grota solna
Rozpoczęty przez mysiunia89, 29 maj 2009 12:03
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 maja 2009 - 12:03
hejka mam problemy z oddychaniem,ale nie bede sie rozwodzic jakie,dzis moj kochany zaprosił mnie do groty solnej,słyszałyscie o takim czyms>tam ponoc lezy sie na takich lezakach jakby na plany i oddycha jodem z roznymi minerałami,godzina takiego siedzenia odpowiada trzemdniom na plazy nadmorskiej,Działa na układ oddechowy,nerwowy i na cos tam jeszcze.myslicie,ze to fajna sprawa?
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....
Napisano 29 maja 2009 - 12:21
mysiunia89, ja powinnam jechac nad morze to znieknely bi na chwile takie krostki na udach moze i w takiej grocie krostki znikaja? skoro tam jodu duzo?
Warto warto na pewno sprobowac
Warto warto na pewno sprobowac
Napisano 29 maja 2009 - 12:29
mysiunia89, ja w tamtym roku byłam w solnej jaskini na Słowacji. Fajnie tam było, jest dokładnie tak jak mówisz, leżysz na takich leżakach w tel leci muzyk relaksacyjna. Leżeliśmy tam godzinkę i wszyscy usnęlismy. Ale czy mnie to pomogło? Sama nie wiem, poszłąm tam z ciekawości. Poza tym nie mam problemów ze zdrowiem, ale powiem ci że dobrze się czulismy po powrocie.
Napisano 31 maja 2009 - 21:13
byłam w tej grocie z moim chlopakiem i jego siostra 8-letnia,wszystko ogolnie fajnie tylko muzyka nudna bo w kółko toe same ptaszki,w polowie seansu zrobilo mi sie nie dobrze i tak jakos mdło,ale ok.Natomiast mała Zuzanna,pod koniec seansu dusila sie i zwymiotowala!po czym panie,ktore tam pracowaly stwierdzily,ze czasem sie tak zdarza,ale nikt nie raczyl nas uprzedzic.Poza tym nie czulam sie po tym dobrze,pozniej caly dzien bylo mi dło i nie mialam ochoty na nic do jedzenia:/nie wiem czy to ma jakies zdrowotne zastosowanie,uwazam,ze to za duzo tego na jeden raz.Juz tam nie Wrócce.
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....
Napisano 04 lipca 2009 - 15:37
chociaz nie byłam, to grota solna jak najbardziej jest u mnie na tak. mam tarczyce a jod jest pożądany dla mojego organizmu w tym wypadku. poza tym słyszałam dobre opienie. mnie ciekawość zżera.
Napisano 04 lipca 2009 - 16:03
myślę, że to bardzo fajna sprawa 
czy ktoś ma problemy z oddychaniem czy z czymś innym, czy ich nie ma; warto się do groty wybrać
nigdy nie byłam, ale może kiedyś... ?
Jestem ciekawa efektów
czy ktoś ma problemy z oddychaniem czy z czymś innym, czy ich nie ma; warto się do groty wybrać
nigdy nie byłam, ale może kiedyś... ?
Jestem ciekawa efektów
nie ma mnie tu i nie będzie.
Napisano 14 stycznia 2010 - 16:03
Temat bliski memu sercu, to sie wypowiem
Otoz sa rozne groty solne. Wiekszosc to zwykle groty relaksacyjne. Tzn maja podloge wysypana sola i sol na scianach. To troche za malo, zeby skorzystac z dobrodziejstw leczenia sola. W grotach sol powinna dostawac sie do naszego organizmu przez drogi oddechowe. Do tego jest potrzebna tężnia lub mini-tężnia (wdychanie wilgotnego powietrza z zawartoscia soli/solanki), albo halogenerator (wdychanie suchego areozolu solnego). Kazda metoda ma swoje zalety i przeciwskazania.Ogolnie moge powiedziec, ze to dziala. Znam pewna emertyke, ktora mogla powiedziec tylko 3 zdania, po czym jej glos zanikal. Po serii seansow w jaskini (leczniczej) moze normalnie mowic. W jaskiniach mozna tez leczyc niektore choroby dermatologiczne. Ogolnie temat jes szeroki
Nie wiem czy tu mozna reklamowac konkretne firmy (pewnikiem nie
), dlatego jak ktos chce cos wiecej na ten temat sie dowiedziec to prosze o wiadomosc na priv. Chyba ze zainteresowanie bedzie duze, to tu wkleje skrocone wyniki badan i inne materialy.
pozdrawiam
Otoz sa rozne groty solne. Wiekszosc to zwykle groty relaksacyjne. Tzn maja podloge wysypana sola i sol na scianach. To troche za malo, zeby skorzystac z dobrodziejstw leczenia sola. W grotach sol powinna dostawac sie do naszego organizmu przez drogi oddechowe. Do tego jest potrzebna tężnia lub mini-tężnia (wdychanie wilgotnego powietrza z zawartoscia soli/solanki), albo halogenerator (wdychanie suchego areozolu solnego). Kazda metoda ma swoje zalety i przeciwskazania.Ogolnie moge powiedziec, ze to dziala. Znam pewna emertyke, ktora mogla powiedziec tylko 3 zdania, po czym jej glos zanikal. Po serii seansow w jaskini (leczniczej) moze normalnie mowic. W jaskiniach mozna tez leczyc niektore choroby dermatologiczne. Ogolnie temat jes szeroki
Nie wiem czy tu mozna reklamowac konkretne firmy (pewnikiem nie
pozdrawiam
Napisano 14 stycznia 2010 - 16:11
Mowili w mediach,ze groty solne maja za male stezenie soli i bardziej dzialaja relaksacyjnie niz leczniczo.
Napisano 17 marca 2010 - 07:43
ja też byłam w grocie solnej suuuuuuuuuuper relaks przede
wszystkim