Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Obrączki dla par

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#101 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 07 maja 2011 - 09:15

Nosiliśmy je 3 lata.

3 lata to kawał czasu :-D ja nosiłam tylko swoją obrączke przez rok.
Później przy rozstaniu chłopak mi ja zwrócił,a ja też przestałam swoją nosić

201407101662.png

#102 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 00:13

dla mnie obraczka jest symbolem malzenstwa i nie cgcialabym jej nosic tylko aby pokazac ze jestem zajeta , albo kazac /prosic faceta aby nosil tak na wszelki wypadek.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#103 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 10:34

Kiedyś mieliśmy.
Dokładnie nie pamiętam po jakim czasie zaczęliśmy, ale pewnie coś około roku, może trochę krócej. :->
Była to dla mnie niespodzianka, bo Brzydki samo wszystko zorganizował- była kolacja, tańczyliśmy, a on wkładając mi obrączkę na palec, wyszeptał słowa przysięgi. Obiecywał mnie chronić, szanować, kochać oraz że zrobi wszystko, żeby móc mi kiedyś założyć złotą obrączkę.
Było bardzo romantycznie i pamiętam, że z dumą nosiłam. :-D
Potem trochę dorośliśmy i jakoś tak samoistnie wyszło, że od około 3 lat srebrne obrączki leżą sobie schowane w szkatułce. Czekamy na te prawdziwe. ;-)
Ale przysięga obowiązuje. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#104 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 11:44

Nie widzę problemu u innych.
Mi byłaby niepotrzebna, nie widzę sensu noszenia jej jako symbol, ze jestem zajęta. Ja to wiem, nie muszę pokazać. Ale ja w ogóle nie wiem czy będę nosić obrączkę po ślubie więc to może dlatego. Z drugiej strony srebrna jest ładna, bo ja nie znoszę złota.

Moze dla niektórych to własnie jakiś symbol obietnicy, miłości czy czegoś podobnego. Dla mnie by nic nie znaczyło tak naprawdę. Więc wolałabym aby nie chciał abyśmy to nosili.

Każdy z nas urodził się ateistą

#105 kobietaslonce

kobietaslonce

Jam jest...

• Użytkownik
  • 7 postów
  • Gadu Gadu:8776345
  • LokalizacjaGdańsk
  • Wzrost:176
  • Włosy:ciemne blond
  • Stan:mężatka
  • Partner:Rafał
  • Nastrój:Pijana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 16 lutego 2013 - 18:09

Jeśli uważasz ,ze to ten jedyny do końca życia to jak najbardziej polecam sama kiedyś o tym myślałam ;P bardzo ładne te obrączki co umieściłaś!

Bo życie jest czasami ciekawe, ale tylko czasami....

#106 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 20:03

Mój Dręczyciel zgubił obrączkę :->
No i mnie dręczy żebyśmy kupili sobie nowe obrączki, bo on chce mieć, bo w pracy się dziewczyny na niego patrzą i wgl :roll:

Niby fajnie, ale kupowanie kolejnej obrączki jak starą jeszcze mam <bezradny></span>

#107 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 20:15

Wisienkowa, jeśli mu zależy, to może tylko jemu dokupcie taką samą jak zgubił? :-)

No i mnie dręczy żebyśmy kupili sobie nowe obrączki, bo on chce mieć, bo w pracy się dziewczyny na niego patrzą i wgl

My z Brzydkim właśnie na odwrót zauważyliśmy zależność, że jak facet ma obrączkę, to staje się bardziej atrakcyjny w oczach innych kobiet ( ah, ta solidarność kobieca :roll: ).
Inaczej jest jak dziewczyna ma obrączkę- zdażyło mi się na imprezie tańczyć/gadać z jakimś chłopakiem, który po zobaczeniu obrączki odpuszczał. ;-)
Tak samo jest teraz z pierścionkiem. :-D W środę jechałam autobusem do domu i dosiadł się do mnie facet. (Bardzo miły i baaardzo przystojny. :mrgreen: :mrgreen: )
I tak coś zagadał, ewidentnie było widać, że próbuje coś ugrać. Aż w pewnym momencie spojrzał na pierścionek i zapytał, czy zaręczynowy. Potwierdziłam, a on wtedy przeprosił ( :shock: ) i powiedział, że już będzie grzeczny. Potem rozmawialiśmy dalej na luzie i było jeszcze fajniej. ;-)

Mimo wszystko wydaje mi się, że ta obrączka to powinien być bardziej symbol dla Was niż dla jego koleżanek. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#108 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 20:27

Aspirynkaaa, zgadzam się z tym co napisałaś. Ale on twierdzi, że jak miał obrączkę to wystarczyło że podniósł dłoń wyżej, np. podrapał się po głowie to już panna przestawała się do niego dowalać jak zobaczyła metal. Dla mnie to nie ma znaczenia, wiem, że jest mój i nie wiem po co ma odstraszać laski <bezradny></span>

A dokupić takiej nie dokupię chyba, bo jubilera gdzie kupiliśmy je zamknęli. Ale będę jeszcze szukać, skoro mu tak zależy ;)

#109 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 02 czerwca 2013 - 09:27

No i mnie dręczy żebyśmy kupili sobie nowe obrączki, bo on chce mieć, bo w pracy się dziewczyny na niego patrzą i wgl :roll:

aha, i dzięki temu że będzie ją znów miał to inne już nie będą na niego zwracać uwagi?

:lol:

<ookk>

#110 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 02 czerwca 2013 - 11:14

aha, i dzięki temu że będzie ją znów miał to inne już nie będą na niego zwracać uwagi?

:lol:

Twierdzi, że będą wiedzieć od razu, że zajęty :-P

#111 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 08:09

Mimo wszystko wydaje mi się, że ta obrączka to powinien być bardziej symbol dla Was niż dla jego koleżanek. ;-)

No własnie, bo jak tak czytam to mam wrażenie, że obrączka dla faceta Wisienkowej nie jest ważna dla niego tylko jest po to by odstraszyć inne babki. Ale w sumie po co? Bo nawet jeśli go jakaś zacznie podrywać to chyba i tak zalezy wszystko od niego.

Myślę, że obrączka czy jest czy nie ma to nie ma znaczenia. Jedne bardziej przyciągnie inne zniechęci. Więc chyba nie ma reguły.

Dla mnie obrączka to symbol ślubu i jakoś takie to dla mnie dziwne że noszą ją pary przed nim.

#112 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 08:35

Dla mnie obrączka to symbol ślubu i jakoś takie to dla mnie dziwne że noszą ją pary przed nim.

Mam takie samo podejście, jedynymi obrączkami, jakimi z Lubym będziemy nosić, to będą te ślubne. A że obrączka daje sygnał, że się kogoś ma? Jednocześnie mogłabym se napisać na czole "jestem zajęta", jeżeli tylko taka funkcja ma być spełniona. :-P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#113 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 08:36

A ja jestem jak najbardziej za ;-) Wiadomo, że jak noszą ją pary, które są ze sobą miesiąc czy dwa to jest to dziwne. Ale jak są ze sobą dłużej to czemu nie, sama kiedyś miałam taką obrączkę. Co prawda leży już teraz w szkatułce, ale na pewno jej nie wyrzucę. To taki jakby symbol dla mnie.
Zastanawiam się czy teraz K by chciał taką obrączkę nosić, nigdy mu nie proponowałam, ciekawa jestem czy dałby się namówić :->

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#114 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 08:51

Ale jak są ze sobą dłużej to czemu nie, sama kiedyś miałam taką obrączkę. Co prawda leży już teraz w szkatułce, ale na pewno jej nie wyrzucę. To taki jakby symbol dla mnie.
Zastanawiam się czy teraz K by chciał taką obrączkę nosić, nigdy mu nie proponowałam, ciekawa jestem czy dałby się namówić :->

Wnioskuję, że obrączka była noszona z kimś innym niż K.?

Ja rozumiem jakiś symbol bycia razem, ale obrączka dla mnie symbolizuje ślub. I jak noszą ją pary to tak się zastanawiam co ona symbolizuje. Jakaś manifestacja tego, że jestem zajęta? Pokazanie innym tego? Ja to tak odbieram. To takie trochę umniejszanie znaczenia obrączki.

Chociaż ja pewnie nie będę nosić jej wcale, ale jakoś dziwnie mieć np w szkatułce 4 obrączki po byłych "tylko" chlopakach.

#115 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 16:50

Wnioskuję, że obrączka była noszona z kimś innym niż K.?

Z innym K :lol: Z moim byłym ;-)

po byłych "tylko" chlopakach.

Dla mnie mój były nie jest "tylko" byłym chłopakiem, to co się między nami wydarzyło to już inna sprawa, ale wspomnienia zostają i jednak taką pamiątkę warto zatrzymać :->

Jakaś manifestacja tego, że jestem zajęta?

Żadna manifestacja, przynajmniej dla mnie. Dla nas to był jakiś taki znak przynależności do siebie i uczucia nas łączącego. Jak się na nią spojrzało to się robiło milej na duszy ;-)

#116 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 16:57

Jak się na nią spojrzało to się robiło milej na duszy

To jest właśnie powód dla którego noszę obrączkę ;)

#117 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 20:48

Dla mnie mój były nie jest "tylko" byłym chłopakiem, to co się między nami wydarzyło to już inna sprawa, ale wspomnienia zostają i jednak taką pamiątkę warto zatrzymać :->

Ja nie napisałam, że to tylko były chłopak więc nic nie znaczy, ale że to nie mąż a tylko chłopak. To dlatego, że po prostu dla mnie obrączka to symbol czegoś, a noszenie ich w innym celu umniejsza to co mają symbolizować. Ja tak to widzę.
Wspomnienia są i będą nawet bez obrączki. Ja w tej chwili musiałabym mieć 3, co wydaje mi się po prostu dziwne.

Ale ja tak mam z symbolami, mimo że nie są dla mnie jakoś mega ważne to jednocześnie po coś istnieją i zawsze mnie dziwiło jak ktoś ich używa do czegoś innego. To tyczy się np krzyża czy welonu.

Ja jakoś przywiązuję wagę do takich rzeczy, bo jednak symbole są dla pewnej grupy.

Oczywiście nie zakazuję nikomu noszenia, tak tylko jakoś argumentu nie mogę znaleźc za.

#118 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 23:24

Wisienkowa, ja w ogóle jak czytam momentami Twoje wypowiedzi to mam wrażenie że jesteście parą takich dzieciaczków jeszcze :)

Ja jakoś nie mam takiej "fazy"na noszenie obrączki :) obrączkę będę nosiła taką prawdziwą po ślubie :) a teraz jakoś nie przywiązuję do tego uwagi ....

#119 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 04 czerwca 2013 - 05:45

parą takich dzieciaczków jeszcze :)

Ja obrączkę miałam również i się za dziecko nie uważam absolutnie, nie wiem skąd takie spostrzeżenia :->

To, że ktoś coś lubi a drugi nie to od razu nie jest powód do jakichś pochopnych wniosków <bezradny></span> Już tak jesteśmy skonstruowani, że jednym coś się podoba a drugim nie.

#120 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 04 czerwca 2013 - 09:08

inqaa, ale ja nie napisałam że obrączki są dziecinne :) mi chodziło zupełnie o co innego ... że jak ogólnie na całym forum czytam jej wypowiedzi to mam takie wrażenie a nie że obrączki .Nigdzie nie napisalam " noszenie obrączek jest dziecinne" :)