Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ból ucha.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

#1 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 09:51

Od miesiąca mam problem z bólem ucha , który promieniuje mi na skronie i zęby. Jest to zazwyczaj ostry , krótki ból powtarzający się co chwilkę.
Do laryngologa chodziłam. W ciągu miesiąca miałam 3 razy zmieniane leki. Żadne nie pomagały.
Z góry też mówię , że Ketanol nie działa.
Miałyście kiedyś coś takiego?
A.

#2 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 09:54

a krople? mi pomogly.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#3 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 10:18

madzia, niestety , mam jeszcze jakieś maści do smarowania.
Wkurza mnie to , że lekarz sam nie wie czemu mnie boli.
A.

#4 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 16:51

Anulka, ja tak miałam okazało się że to była przyczyna zęba nie ucha ból był tak silny że promieniował do ucha aż więc ja myślałam że mnie ucho bolało, okazało się że przyczyną był ząb, idź do dentysty niech sprawdzi ci ząbki, może to ząb jest przyczyną <bezradny></span>

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#5 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 19:19

Zgadzam się w 100% z Karolina86
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#6 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 00:11

Karolina86, no właśnie się wybieram , chociaż nie czuję żeby bolał mnie ząb tylko tak delikatnie mi promieniuje na zęby co jest strasznie irytujące.
A.

#7 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 18:34

Anulka, daj znać co i jak ;-)

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#8 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 września 2009 - 13:02

postanowiłam nie zakladac nowego tematu bp rzecz dotyczy również ucha.
od tygodnia mam zatkane ucho, macie jakiś sposoby na to? płukałam już go róznymi rzeczami i nic. podejrzewam że nie jest zatkane ono woskowina tylko to jakieś zapalenie chyba. macie jakieś domowe sposoby na to? dodam że zbiera mi się tam taka woda-wydzielina o nieprzyjemnym zapachu i muszę kilka razy dziennie ją wycierać :-?

#9 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 04 września 2009 - 13:06

mloda, najlepiej chyba do lekarza, ale jak nie chcesz to moze wytlumacz pani w aptece co Ci dolega i cos doradzi, ja tak nieraz robie jak chce obejsc sie bez lekarza
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#10 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 września 2009 - 13:08

tak chyba masz racje spróbuje od apteki, a może to od zatok? bo ja od zawsze miałam problemy z zatokami <bezradny></span>

#11 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 września 2009 - 18:51

w aptece sa specjelne srodki do czyszczenie ucha i pozbycia sie woskowiny , ale jezeli masz jakies zapalenie czy cos to nie wiem czy nie zaszkodzi , zapytaj najlepiej w aptece.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#12 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 września 2009 - 22:47

to chyba jakieś zapalenie bo zaczynam tracić smak, tak jak to ma miejsce przy katarze, ojojoj chyba bez lekarza się nie obędzie :-(

#13 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 04 września 2009 - 22:55

mloda, ja proponuje od razu wybrac sie do lekarza ;-) obejrzy co i jak i zrobi plukanke taka wielka strzykawka :-P , po ktorej od razu bedzie lepiej ;-) no moze nie od razu..u mnie trwalo to caly dzien :-/ :-/ zalezy jak bardzo jest ucho zatkane

od tygodnia mam zatkane ucho,

a boli Cie ? jakis szum w uszach ? bol glowy ?
jak tak to dziwie sie, ze az tyle wytrzymalas :->
ja wylam z bolu, ale ja to mialam ciezkie zapalenie cos tam.... i w same swieta BN :-P
zadne krople, plukanki nic nie pomogly, antybiotykami tez mnie faszerowali <bezradny></span>
dopiero ta plukanka u lekarza <amen></span> po tylu dniach udreki <zly></span>

#14 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 września 2009 - 23:10

Madzik);) bolało trochę na początku a teraz wogóle tylko... kiepsko słyszę <bezradny></span> nie szumi, ból głowy to u mnie standard-od zatok, właśnie się boję czy jak to jakieś zapalenie to czy płukanka ni pogorszy sytuacji?

#15 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 04 września 2009 - 23:17

kiepsko słyszę

ja tez kiepsko slyszalam, na badanie sluchu tez mnie wyslali ale wyszlo ze jest wszystko w porzadku :->

ja radze wybrac sie od razu do lekarza ;-) tez z poczatku leczylam sie domowymi sposobami (ktore w necie znalazlam) tez przerozne krople z apteki i skonczylo sie na lekarzu.... dopiero dostalam jakies drogie krople z antybiotykiem... ale tez nie pomogly <bezradny></span> dopiero plukanka .. ale tez musialam dzien odczekac na efekty <bezradny></span> ahh... koszmar wtedy mialam :-(

#16 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 06 września 2009 - 10:50

nie musisz mi mówić jaki to koszmar :-?

#17 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 06 września 2009 - 10:57

mloda, jesli to jakies zapalenie to osobiscie uwazam, ze jesli dokladnie opiszesz objawy lekarzowi to ten bedzie wiedzial czy plukanka jest wskazana czy nie...
Ale tak jak pisza dziewczyny lepiej idz do lekarza bo wiadomo, ze z uszami nie ma przelewek.

Czekam na wiadomosc co i jak ;)
Dołączona grafika

#18 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 07 września 2009 - 11:08

nio wybiore się chyba w środe do rodzinnego :-/

[ Dodano: 2009-09-09, 14:59 ]
Byłam i okazało się ze to jakieś ropne zapalenie :-/ dostałam antyboityk na 5 dni i jakieś kropelki, niepotrzebnie tyle zwlekałam. :-?

#19 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 17 września 2009 - 19:19

mloda, a mowilam, zeby od razu isc do lekarza :-P i jak juz ? lepiej ? przeszlo ? :-)

#20 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 17 września 2009 - 19:30

Puściło już po 2 dniach brania antybiotyku. :-)
A miałam se sama coś w aptece zakupic żeby przepłukać ucho :-/ dopiero bym narobiła :roll:
a człowiek to tak zawsze...