Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wspólne imprezowanie = katastrofa :(

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:42

Witajcie! Jestem ze swoim chłopakiem 3 lata przeszło. Kiedyś tak nie imprezowaliśmy, tzn nie wychodziliśmy raczej na jakieś imprezki. Teraz dość często zapraszani jesteśmy na jakieś urodziny, grille, wypady pod namioty. Niestety prawie zawsze taki wspólny wypad kończy się sprzeczką albo kłótnią. Powody? Głównie ja zaczynam się o coś denerwować:
- ostatnio pierwszy raz w życiu zauważyłam, że zapalił papierosa... Od zawsze oboje twierdziliśmy że fajki są paskudne, nie chcemy żeby któreś z nas paliło i nie palimy. A tu nagle stwierdził, że piwo lepiej wchodzi. Jak widzę jak mój ukochany pali to mnie szlag trafia. Bardzo boję się że zacznie palić nałogowo a nie umiem mu wytłumaczyć, żeby po prostu nie palił:(
- strasznie wkurza mnie, jak z kimś rozmawia i nie poświęca mi w kółko uwagi, wiem to jest zaborczość i walczę z tym, ale lubię go mieć w kółko przy sobie
- co chwilę wychodzi na dwór a ja nie wiem po co i zaraz mi przychodzi na myśl, że pewnie pali, albo jakaś laska się do niego mizdrzy
- wkurza mnie jak pije... b. rzadko przy mnie wypije dużo, tak że jest pijany, zawsze 3 piwka max czy coś tego typu, ale ja jestem wyczulona na tym punkcie i zaraz wiem że będzie podpity i włączy mu się "czepianie się"
Czy my już nigdy nie będziemy umieli bawić się razem? Pomóżcie:(

#2 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:46

A nie sądzisz że Ty się czepiasz?
Chciałabyś go zamknąć w "złotej klatce" ?
Każdy potrzebuje chwili odpoczynku od tej drugiej osoby <bezradny></span>
Jeśli gdzieś wyjeżdżacie to nie znaczy że 24 na dobę musicie ze sobą przebywać...
Przecież gdy się np pobierzecie to będziecie pracować itd i nie będziecie ze sobą 24 na dobę <bezradny></span>
Za dużo wymagasz :!:
Przemyśl co zrobić żeby się zmienić ;)

#3 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:49

To czemu jakoś wszystkie znajome mi pary są normalne? I facet tam się liczy ze swoją dziewczyną. Poza tym jak idziemy gdzieś razem, to ja nie robię tego co go we mnie wkurza. A on robi wszystko jak na złość.

#4 tysienka0703

tysienka0703
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:53

hmm.. zgodze sie troche z Weronika ;-)
impreza to impreza- ludzie spotykają sie w grupie żeby poprzebywac z kazdym po trochu wiec nie ma co panikowac ;-)

Mi kiedyś chłopak odwalił akcje że zrobił sobie na urodzinach kumpeli z jakąs laska zdjęcie a poźniej jak jeden kumpel zapytał go grzecznie czy może miec zdj ze mną to mój M. kiwną że nie. Wkurzyłam sie trochę ale mam nadzieje że już tego nie zrobi :-P
'Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla samego siebie' :P

#5 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:54

wkurza mnie jak pije... b. rzadko przy mnie wypije dużo, tak że jest pijany, zawsze 3 piwka max czy coś tego typu, ale ja jestem wyczulona na tym punkcie i zaraz wiem że będzie podpity i włączy mu się "czepianie się"

Jak się nie upija to nie wiem, gdzie Ty problem widzisz, poza tym kwestię "czepiania się" możecie przedyskutować sobie zanim pójdziecie na takową imprezę.

co chwilę wychodzi na dwór a ja nie wiem po co i zaraz mi przychodzi na myśl, że pewnie pali, albo jakaś laska się do niego mizdrzy

jesli tak Ci zależy na tym by go mieć na oku ciągle, to wyjdź z nim. Ale ja bym trochę wyluzowała i przede wszystkim miała więcej zaufania :roll:

ale lubię go mieć w kółko przy sobie

sama sobie odpowiadasz, wg mnie takie egoistyczne podejście na dobre Ci nie wyjdzie

