Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ekspres reporterów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 17:13

Oglada któraś z was ?Z wszystkich programów o podobnym formacie to ten lubie najbardziej. bo nie robią wielkich sensacji tylko jest o ludziach i ich problemach.
Wczoraj był ciekawy temat i postanowiłam napisać. Młoda matka miała stary dowód i sama na własną reke wpisał tam sobie dane dziecka i nikt sie nigdy nie przyczepiał do tego, ani w urzedzie ani w banku. Pewnego dnia chciała pojechac na Słowacje i na kontroli celnej poproszona ja o dokument , pokazała dowód. I celnik sie zaiteresował tym wpisem , nawymyslał cos ze chciała nielegalnie dziecko wywieźć z kraju. skonczyło sie na tym ze dostała wyrok dwa lata w zawieszeniu na 4. I niby koniec , ale nie!
Kobieta ta jest nauczycielką i musieli ją z pracy zwolnić bo nauczyciel nie może być karany. PARANOJA i tyle ale taki kraj i takie prawo. Napisała o ułaskawienie do prezydenta i teraz czeka. :evil:

#2 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 17:48

Młoda matka miała stary dowód i sama na własną reke wpisał tam sobie dane dziecka

jak to sama sobie wpisala dzieci w dowod? Nie rozumie. Przeciez w urzedzie takie rzeczy sie robi. Nie rozumie, ludzie najpierw sami kombinuja a pozniej jest placz. Od tego sa ludzie, smieszne jak mozna sobie wpisac cos w dowod. Po pierwsze dawno taki dowod powinna wymienic na nowy. Nie mialaby klopotu bo tam sie dzieci nie pisze :P

Reszty nie roztrzasam tj wyjazdu czy tam wywiezienia dzieci bo jak mowie, co to za pomysly samemu pisac cos w dowodach. Probelm na wlasnie zyczenie?
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#3 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 18:01

Jak była w urzedzie to pani urzednik jej powiedziała , że dzieci sie juz w urzedzie nie wpisuje w dowód , ale jak chce to moze sama sobie wpisać.
To było kilka lat temu jak dopiero wprowadzono nakaz wymiany dowodu.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#4 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 19:31

że dzieci sie juz w urzedzie nie wpisuje w dowód

no to ja nadal nie rozumiem... skoro się już nie wpisywało... to po co wpisywała??!! Do czego jej to było??
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#5 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 20:39

no to ja nadal nie rozumiem... skoro się już nie wpisywało... to po co wpisywała??!! Do czego jej to było??

ja też tego nie rozumiem :?: :?: i co ona z tym starym dowodem jeszcze robiła :!:
może żeby przejść przez granice musiała je mieć wpisane jak nie miały paszportów.. no nie wiem <bezradny></span>

#6 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 12 lutego 2009 - 16:18

dokłhadnie sama soboe syfu narobiła to niech płaci, czasem ludzie nie zdają sobe sprawy z tego, że popełniają czyn zagrożony karą ale cóż to nie zwalnia ich z odpowiedzialności za łamanie prawa

<ookk>

#7 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 lutego 2009 - 16:38

tylko tutaj sąd była bardzo skupulatny i skazał kobiete na tyle ile obowiazywał kodeks i nie znalazł okolicznosci łagodzących . a jak ktos sie zneca nad dzieckiem albo zgwałci jakąs kobiete to dostanie ze dwa lata bo to jego pierwszy czyn karalny bo jest młody bo cos tam costam.

[ Dodano: 2009-10-07, 16:53 ]
Wczoraj ogladałam i była sparaw ze kursantka jadac z instruktorem zabiła pasazerke auta i pazsazerke inngo samochodu bo spowodowała wypadek. A najgorsze jest to ze to była zima i instruktor jej nie uprzedził ze nie było opn zimowych a było duzo sniegu. Doswiadczony kierowca sobie nie zawsze poradzi w taka pogode a co dopiero kobieta , która ma za soba tylko kilka godzin jazdy. Sama miła tez wiele obrazeń . Zarzuty ma ona i instruktor . Prokurator , która proawdzi sparwe powiedziła ze spotyka sie z takim czyms pierwszy raz i tez nie wie jaka decyzjie podejmie sąd. Za wypadek zawsze opowieda kierujacy ale moze tutaj sad wezmie pod uwage pozostałe fakty :-/ . Trudna sprawa. Oczywiscie instruktor nie chciła sie wypowiadac. :roll:

#8 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 07 października 2009 - 16:55

Po pierwsze jak można "elką" jeździć czy też jakimkolwiek innym autem bez zmienionych opon :!: Bezmyślność ludzka :!:
Po drugie instruktor jest od tego w aucie żeby zareagował jeśli uczeń robi coś źle no ale nie wiem czy reagował czy nie :roll:

Skoro zginęli ludzie to nie jechali oni zbyt wolno chyba a zimą wiadomo powinno się jeszcze bardziej uważać!! :!:
nie wiem jak musiał ten wypadek wyglądać że aż do śmierci doszło, jak oni musieli jechać.... <bezradny></span>

#9 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 października 2009 - 16:59

moze gdyby ja uprzedził ze nie ma opon to nawet by do tego auta nie wsiadła albo moze starałaby sie bardziej uważac. :roll:

#10 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 07 października 2009 - 17:02

no może i by nie wsiadła... może i by nie pojechała.... może by do tego nieszczęścia nie doszło....
Uważać bardziej na którejś godzinie elką ona pewnie dobrze jeździć nie potrafiła a co dopiero bardziej uważać... tzn. nie wydaje mi się by potrafiła ostrożniej jeżdzić <bezradny></span>

#11 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 października 2009 - 17:10

tzn. nie wydaje mi się by potrafiła ostrożniej jeżdzić

pewnie tak , i nawet wiedza ze nie ma opon zimowych mogła by ja bardziej stresowac albo by nawet nie wsiadła. Ale co za instruktor , który pozwala w taka pogode jezdzic kursantom na letnich oponach <bezradny></span> i miej tu zaufanie do instruktora :roll:

#12 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 07 października 2009 - 17:14

Ale co za instruktor , który pozwala w taka pogode jezdzic kursantom na letnich oponach

jak dla mnie to powinni mu dać zakaz wykonywania zawodu czy jak to się nazywa... narażał swoje życie i innych ludzi!

Nie dość że ludzie jeżdżący "elką" nie potrafią jeszcze jeździć to jeszcze takie "utrudnienie"

#13 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 lutego 2011 - 18:45

wczoraj bylo o znecaniu sie nad zwierzetami, co chwile musialam zakrywac oczy , no nie moglam patrzec :cry:
jeden facet wszedl na tory z psem i w chwili kiedy nadjezdzal pociag odskoczyl, pies nie zdarzył....
inny mial dobermana, ogluszyl go cegla i zakopał :shock: , pies sie troche wykopal , ale bylo zimno i zamrzł, co za smierc :-( , na szczescie w tym nieszczesciu sasiedzi wydali wlasciciela psa.
wypowiadała sie sumińska , ze jak ktos jest ciekawy co czuje pies jak sie oklada go łancuchem , to niech poprosi kogos , aby nas tak uderzył lancuchem to poczujemy .