Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Amerykańskie filmy kontra polskie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 nieznajomka

nieznajomka
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 22:00

Nie odnosicie wrażenia, że patrząc na amerykańskie filmy --> mają one w sobie "to coś".. szybka akcja, już na wstępie hardcorowe ujęcia :D nie masz czasu zmrużyć oka:-) Idealnie dobrane efekty specjalne, jakość filmu i gra aktorów :lol: a polskie... ciągle Ci sami aktorzy... czasem się wydaje, że wręcz bez fabuły:D Po prostu wyczuwalna różnica oglądanie.:)

#2 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 22:02

nieznajomka, wiesz co może i filmy akcji mają fajne. Ale horrory... denne. Krew się leje strumieniami a nie jest to wogóle straszne... Horrory japońskie trzymają w napięciu (obejrzyj sobie Klątwę).
Polskie filmy są nudne jak diabli, ale zdarzają się też fajne (np. "Ile waży koń trojański")

#3 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 22:06

mnie sie właśnie amwrykańskie przejadły , szczególnie te akcji, sa dla mnie denne i na "jedno kopyto" wszystkie. co do polskich to uwiebiamy kręcić komedie i wychodzi to z róznym skutkiem. Z polskich filmów lubie takie , które o "czyś" waznym , istotnym opowiadają.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#4 nieznajomka

nieznajomka
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 22:06

Oczywiście są wyjątki od reguły:) ale większość nowych "filmów" przesycona tymi samymi aktorami nie brzmi dobrze..
co do japońskich horrorów.. zgadzam się całkowicie.. :) w polskich płynie ewidentnie ketchup zamiast krwi :D nie wspomnę o brytyjskim humorze..:D bardzo dziwny;)

#5 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 22:09

Horrory mają koszmarne i absolutnie nie mam na myśli, że straszne :roll: I zauważam, że komedie teraz sa typowo dla głupków, opowiadają o problemach współczesnych nastolatków, seks, itd. Żałosne, nie wiem, po co w ogóle traci się pieniądze na takie badziewia.

#6 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 22:10

magdaaaaa, jednym z fajnych filmów amerykańskich które widziałam był Hitman. Albo Tajne przez poufne.
Co do polskich filmów to kurka wodna poszukuję filmu "Olek" który leciał jakiś czas temu a nigdzie nie ma... Bo pojawiam się tam na kilka sekund w nim (wiem, samochwała jestem :D ) A pomysł na film był bardzo ciekawy.

#7 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 22:20

nie kojarze tego filmu "olek" . gratuluje epizodu aktorskiego ;-)
Mnie np podobał sie film "Ono" :>
Natomiast z amerykańskich to dawno nie widziałam jakiegos fajnego . W sumie ostatnio mało ogladam konematografii polskiej czy amerykańskiej .
Nawet tv nas nie rozpieszcza w tym temacie , czego przykładem jest to co puszczali w świeta.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#8 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 22:22

magdaaaaa, to tajne przez poufne obejrzyj

#9 nieznajomka

nieznajomka
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 22:36

W amerykańskich na pewno były ogromne nakłady finansowe.. na film, teraz będzie trochę cienko przez kryzys... filmy kręcone w technologii cyfrowej,która łatwo obrabia dodając barwę,kontrast, efekty.:) polskie są troszkę biedniejsze..:) jak dla mnie to stare filmy polskie są naj naj.. "czterej pancerni i pies" itd. teraz kino polskie jest dla mnie średnie.. czasem się coś spodoba ..czasem nie

#10 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 01:25

ciągle Ci sami aktorzy

niestety się zgadzam ... wiekszość z tych "gwiazd" jest do tego tak sztuczna, że aż odpychająca ...

bez fabuły

no co ty ... przecież fabuła jest ... przeważnie jedna i ta sama ... z tym że nazwiska bohaterów sie zmieniają ... :roll:

na "jedno kopyto"

może nie wszystkie, ale te najnowsze raczej w większości <bezradny></span> ogólnie jeżeli chodzi o filmy, które oglądam (nie jest ich dużo) ... wybieram te które potrafią fajnie zapowiedzieć (i przeważnie tylko to mi sie w nich podoba :roll: ) albo ze względu na recenzję znajomych - i jeżeli chodzi o to drugie - mam kilku takich, którzy znają mój gust i potrafią mi podrzucić perełki :)

brytyjskim humorze.

nie w każgym wydaniu, ale przeważnie lubię ;-)

z polskich filmów ... hmmm ... "nigdy w życiu" to jest jedyne co mogę oglądać w kółko ... no i stare dobre filmy <dreams></span>

amerykańskie? łatwo i miło sie ogląda ... ale większość z nich jakoś specjalnie ambitna nie jest ... natomiast uwielbiam bonda ... nie wiem co w sobie te filmy mają, ale bardzo je lubię, zwłaszcza te z connerym :)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#11 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 09:34

nie(d)oceniona, ja tam uznaję tylko Bonda w wersji Timothy Dalton :)

#12 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 kwietnia 2009 - 19:22

"nigdy w życiu" to jest jedyne co mogę oglądać w kółko ...

