Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Harlequin'y

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2491 postów

Napisano 16 maj 2009 - 20:26

Takie pytanko mi przyszło do głowy :-D
Czytacie Harlequiny? A jeśli tak to może jakieś tytuly? Wrażenia?

Ja się broniłam przed tego typu lekturą bo twierdziłam,że to pierdoły ale ostatnio kolezanka w pracy podsuneła mi właśnie jedno z tych romansideł i ... musze przyznać,że tak mnie wciągneła,ze przeczytałam jednym tchem :-D

no a jak tam z Wami?... ;-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#2 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8196 postów

Napisano 16 maj 2009 - 20:31

tanika_aha, moja mam miala tego kiedys pelno :)
ale powiem szczerze ze nigdy jeszcze tego nie czytałam
to sa romanse tak ???

#3 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2491 postów

Napisano 16 maj 2009 - 20:33

to sa romanse tak

tak,typowe romansidła,ale powiem szczerze,że przyjemnie sie czyta i bardzo szybko...
takie w sam raz na chwilkę relaksu ;-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

#4 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1845 postów

Napisano 16 maj 2009 - 20:41

Kiedyś przeczytałam kilka i na początku mi się podobały, ale szybko zauważyłam, ze są cholernie do siebie podobne, wszędzie te same motywy - najpierw zakochanie, potem problemy i szczęśliwe zakończenie. Nudny schemat jak dla mnie ;-)

Plusem jest to, że nie trzeba się specjalnie wysilać, to taka lekkostrawna papka. Czasami się to przydaje :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3356 postów

Napisano 16 maj 2009 - 20:58

tanika_aha, a ja swego czasu w kapieli czytalam, wlasnie tak na jeden wieczor, zeby sie zrelaksowac:)
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#6 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1437 postów

Napisano 16 maj 2009 - 21:27

tanika_aha, moja mama, ciocia i babcia mialy kiedyś tych książek tony, i wszystkie twierdziły, że Ty książki są na "jedno kopyto", czyli każda o tym samym, zmieniały się tylko imiona bohaterów :-P

#7 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13852 postów

Napisano 16 maj 2009 - 21:31

haha

UWIELBIAM <umieraam></span>

Kiedyś dostaliśmy od znajomej jej stare meble, i w nich ukrył się niezły stosik harlequinów :P
Czytanie ich to było nasze ulubione zajęcie z siostrą :P
Taka tandeta jakich mało :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#8 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10527 postów

Napisano 16 maj 2009 - 21:35

sa beznadziejne, na jedno kopyto, plytkie, z gatunku prostych latwych i przyjemnych, nie wymagaja wlaczania mozgu do procesu czytania ... i niech mi tylko kto powie czemu jak jakiegos dostane to pochlaniam w zawrotnym tempie ??? <umieraam></span> sama posiadam 2 i ani jednego wiecej ... za to moja kuzynka ma cala szafe tego cholersta i czyta namietnie :P a ja razem z nia jak sie u niej pojawiam :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#9 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1437 postów

Napisano 16 maj 2009 - 21:39

nie(d)oceniona, podziwiam Cię wiesz :-P Ja jakoś nie umiem się przełamać, żeby coś z tego przeczytać <bezradny></span> :-P

#10 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13852 postów

Napisano 16 maj 2009 - 21:44

za to moja kuzynka ma cala szafe tego cholersta i czyta namietnie :P

to straszne :P

karolina_1986, bo to ogólnie są tanie romansidła
każda kobieta marzy o księciu z bajki, zwłaszcza te matki i babcie, które już swoje historie przeżyły i teraz nie pozostaje im nic innego jak czytać ten chłam :P
przepraszam, ale to sad true :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#11 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7470 postów

Napisano 17 maj 2009 - 09:28

Kiedys bardzo duzo tego sie czytało takie lekkie łatwe ale niestety baaaardzo do siebie podobne
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2491 postów

Napisano 17 maj 2009 - 11:34

dokładnie,macie rację,koleżanka w pracy podsuneła mi najpierw jednego,potem drugiego...no i się przeczytało ale przy kolejnym już naprawdę widzi się stały motyw:
spotkanie,przyczajka,jedno chce a drugie nie lub na odwrót,jakieś problemy lub wypadek,wybuch wielkich namietności i szczęsliwy happy end... :-D

lekkie w czytaniu i w sumie przyjemne,ale tylko jako odskocznia raz na jakiś czas.

#13 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 18 maj 2009 - 13:07

moja mama kiedys mnóstwo tego kupowała, czasem jak nie mam co z czasem robic ( głownie w wakacje) to jakiegos łykne :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#14 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4645 postów

Napisano 18 maj 2009 - 13:36

hm.. moja mama przeczytala juz chyba setki ba... moze liczba nawet wieksza bylaby tu odpowiedniejsza...
ja sie bronilam... ale pamietam ze w wakacje zaraz po maturze mialam duzo wolnego czasu... nie chcialo mi sie wtedy czytac lektur na wyzszym poziomie.. bo nie czarujmy sie te romansidla napisane sa prostym lekkim jezykiem.. zawsze prawie to samo... ale chodizlo mi o cos przy czym mozg mi odpocznie.. chyba bylam zmeczona materialem o ciezszym kalibrze wiec przeczytalam...
co dziwne przeczytalam ich mnostwo... chyba wiecej niz 100 ... haha... sama sie sobie dziwie ale powaznie
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#15 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 18 maj 2009 - 15:51

ja też :) takie pozytywne odmóżdżanie :lol: ale ogólnie czytam też ambitniejsze książki natomiast przy tych nie muszę dużo myśleć i się móżdżek relaksuje ;)
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#16 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8332 postów

Napisano 18 maj 2009 - 16:06

czytalam.. kiedys pochlanialam je praktycznie cale w jeden dzien!
ostatnio nic nie czytam:(

#17 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1963 postów

Napisano 19 maj 2009 - 14:47

Ja kiedyś u siebie wśród tej tony książek znalazłam dużo tego no i wzięłam jedną książkę: przeczytałam. No i wzięłam drugą ... KOSZMAR. To jest tak nudne, tak beznadziejne, że ciężko mi znaleźć słowo żeby to opisać. ' Moda na sukces ' jest bardziej oryginalna i ciekawa.

#18 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 12 sierpień 2009 - 21:23

Nie moge. Odrzuca mnie. Szkoda mi na to czasu. I jeszcze mnie wkurza taka ksiazka :evil:

#19 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 18 czerwiec 2010 - 14:01

Ja to czytalam kiedy bylam nastolatka,teraz mnie takie romansidla nudza.Szkoda czasu :-/
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#20 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6096 postów

Napisano 22 czerwiec 2010 - 18:38

Proste romansidła na jeden wieczór, lekturka do pysznej kawy, albo na chwilkę relaksu ;-)

Czasem przeczytam, ale nie przepadam.
Wszystkie bardzo do siebie podobne, ten sam motyw, schemat - nudne i proste do przewidzenia :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych