Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Agnieszka Chylińska

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
143 odpowiedzi w tym temacie

#1 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 11 października 2009 - 22:18

A co sądzicie o przemianie Agnieszki Chylińskiej i jej nowej płycie? A właściwie singlu promującym jej płytę? Popowe klimaty odbiegają nieco od jej charczącego, rockowego głosu i brudnego stylu. Spotkało się to z rozczarowaniem i krytyką jej starych fanów. Mówią, że się zeszmaciła, spadła na dno, zrobiła to dla kasy.

A wg mnie (mimo że nadal kojarzy mi się z O.N.A) jest piękną kobietą, która właśnie teraz pokazuje swoje walory i mówi wszystkim, że siebie akceptuje, że jest dojrzała. Wydaje mi się, że gdyby powróciła na scenę w starym ubraniu, to byłoby to bardziej sztuczne i wymuszone przez oczekiwania fanów (teraz może i byłych) niżeli odmienny styl, jaki nam zaprezentowała teraz.

Owszem, może piosenka nie zalicza się do wybitności, aczkolwiek wchodzi w ucho i wg mnie tekst jest przyjemny :) Trzeba próbować nowych rzeczy. Mimo, że nie jest już niezależna w tym co robi, odbiega od buntowniczki, jaką była, to przemiana wydaje się być pozytywna. Zastrzeżenia mam do teledysku- istna Madonna :P

Nie rozumiem tylko wielkiego oburzenia i krytyki wielkich fanów Chylińskiej. Zatrzymali się chyba w jednym punkcie, 15 lat wstecz i stoją, stoją, czekają, czekają.

Kobieta dojrzała, przeżyła ileś tam lat od ostatniej płyty, doświadczenia zmieniają człowieka, najzwyczajniej robienie się na wzór panny z Adhd już jej nie kręci.

#2 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 11 października 2009 - 22:25

a wg mnie dużo straciła ... przede wszystkim kojarzyła się i chyba nadal będzie kojarzyć z pewnym typem muzyki i zachowania, i włażenie w poprock czy jak to nazwać nie wyjdzie jej na zdrowie, owszem ma swoją markę ale długo na samej marce nie pociągnie ... nie słyszałam jeszcze całej płyty, ale pierwsza piosenka nie nastawia mnie do niej optymistycznie, chociaż może to tylko singiel w takich klimatach, a reszta dalej rockowa ... pożyjemy, posłuchamy ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#3 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 11 października 2009 - 22:29

Tzn. dla mnie wielka szkoda, że nie ma czegoś nowego, świeżego, tylko zlepek kilku utworów, motywów, powjawiających się u innych wykonawców. Ale nie ma co ją skreślać na samym początku, przecież może czymś zaskoczyć ;) Mimo wszystko to nadal Chylińska. Ja też ją cholernie lubię w ostrej wersji, no ale mimo wszystko człowiek nie będzie przez cale życie szedł jedną drogą, bo ktoś mu tak przykazał, czy tak zawsze było. Niech próbuje.

#4 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 12 października 2009 - 08:48

a według mnie to już nie jest Chylińska którą wsyzscy kochali, tylko Chylińska-celebrytka. Ja rozumiem, że można próbowac czegoś nowego, eksperymentować. Ale wypuścić na rynek taką żenade (tekst jest tak zły jakbym conajmniej ja go napisała, a muzyka jest monotonna...) a potem krytykowac wszystkich dookoła to jakieś nieporozumienie :roll:
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#5 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 października 2009 - 11:38

Pamietam jak chylinska była u Kuby wojewódzkiego i móiwła ze jej płyta bedzie inna bo juz jej zycie jest inne , czasy zbuntowanej agnieszki sie skonczyły , teraz ma poukładane zycie jest juz dojrzalsza. Nie słuchałam jej nowej piosenki to nie wiem jak wypadła ale nie wiem czy bym jej uwierzyła jakby wyskoczyła w takim Image jak kilka lat temu , to jest juz inna kobieta , sama jej reakcja na dzieci czy kobiety ciezarne pokazuje ze to juz całkiem inna osoba.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#6 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 12 października 2009 - 15:49

Mi sie jej nowa piosenka podoba :-) Dzis widzialam teledysk.
Ogladalam z nia wywiad na Plejadzie i duzo tam wyjasnia.
Stworzyla cos co chciala Ona, takze plus za rozwijanie sie, a nie poprzestawanie na "Kiedy powiem sobie dosc"

Załączone miniatury

• 1 (10).jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#7 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 12 października 2009 - 22:00

własnie słucham jej nowej piosenki :shock: kiedyś a teraz niebo a ziemia :shock:
aż trudno się przyzwyczaić :shock:
ale fajna piosenka tylko ciężko strawić że to ona ją wykonuje <bezradny></span>

#8 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 13 października 2009 - 06:26

Bardzo mi sie podoba jej nowy wizerunek - bo taka sexy jest teraz i bardziej elegancka

a piosenki jeszcze nie slyszalam ale jestem bardzo ciekawa

#9 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 października 2009 - 14:46

