiek ostatnio wyczytał na jakimś forum że najlepszy jest ultrathon - wszyscy go zachwalali
[ Dodano: 2013-06-25, 12:10 ]
no ja zawsze rozdrapię aż do krwiAle mogę polecić OcteniSept na pogryzienia. On jest dobry do ran i tutaj trochę łagodzi to swędzenie
Napisano 25 czerwca 2013 - 13:38
a co to za wynalazek :>
DEET) – organiczny związek chemiczny z grupy amidów, pochodna benzamidu. Stosowany jako środek odstraszający owady, np. komary, meszki, muchy końskie, kleszcze lub muchy tse-tse oraz jako środek owadobójczy.wikipedia
Napisano 25 czerwca 2013 - 14:04
Trochę słabiej działa lawendowy, cedrowy i geranium.
Wystarczy baza w postaci 100 ml dobrego oleju (np. lnianego, czy z pestek winogron - będzie dodatkowa pielęgnacja dla skóry
To samo też można zrobić na bazie wody. Z tym, że ta mikstura na wodzie jest do szybkiego zużycia.
Napisano 25 czerwca 2013 - 15:57
I mówię teraz zupełnie serio. Zawsze się dziwiłam, czemu ludzie tak przezywają te komary, skoro to nic takiego. A teraz już wiem,że po prostu mnie omijają. Nawet teraz wróciliśmy z grilla-ja z jednym małym śladem, a Brzydki cały pokąsany. :->
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 25 czerwca 2013 - 16:45
Ja mam jak Aspi - malo mnie gryza...a maz ma bablem jak nie wiem. Wczoraj go ugryzl w warge, wygladał obłednie