chodzi mi o jakas ciekawa konwencję. Wiem, ze jeszcze trochę czasu, ale chciałabym pozbierać wszyskie pomysły żeby zaplanować już zakupy. Wystrój, potrawy które straszą i wszystkie inne pomysły. Nie chcę żeby to był taki banał - przebieżcie się i bedzie strasznie. Nie, chociaz stroj tez bedzie obowiazywał jakis w konwencji, ale cos jeszcze, moze jakies gry zabawy. Mam przepis już na ciastka w formie szpon z czerwonymi paznokciami. Takie jakieś krwiste jedzeniowe przysmaki może macie. Dynia świeczki no i co jeszcze??
Pomóżcie, jak zaplanować wieczór dla znajomych Halloween
Rozpoczęty przez Czarna Kotka, 09 paź 2009 00:18
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 października 2009 - 00:18
Napisano 09 października 2009 - 13:00
Jeśli chodzi o wystrój mieszkania można zrobić takie łańcuchy wycinanki w kształcie duchów lub dyń np. (może można kupić gdzieś takie gotowe)
Zadbać możesz też o talerzyki i kubki jednorazowe ze strasznymi wzorami (będzie klimatycznie i nie będziesz musiała zmywać)
Zabawy na tego typu imprezę (raczej dziecięce ale może być sporo zabawy)
-wyławianie jabłka ustami z miski
- kto pierwszy zje ciastko wiszące na nitce
- kto będzie miał najdłuższą obierkę od jabłka
Na wieczór hallowen można też przygotować jakieś straszne filmy i zorganizować seans
Jeśli chodzi o jedzenie to wystarczy że fantazyjnie udekorujesz kanapki np. znajdą sie na nich pająki lub wampirze kły
W internecie znajduję się wiele bardziej skomplikowanych przepisów które świetnie nadają sie na taką zabawę
Zadbać możesz też o talerzyki i kubki jednorazowe ze strasznymi wzorami (będzie klimatycznie i nie będziesz musiała zmywać)
Zabawy na tego typu imprezę (raczej dziecięce ale może być sporo zabawy)
-wyławianie jabłka ustami z miski
- kto pierwszy zje ciastko wiszące na nitce
- kto będzie miał najdłuższą obierkę od jabłka
Na wieczór hallowen można też przygotować jakieś straszne filmy i zorganizować seans
Jeśli chodzi o jedzenie to wystarczy że fantazyjnie udekorujesz kanapki np. znajdą sie na nich pająki lub wampirze kły
W internecie znajduję się wiele bardziej skomplikowanych przepisów które świetnie nadają sie na taką zabawę
Napisano 09 października 2009 - 20:14
fajnie się zapowiada, a jakieś propozycje na dobry horror? Taki, który naprawdę wystraszy, bo teraz coraz mniej się takie zdarzają.
Napisano 09 października 2009 - 20:16
Przypominam, ze tutaj wypowiadamy się o jedzeniu, jesli chcesz porozmawiać o filmie, to udaj się do odpowiedniego działu i tematu.
Napisano 10 października 2009 - 15:44
mysle ze mozesz na necie poszukac jakis fajnych zabaw takich zeby straszyły , co do filmu to nie wiem czy to dobry pomysł bo to takie mało ciekawe , puscisz im film i tyle . Moze tez jakies opowiesci o duchach
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 29 września 2010 - 16:30
Hey, jeśli chodzi o Hallowen,
to oczywiście podstawa to dynie ze swieczką w środku
- tesco real czy coś
kolejna rzecz to stroje, maski itp - wszystkie gadżety znajdziesz np w godanie maja sklep internetowy więc nei musisz się ruszać z domu
I jak dla nie kinomanika kojarzy się halloween z maratonem strasznych filmów
to oczywiście podstawa to dynie ze swieczką w środku
kolejna rzecz to stroje, maski itp - wszystkie gadżety znajdziesz np w godanie maja sklep internetowy więc nei musisz się ruszać z domu
I jak dla nie kinomanika kojarzy się halloween z maratonem strasznych filmów