Oj tak dla mnie to polska perełka ;-)

A jeśli chodzi o amerykańskie filmy to szczególnie lubię seriale
House
Dexter
CSI LV
nie wyobrażam sobie żadnego z nich kręconego w PL ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#13 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 15 kwietnia 2009 - 21:23

Mnie sie na przyklad podoba bardziej polska wersja Niani
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#14 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 16 kwietnia 2009 - 19:00

Mnie sie na przyklad podoba bardziej polska wersja Niani

jak dla mnie absolutnie nie, tak samo jak polska brzydula :-/
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#15 nieznajomka

nieznajomka
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 23:20

Z seriali "39 i pół" albo "Nigdy w życiu" są w miarę na poziomie:) Lubię:)

#16 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 22:17

a mi z kolei polska 'Niania" się nie podoba natomiast 'Brzydula' tak. generalnie polskie produkcje widać gołym okiem są produkowane niskim nakładem budżetowym stąd i w odbiorze są mniej przystępne i takie jakieś mniej interesujące.
Dołączona grafika

#17 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 16:55

przyznam,że nie przepadam za polskimi filmami.A już te wszelkie odpowiedniki zagranicznych seriali to dla mnie dramat.

a mi z kolei polska 'Niania" się nie podoba

.
bardzo nudna i malo smieszna.

#18 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 17:25

bardzo nudna i malo smieszna.

ja się z tym całkowicie nie zgadzam ;-) "Niania" jest bardzo ciekawą polską produkcją

#19 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 19:01

Alisekai piszesz że amerykanskie horrory to tylko krew...
wiesz nie ogladam horrorow bo nie lubie ale myśle że np. filmy Lśnienie , To itp to raczej inny rodzaj horroru niz np. krwawa Piła ;-)

Jesli o mnie chodzi to Wole filmy amerykanskie ..ale nie typu Anakonda czy durnych komedii romantycznych jak np. Jak w niebie :lol:
Dla mnie dobre filmy to np.
np. skazania na shawshank , Efekt Motyla, Zielona Mila, Sniadanie u Tifaniego, Przemineło z Wiatrem, - tak wiem ... romansidło ale jakie.
Z polskich wole stare filmy ...MIś, Kogel Mogel < Rejs itp

Z nowych ?? Chyba tylko Nigdy w życiu :mrgreen: oraz Nigdy nie mów nigdy ( jakoś mi przypadł do gustu)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#20 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 21 grudnia 2010 - 11:13

Ostatnio oglądałam jakiś program na temat filmów polskich (nie podam tytułu, bo nie pamiętam) wypowiadał się Adamczyk. Zapytano go czy po rolach wielkich polaków nie jest mu w jakiś sposób niezręcznie grać w produkcjach tak niskich lotów jak "Śniadanie do łóżka" czy teraz "Och Karol 2". On na to, że cytuje "to nie jego wina, że obsadzają go w takich filmach i widocznie jest na nie zapotrzebowanie widzów" :roll:
Aha
Miałam ochotę wejść wtedy w telewizor trzasnąć go w twarz i powiedzieć "rzeczywiście my widzowie oczekujemy głupich, mało śmiesznych i średni inteligentnych komedii z jedną i tą samą obsadą, bo w końcu nam wiele do szczęścia nie trzeba jesteśmy tylko idiotami..."

Rozumiem, że fajnie raz na czas pójść sobie na komedię której zadaniem jest rozluźnienie itp. ale na litość komedia ma za zadanie nas rozbawić i rozśmieszyć a która polska komedia mnie ostatnio rozbawiła?? Aż trudno mi sobie przypomnieć...
Komedia również musi mieć jakiś poziom. Zauważyłam ciekawą tendencje, że nawet najgorszy film amerykański jest dużo ciekawszy od wielkich polskich produkcji... dlatego szczerze wolę te amerykańskie. Najwidoczniej w Polsce nie mamy zdolnych i kreatywnych reżyserów i scenarzystów. Za to mamy grupkę ludzi którzy zanim stworzą scenariusz już znają obsadę :roll:
a przecież Polacy potrafili tworzyć fajne filmy!!! <bezradny></span>
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."