Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

[24.12.2009] Czwartek. Wigilia-najpiękniejszy dzień w roku:)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 01:00

Padam.
Środa była koszmarna. W pracy kocioł, nawet nie było czasu na kawę :roll:
Tyle miałam pracy na wieczór...a tu mama nam zasłabła i pogotowie zabrało ją do szpitala.
Dopiero co ją przywieźliśmy z powrotem.
Na szczęście wyniki ma dobre, po prostu to przemęczenie, ale musi o siebie dbać.
No ale ona przecież nie ma na to czasu 8-)
Już ja się za nią wezmę <ciah></span> ;-)

No i nic nie zrobiłam <bezradny></span> a jutro na 10.00 do pracy.
Tak się cieszę, że to już święta :-D
Myślę, że jak nie umyję podłogi, to i tak wigilia będzie <hmm></span>

Wesołych Świąt Babeczki!
Jestem w Peru...

#2 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 07:45

a tu mama nam zasłabła i pogotowie zabrało ją do szpitala.
Dopiero co ją przywieźliśmy z powrotem.
Na szczęście wyniki ma dobre, po prostu to przemęczenie, ale musi o siebie dbać.

Oj, no ja znam ten typ mam, moja ma identycznie, jak musi coś zrobić, to to zrobi, choćby na czworakach. Ale jak wyniki dobre to ufff, niech już dzisiaj się nie przemęcza.

A ja o mało co nie padłam wczoraj w hipermarkecie. Oczywiście K. dostał wypłatę i talony dopiero wczoraj, dlatego wszystkie zakupy na ostatnią chwilę. No i mega kolejki, łażenie po dusznym sklepie, przepychanie się między innymi kupującymi, no masakra. Też myślałam, że zemdleję za chwilę. Część zakupów muszę zrobić dzisiaj, bo nie wszystko wczoraj kupiłam, więc świąteczne szaleństwo trwa.

Trzymajcie się kochane i nie dajcie się zwariować ;-) no i jeszcze raz Wesołych Świąt!!! ;*
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 07:56

Dzień dobry :mrgreen:

Ja już na nogach.
Szybka kawka, pieczeń już się piecze, potem odkurzacz <odkurza1></span> i przetrzeć podłogi <sprzatanko1></span> i jest git. Może uda mi się jeszcze zapakować prezenty przed pracą 8-)

niech już dzisiaj się nie przemęcza.

Niestety, pewnie znowu będzie ganiać :roll:
Lecę zajrzeć jak się czuje.

Dużo uśmiechu w te święta wam życzę :mrgreen:
Jestem w Peru...

#4 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 08:52

Cześć i czołem :mrgreen:
wstałam na lekkim...kacu :->
wczoraj przyszli kumple ze świateczną flaszeczką no i jak tu się nie napić :-)
no wiec odrobine mnie muli ale myśle że przejdzie ;-)

u mnie zostały 3 placki do zrobienia-także luzik :-)

potem kąpiel no i przygotowania do wigilijnej wieczerzy :-D

Życzę wszystkim forumkom wesołych świąt :mrgreen:

#5 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 08:55

Dzień dobry ;)

malutka-iwona, oj, skąd ja to znam.... Moja mamuśka ma identycznie, z tym, ze jeszcze zmęczenie nie dało się jej we znaki. Nie wiem, skąd one biorą tyle energii ;) Ale niech mamuśka wypoczywa i wraca do sił ;)

U mnie od samego rana roboty, ja sie nie przemęczam :P Mamuśkę widzę w każdym pokoju, a ja sama byłam tylko na spacerku z psem i po zakupy :P Większość jest już zrobiona. Pozostało nam jechać po ławę do dziadków, wynieść mój stolik do piwnicy i umyć klatkę (akurat to moja działka :mrgreen:) Wszystko było by pięknie ładnie, gdyby nie to, że na pewno @ dzisiaj przyjdzie... Mam nadzieję, że oszczędzi mi męki...
Pogoda taka sobie, wiatru specjalnego nie ma, ale cały czas ta chlapa :/ Jak co roku zresztą. Nie wiem, kiedy ja ostatnio widziałam śnieg na święta :roll: Ale prezenty pod choinką już się grzeją Pięknie to wygląda, brakuje jeszcze podłączyć lampki do prądu i klimacik na całego :mrgreen:
Odliczamy godziny do 12 :lol:

#6 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 09:00

Witam <hello></span>
Moj dzien do godz 16 bedzie caly zawalony robota. Na szczescie same lekkie rzeczy typy wyodkurzac albo zetrzec kurze w salonie. O 16 zbiera sie u mnie rodzinke i zasiadziemy wszyscy do wigilijnego stolu :-D Podzielimy sie oplatkiem jak ja lubie wigilie taki magiczny dzien <jupi></span> potem jedziemy do ciotki na nastepna wigilie a o polnocy tradycyjnie na pasterke. Choinka stoi ubrana, poierogi na swieta , krokiety i inne rzeczy porobione :mrgreen:

mega kolejki, łażenie po dusznym sklepie, przepychanie się między innymi kupującymi, no masakra.

ja kupowalamwczoraj prezent dla mojego K na gwiazdke w centrum handlowym to mialam to samo. Tragedia po prostu z tymi zakupami przed swietami <bezradny></span> nigdzie sie nie dopcha wszedzie pelno ludzi. Zaraz trzeba bedzie wstac i zaczac pomagac przed wigilia.

WESOŁYCH ŚWIĄT BABECZKI <buzki></span>

201407101662.png

#7 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 09:03

Dzien dobry światecznie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Witam sie z łożka jeszcze :lol: Zaraz wstane po kakao bo czuje zapach z kuchni :lol:
Za oknem chlapa :-x
W domu wszystko porobione :-P
Ach uwielbiam ten swiateczny czas :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Wszystko było by pięknie ładnie, gdyby nie to, że na pewno @ dzisiaj przyjdzie...

Witam w klubie....u mnie termin na jutro :-x

Dużo uśmiechu w te święta wam życzę :mrgreen:

Wzajemnie :mrgreen:

Załączone miniatury

• 4 (12).gif

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#8 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 09:13

Witam ;)

Wczoraj sie dowiedzialysmy, ze mojej mamy kolezanki mama zmarzla, a dzis rano pogrzeb. to w dodatku nie w mojje miejscowosci. Tak wiec wczoraj z mama musialysmy caaaaala Wigilie przygotowac, posprzatac, ciasta upiec. Bilans- siedzenie do 23 w kuchni :shock:

Teraz mama jest na pogrzebie, a ja mam za zadanie sprzatnac lazienki, kuchnie, korytarze i przygotowac stol wigilijny przed powrotem mamy :)

Wieczorem pewnie z Miskiem ide na pasterke i bedzie spal u mnie ;-)

Kochane, zycze Wam wesołej i rodzinnej Wigilii ;* ;*
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#9 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 11:04

Dzień dobry Kobitki :mrgreen:
ja na nogach o 6 ale dopiero teraz znalazłam chwilunię żeby wpaśc i coś napisać :-D prezenty popakowane, ciasts robione, połowa uszek ulepiona... nie chce nawet mysleć o tym co zostało, bo i odkurzanie, i sałatki, ale jak zawsze reszte sie robi na ostatni gwizdek :-P :-P
święta bidne w tym roku będą, bo jutro do pracy, w niedziele też, ech... nie ma lekko, i jeszcze te francowate roztopy za oknem, az sie nie chce wychodzić :evil: :evil:

ale tak czy inaczej, WESOŁYCH, RADOSNYCH I UŚMIECHNIĘTYCH ŚWIĄTY WSZYSTKIM KOBITKOM :*
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#10 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 11:22

weszłam na chwilke , bo brata jeszcze nie ma :-) ale uprałyscie sie z zyczeniami w tym watku , mam nadzieje ze zielone beda w swiatecznym nastroju i nie beda ganiac Was . ;-)
moja mama wyjatkowo w tym roku ma wszytko posprzatane juz rano w wigilie , no ale dzis nie buszuje w kuchni to roboty mniej. prezenty dla oliwi spakowane , trzeba je tylko pod chojnke wrzucic i uprzedzic brata aby pilnował aby wczesniej nie wyjela ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#11 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 11:37

I ja jestem na chwilkę :-)
Niedawno wróciłam z kosciola, nastalam sie tam dosyc dlugo. Zakupki zrobione, zaraz tylko przetrę podłoge w pokoju i zabieram sie za pichcenie :-)
Ode mnie także najlepsze zyczonka dla Was: duzo zdrowia, radosci i milosci w te święta i po świętach także :-) <buzki></span>

[ Komentarz dodany przez: Elodi: 2009-12-24, 11:42 ]
dobra, dobra, z tymi życzeniami do odpowiedniego tematu, bo za chwilę pojawią się posty z samymi życzeniami ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 11:50

Witam w ten piękny dzień ;)
Ja już mam wszystko zrobione. Teraz zostały mi same przyjemności takie jak kąpiel, układanie prezentów pod choinką i moja robota-doprawić barszczyk :)
Mama jak mnie zobaczyła przy kompie to myślałam że zawalu dostanie :roll:
Bo tyle roboty. A ja to wszystko już zrobiłam o czym ona myślała :mrgreen:

No na reszcie czuję że Święta :-P

#13 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 12:17

Witam z łóżka ;-)
Wczoraj zaczęło mnie boleć gardło,a dzisiaj rozłożyło mnie na dobre. Na razie kuruje się i mam nadzieję,że przetrwam do wieczora w takim stanie jak teraz. Bo jak ma zamiar mi się pogorszyć to ja dziękuję.....do Misiaka więc nie pojadę i nie rozdam prezentów jego rodzince :-(
wszystkie plany wzięły w łeb...nawet Mama mnie z kuchni wygania i każe leżeć :-(
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#14 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 13:28

malutka-iwona, ojj pilnuj mamy aby bardziej dbala o siebie i wiecej odpoczywala <pocieszacz></span>
Tilia, biedactwo <przytul></span> tak na same swieta Cie zlapalo, lez w cieplym lozeczku i kuruj sie :* wracaj szybciutko do zdrowia :*

Ja wstalam dzisiaj o 10 :-D
Szaro, buro bylo w pokoju, za oknem deszcz. Pogoda paskudna :-x

Bylam juz z mamcia na zakupach.
Dokupilysmy drobiazgi i prezent dla mnie - oczywiscie nie moglam chciec niczego innego jak kolczyki :-D

W domu juz wszystko zrobione, wiec odpoczywamy sobie ;-)
Wigilia bedzie dopiero o 19-ej jak brat przyjedzie z dziewczyna :-P

Humor dopisuje <dens1></span> <dens1></span> <dens1></span> <dens1></span>
W koncu Wigilia i urodzinki <mag></span> <dmuchamy></span>
Postanowilam nie przejmowac sie niektorymi sprawami ;-) i jest mi o wiele lepiej :mrgreen:
I juz ZADEN facet nie popsuje mi tego dobrego humoru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#15 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 14:36

no wszystko gotowe!
ale nogi to mnie do tyłka wchodzą- kilka placków a tyle roboty :roll:
ech te święta, człowiek się narobi a tu dwa dni i po sprawie :-)
teraz ide się wykąpciać no i ogolnie przygotować
myślałam że Wigilię spędzę z Łukaszem u jego rodziców, ale jakoś tak wyszło że sam pojechał trudno <bezradny></span>
jutro rano ma zrobić jeden kurs no i resztą świąt chyba będzie miał wolne-myślę :evil:

Tilia oj biedna tyś, ale cie dopadło akurat w święta, życzę szybkiego powrotu do zdrowia :-D

Postanowilam nie przejmowac sie niektorymi sprawami ;-) i jest mi o wiele lepiej :mrgreen:
I juz ZADEN facet nie popsuje mi tego dobrego humoru

tak trzymaj :-D

#16 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 15:45

Hejka,

Ja bylam dzis w pracy i mialam straszna nerwowke, ale powiem szczerze, ze i tak nie trace dobrego humoru! Jestem tak pozytywnie nastwiona!!!!

Najlepsze jest to, ze kupilam mamci mojej prezent i jak sie okazuje ktos jeszcze kupil Jej to samo :-) Normalnie pekne ze smiechu na tej Wigilii! Mowie Wam dziolszki fantastyczne dzien dzisiaj mamy!

Szkoda tylko, ze taki ponury...

Dziewczynki wszystkiego dobrego z okazji swiat!
Dołączona grafika

#17 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 15:48

dzień dobry... w końcu wróciłam z tych praktyk... teraz do niedzieli LABA !! a jutro urodzinki <jupi></span>
napracowałam się , zmęczona jestem... teraz poleżę trochę potem kąpiel i na 19nastą wigilia u babci :)
już nie mogę się doczekać !!
wesołych świąt !!

#18 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 16:27

Madzik,mloda dziękuję serdecznie ;*

Już ze mną lepiej,nawet coś tam upichciłam w kuchni i zaszłam na BS,bo PW dostałam :-)
My do kolacji zasiadamy gdzieś ok.17-18.
Ciekawi mnie czy rodzinka ucieszy się z prezentów ;-)
A Misiak mój jeszcze w drodze do domu... :-(

no nic...zmykam...buziaczki dla Was ;*
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#19 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 16:31

Witam i ja

Na chwilkę zajrzałam, bo kolacja u nas dopiero za jakieś dwie godzinki. W pracy na szczęscie szybko czas zleciał i ani sie obejrzałam a juz była trzynasta :mrgreen: Zresztą i tak przez pół dnia plątałam się szefowi pod nogami, bo nie miałam co robic :-P Mieszkanko oprzątnięte, potrawy przygotowane, zostało tylko nakryc do stołu i ugotowac pierogi. Juz mi ślinka cieknie na samą myśl <mniami2></span> No i przede wszystkim cieszę się, że wreszcie możemy spędzic trochę czasu z P. i Wikusią- spokojnie i bez pospiechu :-D

malutka-wona musiałaś się nieźle wystraszyc. Najważniejsze, że mama ma dobre wyniki i miejmy nadzieję, że będzie się troche oszczędzac

Tilka mam nadzieję, że szybciutko dojdziesz do siebie. Dużo zdrówka ;*
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#20 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 17:14

Witam was Serdecznie.
Ja jestem juz po kolacji, trochę mi smutno bo D. nie ma...to jesgo pierwsze święta poza domem, znaczy wigilia bo jutro wróci...ale mi smuuutno....nie zdążył z trasy wrócić. :-( Miałam dziś dzien pełen zajęć, nawet do 11 w pracy byłam. Dziewczywki życzę Wam wszystkim WESOŁYCH Świąt!! :!: :!: Radości i spełnienia marzeń :!: :!: :!:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych