Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Grzyby

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#1 ewa007a

ewa007a
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 14 września 2009 - 22:53

Lubicie zbierać grzyby?

#2 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 września 2009 - 09:16

ja sie nie znam wiec nie zbieram , no moze tylko maslaki.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#3 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 15 września 2009 - 09:37

ja od lat marzę by wreszcie spotkać na swej drodze prawdziwego grzybiarza i wybrac się z nim jesienią do lasu na grzyby. Sama sie nie znam więc pewno otrułabym nie dość że siebie to jeszcze całą rodzine :P ale stasznie chciałabym kiedyś tak pójść sobie pozbierać a potem porobić różne rzeczy z tych grzybków ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#4 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 15 września 2009 - 11:06

mnie za bardzo to nie kreci, moze dlatego, ze nie chodze, ale jak kiedys bylam to mi sie podobalo :mrgreen:
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#5 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 15 września 2009 - 11:31

no co wy takie anty anty? :-)
ja uwielbiam śmigać na grzyby,jak raz złapie sie bakcyla to potem naprawde można sie wciągnąć ;-) kiedyś nie chodziłam bo nie kręciło mnie to ale za to teraz fajna sprawa,bardzo lubię i jak tylko mam czas to wybieram się na łowy :-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#6 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 15 września 2009 - 11:37

ale na grzybach to się jednak trzeba znać i jak taki laik sobie pójdzie z atlasem pod pachą bo sądzi, że jak raz przeczyta to wszystko wie to potem są takie historie jak ta w której 4 osobowa rodzina się otruła w tym dwójka zmarła... <bezradny></span>
ja uwielbiam ganiać po lesie i chciałabym strasznie się wybrac na grzyby, ale niestety nie ma w moim środowisku nikogo kto by się na tym choć troszeńke znał
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#7 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 15 września 2009 - 11:41

malenka, w sumie i racja,ja od małego znam się na grzybach,poprostu tam gdzie mieszkam w koło jest bardzo dużo lasów...
moja rada,zbierać tylko te z gąbeczką pod spodem :-)
albo jeszcze lepiej,faktycznie nie ryzykować :mrgreen:
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

#8 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 15 września 2009 - 11:45

Ja czasem lubie chodzić na grzyby. Chociaż jak wleze w jakąś mega majęczyne to zaraz mi się odechciewa ;-)
Dawno już nie byłam na grzybach i bym się przespacerowała po lasku w poszukiwaniu grzybków ;-)

A później taka jajeczniczka z grzybkami <mniami2></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#9 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 15 września 2009 - 11:46

ja wczoraj byłam na maslaczkach bo zachciało mi się pizzy a nie miałam pieczarek :-)
ale same takie wielkie były a do pizzy lepsze są takie malutkie ;-)

#10 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 15 września 2009 - 11:55

ja nie przepadam za zbieraniem grzybów, bo nigdy nic nie mogę znaleźć.... :-P za to u mnie w domu rodzice lubią sobie pojechać od czasu do czasu i potrafią przywieść z 2 wiaderka grzybków :lol:

#11 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 15 września 2009 - 12:59

Ja uwielbiam chodzić na grzybki. Lubię zbierać różne dziwactwa (oczywiście po uprzednim zapoznaniu się z atlasem i sprawdzeniu czy to na pewno to. Ale dziwactwa łatwo odróżnić (np. taka purchawka chropowata) więc na razie żyję :D ). Nienawidzę zbierać maślaków (kleją się! a fuuu!), za to wszelkie inne grzybki bardzo chętnie (muchomory omijam szerokim łukiem xD ).

#12 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 15 września 2009 - 16:07

Ja uwielbiam chodzić na grzybki

Ja też, chociaż sama jeszcze do niedawna kompletnie sie na grzybach nie znałam. Na szczęście P. i jego rodzinka to zapaleni grzybiarze, więc dwa razy im mówic nie trzeba. Po prostu pakujemy sie i jazda :mrgreen: I przyznam, że juz troche się od nich nauczyłam, a mam w planach jeszcze wiedzę dotyczącą grzybków pogłębic :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#13 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 15 września 2009 - 18:56

kiedyś zbieraliśmy ziemniaczki i mi się nie chciało i mama kazała mi iść do takiego małego lasku poszukać grzybów...
Chodziłam tam półtorej godziny i wróciłam i mówię do mamy że "ja przecież nie umie szukać grzybów" :lol: haha
Ale jeść za to uwielbiam takie jak na zapiekance np albo sosik grzybowy mmm REWELKA

#14 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 września 2009 - 20:12

Ja ostatnio jak byłam w odwiedzinach u chrzestnej to wybrałam się z nią i wujkiem do lasu :-) trochę musiałam odświeżyć wiedzę ze znajomości grzybów ;-)
Uwielbiam chodzić do lasu i "polować" na grzybki :-) Szkoda tylko,że te wyjazdy są takie rzadkie...
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#15 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 września 2009 - 20:14

Lubie przyrode i chodzenie po lesie. Wiec nawet lubie chodzic po grzybach.
Poza tym dobrze wiem ktore sa jadalne i w jakich lasach moga rosnac. ;-)

#16 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 15 września 2009 - 20:19

ja bardzo lubie chodzic na grzybki
najczesciej zabiera nas do lasu tata Tomka
znam sie na kazdym grzybasku i potrafie stwierdzic czy jest jadalny czy nie ;)

#17 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 15 września 2009 - 21:25

teraz jest mnostwo grzybow, dzis rodzice P.byli doslownie 3 godziny i uzbierali 2 wiadra
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#18 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 16 września 2009 - 07:30

Ja chodziłam na grzyby jak jezdziłam do dziadka na wakacje... teraz nie mam z kim i gdzie :-/

#19 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 16 września 2009 - 09:02

ja wczoraj z mama byłam na grzybach i ja nie znalazłam nic a moja mama 2 kurki i podgrzybka :-?
chyba jest za sucho w lesie... lubie chodzić na grzyby ale te pajęczyny i wielkie pająki mnie przerażają :-( aż ciarki mam jak sobie o tym pomyślę jakbym miała wejść twarzą na wielka pajęczyne :shock:
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#20 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 16 września 2009 - 09:50

kasiatoja, ja też się pająków boję i dlatego jak idę macham przed sobą patykiem żeby ewentualne pajęczyny i ich lokatorów strącić. Ale mi apetytu narobiłyście na grzybki... Chyba się wybiorę... :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych