Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

masaż

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:21

Chodzicie na masaż/do masazysty?korzystacie z takich rzeczy??? :->
Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr. Mają prawo i kierunek w sobie. {hermann hesse}

#2 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 25 marca 2009 - 12:05

Mam skrzywienie kręgosłupa, w dodatku mało się ruszam, bo nigdy nie mam na to czasu i efekt jest taki, ze często mam bóle mięśni barków. Na tę okoliczność (;)) dostaję co jakiś czas skierowania na masaże, które wykonuje bardzo sympatyczny pan ;-)

Marzy mi się taki odprężający masaż z jakimiś olejkami zapachowymi, delikatną muzyczką... ale na to na razie mnie nie stać ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 25 marca 2009 - 12:28

ja byłam na masazu goracymi olejakimi i tp teraz sama towykonuje :mrgreen:
Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr. Mają prawo i kierunek w sobie. {hermann hesse}

#4 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 25 marca 2009 - 16:19

Marzy mi się taki odprężający masaż z jakimiś olejkami zapachowymi, delikatną muzyczką... ale na to na razie mnie nie stać ;-)

Wbrew pozorom taka chwila przyjemności nie jest jakoś potwornie droga- 30 min. masażu częściowego- np. tylko pleców to koszt ok.30 zł.

#5 Mariola 35

Mariola 35
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 22:10

oj tak dobry masaż to jest to :)

#6 kayanette

kayanette
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 28 kwietnia 2009 - 12:10

A ja uważam, że najlepszy masaż wykonuje mój partner, nie musi to być jednak masaż erotyczny, chociaż taki też jest fajny i w związku zawsze gratis

#7 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 28 kwietnia 2009 - 13:26

Ja też uwielbiam masaże, ale osoba masująca musi znac moje ciało, bo jestem bardzo wrażliwa i w niektórych miejscach mam potworne łaskotki, więc tam masowanie odpada bo się skręcam ;-) Ale Ł. już wie, jak mnie masowac, a do kogoś obcego... hmm.. do babki może bym poszła, ale do faceta nie potrafiłabym.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#8 Kaja 27

Kaja 27
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 11 maja 2009 - 20:38

Kocham masaże:) Oprócz barków i pleców uwielbiam też masaż stóp i dłoni. Spróbujcie kiedyś, jak raz zrobiłam ukochanemu masaż dłoni, to już teraz kilka razy dziennie się dopomina:) ach Ci faceci,a mówił wcześniej , że taki masaż dłoni to nie jest fajny..

#9 krople deszczu

krople deszczu
  • Użytkownik
  • 122 postów

Napisano 11 maja 2009 - 22:24

ja tez uwielbiam masaże,Zawsze na weekend gdy sie z moim Dziubem budzimy to pierwsze co powie to "masażyk" no i robie masażyk a potem on mi sie odwdziecza.Poweim wam babeczki,ze najlepszy masaż to masaż stóp...boskie uczucie....szczególnie gdy zgniatasz piety tak jakbś wyciskała cytrynę...prawie jak orgazm;]
You float in my veins...

#10 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 11:00

Masaz to swietna sprawa.Od razu mi sie spodobal po tym jak kolega masazysta z zawodu zrobil mi go.Swietnie odpreza i usuwa niektore dolegliwosci.Bylam pod takim wrazeniem ,ze ukonczylam kurs w tym kierunku z wynikiem bardzo dobrym.Czasami funduje domownikom chwile takiego relaksu. ;-)

#11 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 12:06

Ja mialam kiedys robiony masaz twarzy. Na poczatku podchodizlam do tego sceptycznie, ale potem tak sie zrelaksowalam, ze smutno mi bylo, ze to koniec. Naprawde super dzialanie ma. Odprezylam sie niesamowicie.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#12 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 14:59

Ja mialam kiedys robiony masaz twarzy

a ile mniej więcej kosztuje taki zabieg? ;> i czy można go stosować przy każdym rodzaju cery czy są do każdego inne rodzaje? :)

ja miałam kiedyś robiony masaż przez znajomego, który studiuje fizjoterapię :) no nie powiem, bo bardzo mnie odprężył i tak lekko się po nim czułam.
Mnie bardzo często kumuluje się stres w górnej części pleców i w okolicy karku - czasem staram się w miarę możliwości samej tam pomasować i jest czuć ulgę, najczęściej to robię kiedy nie mogę zasnąć przez ten ból..

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#13 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 15:20

a ile mniej więcej kosztuje taki zabieg?

oj nie wiem, mi robil kolega, ktory chodzil na kurs masazu. Ale z tego co mowil, jego nauczyciel mial stawke godzinowa, a nie ze wzgledu na czesc ciala, ktora masowal. Godzina masazu kosztowla u niego 50 zl.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#14 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 15:27

Od pewnego czasu nie pozwalam się masować osobą które tego nie potrafią robić tzn nie ukończyły szkoły bo boli mnie często kręgosłup (mam skrzywienie jakieś) i boje się bo można przez nieodpowiedni masaż uszkodzić coś...
Ale mój bliski kolega skończył szkołę i ostatnio obiecał mi masaż ;)

#15 Norbi

Norbi
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 11:41

Sam jestem masazysta i moge powiedziec, ze warto. A osoby ktore cierpia na rozne bole, to nawet obowiazkowo :-) Sprawe trzeba jednak przemyslec, bo zazwyczaj jeden zabieg nie pomaga (lub pomaga niewiele) i potrzebna jest seria, a to juz wiekszy wydatek. Ceny zaleza od regionu Polski. Najdrozej jest w Warszawie - godzina to okolo 100 PLN. Sa jednak miejscowosci, gdzie godzinka kosztuje 45 pln. Zawsze nalezy dowiedziec sie czy masazysta ma kwalifikacje. Jesli nie przeprowadzi wywiadu z pacjentem przed zabiegiem, tylko od razu na stol, nalezy opuscic gabinet :mrgreen: Przy niektorych schorzeniach masaz jest wykluczony, bo tylko moze pogorszyc sprawe. Zrobiony nieumiejetnie rowniez moze zle odbic sie na zdrowiu.
pozdrawiam