Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

sposób na bolesne miesiączki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

#21 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 23 czerwca 2007 - 12:25

Gorący prysznic jest naprawdę dobry chociaż fakt, że krwawienie jest bardziej obfite. Ja gorący strumień kieruję na podbrzuszę i jest ulga.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#22 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 24 czerwca 2007 - 18:02

Dziewczyny a cwiczenia lekkie, lub masaze? podobno tez ulge przynosza :-) choc ja nie probowalam... bo albo wolalam sie wcale nie ruszac albo tabletki dzialaly ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#23 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 25 czerwca 2007 - 09:07

Ja raczej ćwiczeń nie stosuję, bo jak już mnie boli, to leżę jak ta kłoda i się staram nie ruszać :D ale też słyszałam, że pomagają, bo wtedy jakieś mięśnie się rozkurczają czy coś :)

#24 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 25 czerwca 2007 - 12:56

No jak ja mam ból to tylko zwijam się z bólu :-(
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#25 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 26 czerwca 2007 - 16:05

Ja też się ostatnio zwojam z bólu :(
A kiedyś tego nie miałam. Jeszcze na dodatek podejrzewam u siebie tą chorobę toksyczną jak się tampona założy ( dopiero co założę to już gorączka, wymioty, okropny ból, itp. Potem długo mi przechodzi nawet i cały dzień jestem w kiepskiej formie )
No a co do tabletek to nawet nospa na mnie nie działa :( Mogę ją łyknąć garściami i nic nie daje. Czasami miałam już takie chwile, zeby udać się na pogotowie :roll:
ale z moją siostrą jest jeszcze gorzej jak ma okres. Ta to dopiero się męvczy.

Że my kobietki musimy to mieć :evil:
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#26 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 28 czerwca 2007 - 15:43

Że my kobietki musimy to mieć :evil:

no wlasnie...
chociaz ja nie powinnam narzekac z bolem bo jak wezme tabletke to mi przechodzi...
moja kolezanka jak dostawala okres np w szkole to ladowala w szpitalu
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#27 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 30 czerwca 2007 - 23:58

no ale to i tak nie jest już to co mi sie działo kiedyś - że zwijałam się w kłębek z bólu, bo nie mogłam sobie z nim poradzić <bezradny></span>

jejku, ja pamiętam jak ja miałam po moim..pierwszym razie, jak dostałam miesiączkę..To była masakra, wyłam z bólu, i czołgałam się do apteczki po tabletkę.
apropos tabletek to mi TYLKO Nurofen forte pomaga... , albo goRRRąca kąpiel;)
A kiedyś nawet tak mnie bolało, że w akcie desperacji chwyciłam za książkę do akupresury, i się naciskałam,,tylko nie pamiętam gdzie, bo to jakieś dziwne ogólnie:) gdzieś na nodze w każdym razie:)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#28 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 01 lipca 2007 - 13:34

Co do aupesury ( czy jask tamn :P ) to ja mam ta książkę w domu i siostra uczy się jeszcze za masażystę :P To wam dam znac gdzie :)

#29 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 01 lipca 2007 - 21:45

no, ja też poszukam, bo to podobno skuteczne:P

i ciekawe zarazem :)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#30 Lily of valley

Lily of valley
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 04 lipca 2007 - 18:34

Ja mam koszmarne bóle. Próbowałam chyba wszystkiego. Poduszeczka elektryczna i masaże pomagają mi- ale tylko trochę. Niestety mogę trwać tylko na tabletkach - nurofen forte (bo przeciwbólowe) i no-spa forte (bo przeciwrozkurczowa) ale no-spa forte zaczyna działac dopiero po 2 godzinach i można umrzeć przez ten czas ech.

#31 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 04 lipca 2007 - 18:59

nigdy jakos nie odczuwałam zadnych bóli podczas okresu... ale od jakiegos roku się to zmieniło .. w pierwszy dzien boli mnie ciagle brzuszek :( (dzis dostalam okres i tez mnie bolal :( ) , ale nie biore tabletek.. jakos staram sie wytrzymać. Jesli juz tak strasznie boli to biorę Nospe lub Ibuprom.. kłade sie do łożeczka i po chwili ból ustepuje.No i w pierwszy dzien zawsze jestem zła!! Lepiej schodzic mi wtedy z dorgi ;)

#32 mamusia22

mamusia22
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 10:43

ja mialam tak bolesne miesiaczki ze mdlalam i wymiotowalam to co zarzylam, gdy rodzilam synka to bylo podobnie(taki sam bol ale trwal dluzej), tabletki DEXAK bardzo dobre lub cos rozkurczowego SKOPOLAN-ale takie dosc dlugo mija jak zadzialaja
Filipek

#33 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 22:43

Dobre są tabletki rozkurczowe yyy nie pamiętam nazwy-podawali mi też w kroplówce w szpitalu.
Dobry jest termofor, tabletki przeciwbóloqw-Ibuprom Max(niestety czasem trzeba wziąć).

Są okresy, kiedy muszę tylko właściwie leżeć, a są takie, kiedy pomaga ruch. Troche dziwnie, ale tak jest.

#34 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 22:21

Oj ja tez mam ciężko w pierwszy dzień okresu nie dość, że brzuszek żyć nie pozwala to jeszcze te bóle krzyża :-( ogólnie cały dzien nic nie jem bo nie mam apetytu tylko śpię i leżę caly dzień z poduszką elektryczną przy brzuchu (oby nie przesadzać bo można doprowadzić do krwotoku) żadne tabletki na mnie nie działają a najlepsze jest to, że jak brałam nospe to bolał jeszcze bardziej ;-)

[ Dodano: 2007-08-21, 23:21 ]
A tez słyszałam, że po porodzie bóle są dużo mniejsze ale chyba nie u wszystkich bo moja ciocia ma 2 dzieci i bóle nadal straszne :-?
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#35 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 08:34

Mojej przyszłej teściowej też tak mówili. Urodziła pierwsze dziecko i nic, to powiedzieli, że po drugim... urodziła drugie i też nic... ale np. w przypadku mojej mamy się sprawdziło, więc nie ma na to reguły ;)

Na mnie z leków działa tylko Pyralgina, nic innego... i niezastąpiony termoforek :-D

#36 Lia

Lia
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 23 sierpnia 2007 - 18:38

Dziewczynki, jestem z wami !! :mrgreen: Bądźcie silne i nie dajcie się <superwoman></span>

Może stwierdzicie, że łatwo mi mówić jak wam powiem, że mnie nigdy nic nie bolało i każdą miesiączkę przechodzę PRAWIE jakby jej wcale nie było. (Ale zaznaczyłam PRAWIE - a prawie robi wielka różnicę) :-P

#37 Docia

Docia
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 23 sierpnia 2007 - 19:54

Mi pomaga tylko pyralginum... i jak tylko troche zacznie działać to staram się ruszać.. Kiedyś byłam na areobiku jak miałam straszne bolączki hehe ;P początek to była tragedia..ale potem przeszło i tak nie bolało.. Więc jak tylko mam miesiaczke to pyralginum, kłade się, jak przestaje troszke to wstaje i przeważnie tańcuję, często ze łzami w oczach ale ja masochistka więc nie ma się co dziwić :P hihi ale ruch pomaga, przynajmniej na następny dzień już nie boli ;) Buziole!! my dziewczynki nie damy się!! Hej! :-D <superwoman></span> peace & love!

#38 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 23 sierpnia 2007 - 20:59

my dziewczynki nie damy się!! Hej! :-D <superwoman></span> peace & love!

Otóż to. <bravoo></span>

#39 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 23 sierpnia 2007 - 21:29

A jak! ja znów na odwrót - jak się ruszam, to luzik, jak leżę to tragedia. Dlatego noce są najgorsze. Czasem sobie po pokoju w kółko chodzę :D Na nieszczęście mam mały pokój :P

#40 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 08 września 2007 - 09:00

A mi w tym miesiącu o dziwo nic nie było :-D zwykle to zwijałam się z bólu :roll:
I mnie to ciekawi, ze raz okropnie boli, a raz nie.
Noce dla mnie nie są aż tak tragiczne - gorzej rano jak wstane. nospa nie jest dla mnie - bo ona mi nie pomaga. Ja musze mieć tabletę z takim specjalnym składnimiem, a nospa go nie ma ( np Ibuprofen, nurofen )