Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

grota solna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 mysiunia89

mysiunia89
  • Użytkownik
  • 282 postów

Napisano 29 maja 2009 - 12:03

hejka mam problemy z oddychaniem,ale nie bede sie rozwodzic jakie,dzis moj kochany zaprosił mnie do groty solnej,słyszałyscie o takim czyms>tam ponoc lezy sie na takich lezakach jakby na plany i oddycha jodem z roznymi minerałami,godzina takiego siedzenia odpowiada trzemdniom na plazy nadmorskiej,Działa na układ oddechowy,nerwowy i na cos tam jeszcze.myslicie,ze to fajna sprawa????
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....

#2 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 29 maja 2009 - 12:17

mysle, ze warto sprobowac ;-) zaszkodzic nie zaszkodzi a pomóc coś może :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 29 maja 2009 - 12:21

mysiunia89, ja powinnam jechac nad morze to znieknely bi na chwile takie krostki na udach moze i w takiej grocie krostki znikaja? skoro tam jodu duzo?
Warto warto na pewno sprobowac ;-)

#4 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 29 maja 2009 - 12:29

mysiunia89, ja w tamtym roku byłam w solnej jaskini na Słowacji. Fajnie tam było, jest dokładnie tak jak mówisz, leżysz na takich leżakach w tel leci muzyk relaksacyjna. Leżeliśmy tam godzinkę i wszyscy usnęlismy. Ale czy mnie to pomogło? Sama nie wiem, poszłąm tam z ciekawości. Poza tym nie mam problemów ze zdrowiem, ale powiem ci że dobrze się czulismy po powrocie.

<ookk>

#5 mysiunia89

mysiunia89
  • Użytkownik
  • 282 postów

Napisano 31 maja 2009 - 21:13

byłam w tej grocie z moim chlopakiem i jego siostra 8-letnia,wszystko ogolnie fajnie tylko muzyka nudna bo w kółko toe same ptaszki,w polowie seansu zrobilo mi sie nie dobrze i tak jakos mdło,ale ok.Natomiast mała Zuzanna,pod koniec seansu dusila sie i zwymiotowala!po czym panie,ktore tam pracowaly stwierdzily,ze czasem sie tak zdarza,ale nikt nie raczyl nas uprzedzic.Poza tym nie czulam sie po tym dobrze,pozniej caly dzien bylo mi dło i nie mialam ochoty na nic do jedzenia:/nie wiem czy to ma jakies zdrowotne zastosowanie,uwazam,ze to za duzo tego na jeden raz.Juz tam nie Wrócce.:/ <bezradny></span>
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....

#6 sue23

sue23
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 04 lipca 2009 - 15:37

chociaz nie byłam, to grota solna jak najbardziej jest u mnie na tak. mam tarczyce a jod jest pożądany dla mojego organizmu w tym wypadku. poza tym słyszałam dobre opienie. mnie ciekawość zżera.

#7 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 04 lipca 2009 - 16:03

myślę, że to bardzo fajna sprawa :)

czy ktoś ma problemy z oddychaniem czy z czymś innym, czy ich nie ma; warto się do groty wybrać :)

nigdy nie byłam, ale może kiedyś... ? :)
Jestem ciekawa efektów :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#8 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 12 lipca 2009 - 21:26

moja mama była i powiedziała że się w ogóle nie zrelaksowała bo dookoła czuła skarpetki obcych ludzi :D
Dołączona grafika

#9 Norbi

Norbi
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 16:03

Temat bliski memu sercu, to sie wypowiem ;-)
Otoz sa rozne groty solne. Wiekszosc to zwykle groty relaksacyjne. Tzn maja podloge wysypana sola i sol na scianach. To troche za malo, zeby skorzystac z dobrodziejstw leczenia sola. W grotach sol powinna dostawac sie do naszego organizmu przez drogi oddechowe. Do tego jest potrzebna tężnia lub mini-tężnia (wdychanie wilgotnego powietrza z zawartoscia soli/solanki), albo halogenerator (wdychanie suchego areozolu solnego). Kazda metoda ma swoje zalety i przeciwskazania.Ogolnie moge powiedziec, ze to dziala. Znam pewna emertyke, ktora mogla powiedziec tylko 3 zdania, po czym jej glos zanikal. Po serii seansow w jaskini (leczniczej) moze normalnie mowic. W jaskiniach mozna tez leczyc niektore choroby dermatologiczne. Ogolnie temat jes szeroki :-)
Nie wiem czy tu mozna reklamowac konkretne firmy (pewnikiem nie :mrgreen: ), dlatego jak ktos chce cos wiecej na ten temat sie dowiedziec to prosze o wiadomosc na priv. Chyba ze zainteresowanie bedzie duze, to tu wkleje skrocone wyniki badan i inne materialy.
pozdrawiam

#10 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 16:11

Mowili w mediach,ze groty solne maja za male stezenie soli i bardziej dzialaja relaksacyjnie niz leczniczo. ;-)

#11 Aghata

Aghata
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 17 marca 2010 - 07:43

ja też byłam w grocie solnej suuuuuuuuuuper relaks przede :-D wszystkim