I jedyne, w czym rację Ci przyznaję to palenie fajek. też jestem z facetm, który tego nie znosi i nie wyobrażam sobie by wyciągnął fajkę i zaczał przy mnie palić. Dlatego tego typu sytuację też powinnaś przedyskutować zanim pójdziecie na imprezę. Przecież umawialiście się inaczej, on był przeciwnikiem papierosa i takiego go poznałaś. I nie chcesz, by popadł w nałóg.

Trochę nad sobą musisz również popracowac. Umiejętność pójścia na kompromisy robi swoje. Do pewnych zachowań się przyzwyczajaj, a nie wymagaj, by ciągle za tobą chodził. Jesteście razem na imprezie i macie obydwoje się fajnie bawić. Więc czasem ty się zajmij koleżanką, a on niech rozmawia z kolegami. Nie złość się jak wychodzi. Zresztą nie jest problelem by się zapytać, czy możesz z nim wyjść... Musisz wyluzować, poświęcić czas innym, nie tylko jemu. To że Ty nie lubisz alkoholu, nie oznacza że i on ma nie pić. Przecież się nie upija.

#6 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:59

Wiem, macie rację...
Tylko ja tak panicznie się boję, żeby on nie palił. A jak go zobaczyłam z papierosem - i to przy mnie zapalił, co było dla mnie straszne, bo wie, że tego nienawidzę, sam ponoć nienawidzi... teraz mam wrażenie, że go nie znam, ze nie wiem co to znaczy dla niego dobrze się bawić jak on to nazywa, że dopiero teraz widzę jak mamy inne poglądy co do dobrej zabawy :( Czuję się strasznie zagubiona:(

#7 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 14:04

anecka1991, no wg tego co piszesz, to nie robi z Was, z Ciebie pośmiewiska. Pije max 3 piwa, czyli może być i mniej. Mam wrażenie, że odpowiadałoby Tobie, gdyby siedział obok Ciebie, przytulał, mówił jak mocno kocha i podawał winogrono z tacy... Na imprezie jest zabawa, może popuścić wodze.. Ty też je popuść, bo wydaje się, że to Ty jesteś za sztywna. Jeśli chodzi o papierosy to musisz go przekonać do tego, by jednak nie palił. Jak to zrobisz? Musisz znaleźć odpowiednie argumenty i rozmowa może coś przyniesie. Tylko bez kłótni i krzyków.

#8 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 14:10

Nie umiem bawić się dobrze na imprezach z nim, bo wiem że wolałby być tam sam, beze mnie, bo wtedy może się bawić, robić co chce, a siedząc gdzieś i mając świadomość, że moja obecność jest mu tam nie na rękę, to nie potrafię się dobrze bawić.

Wtedy jestem sztywna, ale tak ogólnie to lubię się bawić, potrafię wyjść z koleżanką i się upić i szaleć i się bawić.

Tylko jak widzę fajki, to mnie to wyprowadza z równowagi. Poznałam Go jako faceta moich marzeń, który nie palił, mimo że wszyscy koledzy jego palili, który uważał że to jest paskudne i nawet mówił kolegom żeby przy mnie nie palili, bo nie lubię tego zapachu, który pouczał nawet tatę, żeby rzucił, a tu nagle patrzę a mój ukochany wyciąga papierosa i pali, przy mnie. Może to głupie, może jestem chora psychicznie, ale jak to zobaczyłam, to... sama nie wiem nie umiem tego ocenić. On tak paskudnie z tym wyglądał i to nie był ten mój chłopak tylko upodobnił się do swoich durnych kolegów. A jak mu powiedziałam że mnie to zdenerwowało to się zaczał śmiać, potem się wkurzył i stwierdził że chce się dobrze bawić ;(

#9 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 18:00

anecka1991, więc tak ...

Może to głupie, może jestem chora psychicznie,

nie, nie jest to głupie, a ty nie jesteś chora ... jedyną nienormalną rzeczą którą tu widzę jest wyolbrzymianie tego do rozmiarów katastrofy ... mówisz że boisz sie że go nie znasz? to ja cie podniosę na duchu - nigdy go nie poznasz do końca, i tego musisz mieć świadomość, że drugi człowiek, obojętnie czy to twój facet, twoja mama, przyjaciółka czy ktokolwiek inny ZAWSZE może ci wywinąć numer, ZAWZE jest coś czego jeszcze nie wiesz o tej osobie ...

jesteś zazdrosna w najgorszym tego słowa znaczeniu - twoja zazdrość ciągnie z asobą zaborczość ... a to przeważnie pierwwszy gwóźdź do trumny związku ... musisz z tym walczyć ... ja wiem że to sie tak łatwo mówi, ale pracuj nad sobą - to zaprocentuje w przyszłości, i nie tylko w związku ...

to że nie umiecie sie ze sobą bawić ... wg mnie on wcale nie musi tak uważać, owszem, będzie tak myślał w momencie kiedy zaczynasz robić mu wymówki, ale powiedz po co w takim razie zabiera cie ze sobą na imprezy, czy idzie z tobą ... (na jedno wychodzi), przecież mógłby sie wdzięcznie wykręcić ...

nastaw sie na dobrą zabawę, a nie na kontrolowanie co twój facet robi ... zobaczysz że wizja imprezy zmieni sie diametralnie ... i jeszcze jedno ... dobra impreza to nie zawsxze ta z alkoholem... może spróbujcie znaleźć coś poza imprezami, gdzie możecie pobyć dłużej razem... jakiś sport, jakieś hobby ... PASJĘ ... wspólną ... to bardzo zbliża ludzi. bardziej niż imprezy

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#10 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 12:59

Wczoraj byliśmy na grillu i nie czepiałam się go o nic. I było super :) O dziwo, jak przestałam się go czepiać, to nie robił nic co mogłoby mnie wkurzyć:)

Za to z zazdrością nie umiem walczyć. Wczoraj wieczorem jak byliśmy na tym grillu zadzwoniła do niego pewna laska, którą spotkaliśmy na tej imprezie, na której właśnie się pokłóciliśmy (pisałam o niej tego posta). I zapytała się czy będzie jeszcze na gg. On nie ma jej numeru, nie wiedział kto kto. Pewnie zdobyła sobie jego numer i będzie teraz na niego polować. Ma właśnie taką opinię, laski, która lubi wyrywać zajętych facetów.

Znam dziewczyny i bardzo boję się właśnie zdrady, albo tego, że któraś może mi namieszać w związku... A co jak mój chłopak pójdzie na imprezkę sam, bo czasami chodzi z kolegami, żeby po prostu się napić. I napije się tam, a jakaś laska będzie się do niego dobierać?! Przecież jak będzie pijany, to nie będzie patrzył czy to ja czy nie ja...

:(

#11 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 13:07

I było super

a widzisz? i co da sie nie czepiać i dobrze bawic ;-)

Za to z zazdrością nie umiem walczyć.

tutaj niestety nie pomogę bo sama jestem zazdrośnicą ale z głową... Nie musi przecież z nią rozmawiać...

to nie będzie patrzył czy to ja czy nie ja...

też tak kiedys sobie pomyślałam...
Ale trzeba zaufać!
Mój W idzie w piątek na wieczór kawalerski... też pewnie nie będę do końca spokojna ale staram się mu ufać...
Na tym polega związek ;-)
Postaraj sie mu zaufać ;)

#12 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 13:09

Eh... Ufam mu. Wiem, że by mnie nie zdradził, ale kiedy widzę jakie te laski są teraz łatwe:/ Zero szacunku do własnego ciała. I to jeszcze role się odwróciły, bo nie raz to one wykorzystują, że facet się upił...
Jeszcze gdybym miała brzydkiego chłopaka to bym była spokojna:P A to takie ciacho i co rusz mamy problemy z jakimś natrętem, jak nie z mojej strony, to z jego!

PS. Mam dziwne wrażenie, że to dziewczyny bardziej zarywają do zajętych chłopaków, niż faceci do zajętych dziewczyn... Oni jakoś bardziej szanują, że ktoś jest w stałym związku...

#13 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 13:15

anecka1991, wiem o co Ci chodzi...
Po prostu że on się upije i nie będzie kontrolował tego co robi a jakaś laska to wykorzysta tak?
Też tak kiedyś myślałam...
Ale zawsze można mu powiedzieć że chciałabyś żeby nie pił dużo żeby miał pełną kontrolę nad sobą ;)

#14 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 13:19

No w sumie kiedyś jak był na imprezie już napity, w dyskotece to jakaś laska się do niego przystawiła to wykrzyczał na całą salę "spierda****, kocham Anetę!" :D mam na to świadków:P wiarygodnych raczej;p

Póki jest przytomny to raczej kontroluje to chyba.. Tak mi się wydaje. A jak jest już nieprzytomny, to i tak nie ma z niego pożytku;p

#15 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 13:28

nieprzytomny

a musi aż tak pić?
Powiedz żeby napił się z umiarem i ok

#16 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 13:33

No w zasadzie to do nieprzytomności to nie pamiętam kiedy się napił. Chyba kilka razy w życiu. W sumie rzadko wychodzi gdzieś z kumplami, raczej zawsze jest ze mną. A jak już to wieczorem na piwko czy coś.
Tylko wszyscy koledzy wolni i lubią "zaliczać" :/ A wiadomo jak jest w towarzystwie...

#17 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 13:49

anecka1991, znam to bo W też ma takich znajomych ale właśnie musisz wierzyć i ufać że on taki nie jest i że kocha Ciebie i nie zdradzi Cie;-)

#18 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 13:54

W sumie... Ufam mu. Mam jeszcze takie jedno spostrzeżenie. Bo my jeszcze nie uprawialiśmy seksu. Tak więc i ja i On jesteśmy przed pierwszym razem. I w sumie teraz wiem, że mnie nie zdradzi. Ale wydaje mi się że faceci - ogólnie - którzy już mają to za sobą, to jakoś łatwiej jest im zdradzić. Bo kto by chciał swój pierwszy raz jako zdradę przeżyć?

#19 zo$ka

zo$ka
  • Użytkownik
  • 150 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 16:15

Tylko wszyscy koledzy wolni i lubią "zaliczać" :/ A wiadomo jak jest w towarzystwie...

Jezeli Cie kocha i jest szczesliwy to napewno nie bedzie "zaliczal" innych...a koledzy jak wolni to niech robia co chca.Jezeli poszedl by za kolegami i Cie zdradzil to nie bedzie oznaczalo nic innego jak to,ze jest Draniem.Poki co nie masz sie co martwic.Musisz mu ufac i dac Mu troche swobody:-)

#20 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 13 września 2009 - 10:26

zo$ka madra kobita. Tez prowadze taka polityke, ze daje facetowi duzo swobody. On jest zadowolony, ze go nie kontroluje i mu ufam, poszaleje sobie z kumplami, pogada o pierdolach, a ja sie nie wkurzam siedzac obok i sluchajc po raz kolejnych takich samych quasi zabawnych historii, a dzieki temu fajnie jest dla odmiany wyjsc gdzies tylko we dwojke.
Co nie zmienia faktu, ze akurat wspolne imprezowania jest dla mnie czyms absolutnie normalnym. Ijestem wielka fanka takich rozrywek, i nigdy nie bylo z tym problemu. A skoro idziemy do innych ludzi, to nie po to zeby sie zamknac w swoim mikroswiecie i nie kontaktowac sie z nikim. :->
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."