"Kontrowersyjny singel Chylińskiej, utrzymany w tanecznym klimacie, podzielił fanów wokalistki.
Ona sama przyznaje, że dotychczas była niewolnicą miłości fanów oraz niewolnicą swojego wizerunku. Skąd zatem zmiana? - Chciałabym, żeby inaczej pokochali, ale to chyba płonna nadzieja, sądząc po niektórych reakcjach na pierwszy singel – tłumaczy. - Widzę tych bardzo radykalnych fanów, takich fundamentalistów, którzy chcieliby we mnie widzieć wdowę po O.N.A, która ma cały czas wspominać, nie mieć swojego życia.Jej dotychczasowa ocena samej siebie, uzależniona była od opinii innych ludzi a życie, było gonitwą za dobrymi notowaniami w przyjaźni, czy u mężczyzn - wyznała. Całkiem nowe oblicze i całkiem nowa płyta są swego rodzaju wyzwoleniem, wyznaje w rozmowie z Najsztubem. - Dla mnie to jest wyzwolenie z własnego pola minowego, które sobie sama przyszykowałam! – wyjaśnia Chylińska. - Bo sama sobie wyznaczyłam jakieś bolesne i bardzo ciasne granice kodeksu rockmanki. Złapałam się we własną pułapkę.

- Ta płyta, to chyba jest pierwsza rzecz, którą zrobiłam dla siebie – stwierdza.

Wokalistka dokonała również pewnej oceny środowiska artystycznego, do którego - jak sama przyznaje- jeszcze niedawno się zaliczała.

- Myślę, że 90 procent artystów, to ekshibicjoniści, którzy chcą wyjść, usłyszeć, że są kochani, najczęściej to są zakompleksieńcy, którzy chcą się dowartościować. I ja się wpisywałam w to grono. "
zródło:www.onet.muzyka.pl

To wiele wyjaśnia, uważam że skoro chciała zrobić taką płytę,zmienić styl to dobrze zrobiła, w końcu ma do tego prawo, a jak ktoś jest jej fanem to to zaakceptuje :-)

#10 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 19 października 2009 - 09:59

tylko że większość ludzi było nie tyle jej fanem co jej muzyki i myślę że nie przemówi to do nich

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#11 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 19 października 2009 - 10:20

Bardzo mi się podoba nowy image Chylińskiej, ale szkoda, że porzuciła rockowe brzmienie (tzn nie wiem jaka jest cała płyta, słyszałam tylko jeden singiel).
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 października 2009 - 12:31

Ostatnio w DDTVN sie wypowiadała , że nie ma złosci w sercu wiec nie ma o czym spiewac rockowych piosenek.
Jeszcze móiwł ze ma ochote na koljene dziecko.

#13 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 19 października 2009 - 16:51

Lubie ogladac z nia wywiady :-D

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#14 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 21 października 2009 - 01:03

Lubie ogladac z nia wywiady

ja też :)
dla mnie rewelacyjna była w programie kuby wojewodzkiego razem z małgorzatą foremniak :mrgreen:

nieźle się wyrobiła :) pozytywna zmiana.
i nowa piosenka tez bardzo fajna

#15 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 21 października 2009 - 09:13

dla mnie rewelacyjna była w programie kuby wojewodzkiego razem z małgorzatą foremniak

Jak urodzila syna to tez byla u Kuby, jeszcze miala krotkie wlosy i to byl najlepszy wywiad w dziejach historii :mrgreen:

nowa piosenka tez bardzo fajna

Mi tez sie podoba :-P
Czesto jej slucham :mrgreen:

#16 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 października 2009 - 08:33

Jak urodzila syna to tez byla u Kuby, jeszcze miala krotkie wlosy i to byl najlepszy wywiad w dziejach historii

o tak pamietam i to jej hasło "rozklapiocha" <umieraam></span>

[ Dodano: 2009-10-30, 19:54 ]
im wiecej słucham tej jej pisoenki tym bardziej mi sie podoba .
ostatnio widziłam ja u Majewskiego , jak zawsze swietna. :->

#17 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 31 października 2009 - 13:13

im wiecej słucham tej jej pisoenki tym bardziej mi sie podoba

Mi sie piosenka odrazu spodobala.
I Aga wyglada wreszcie kobieco i sexi.

Załączone miniatury

• f.jpg
  • aga.jpg

#18 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 31 października 2009 - 13:44

ale jej wzrok jest bezbłędny :mrgreen: podpis na drugiej fotce mnie rozwala: lady aga :mrgreen:

i tylko te loczko-fale na okładce glamura mi nie pasuja do agi ... kojarzą mi sie z taką delikatnością, która z kolei całkowicie przeczy adze którą pamiętam <bezradny></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#19 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 31 października 2009 - 14:08

tylko te loczko-fale na okładce glamura mi nie pasuja do agi ... kojarzą mi sie z taką delikatnością, która z kolei całkowicie przeczy adze którą pamiętam <bezradny></span>

ale sama widzisz co pisze na okladce: ''Tamtej Chylińskiej już nie ma''
a mi się własnie bardziej podoba na okładce glamour- bo ma o niebo naturalniejsza minę niz na drugiej okładce :-)
i ta fioletowa sukienka jest boooska
i figurę ma skubana że szok :-D

#20 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 31 października 2009 - 14:45

mnie także podoba się nowa piosenka Agnieszki. Lubię taki styl, taki jaki śpiewa Reni Jusis. Życzę jej powodzenia. ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych