Ból ucha.
Napisano 17 września 2009 - 21:04
Napisano 18 września 2009 - 08:51
ale.. jakos mi sie przytkalo
a masz tylko przytkane czy zbiera ci się woda, wydzielina czy cuś?
Napisano 18 września 2009 - 11:54
Nie wiem co robic
Napisano 18 września 2009 - 12:45
Nie wiem co robic
hmmm no ja też nie wiedziałam, siedziałam w domu i nic z tego dobrego nie wyszło
także może jak się nie odetka to goń do rodzinnego?
a byłaś ostatnio na basenie, przewiało ci może ucho?
Napisano 18 września 2009 - 13:18
Napisano 19 września 2009 - 07:17
chyba sluchawki mnie uwieraly bo mam duze i bolalo. A teraz przytkane..
czyli z tego co piszesz to możwe tam się jakaś infekcja zaczynac, bo jak nosisz słuchawki to że tak powiem nie ma do ucha dostępu świeżego powietrza i się tam kisi wszystko
[ Dodano: 2009-10-23, 11:34 ]
Mirabelka
byłam u laryngologa po tym jak dwukrotne wizyty u rodzinnego nie pomogły
ale wizyta u laryngologa też nie pomogła
niby ten laryngolog powiedział że nie dzieje sie nic powaznego ale to jest bardzo niewygodne jak ci się leje z uszu(mam wyciek jakiejś wydzieliny) i ponadto strasznie swędzą mnie uszy
wiec po nieudanej wizycie u laryngologa poszłam po raz 3 do rodzinnego
wysłuchał wszystkiego i dał mi tabletki na uczulenie choć sam przyznał ze nie wie od czego mam to zapalenie i z tydzień do kontroli
także wydałam już majątek na leki i lekarzy a problem nadal istnieje
człowiek ma dość naprawde tymbardziej ze nigdy nie miałam problemów z uszami
Napisano 23 października 2009 - 10:51
Powiem ci ze ja pierwszy raz zapalenie mialam ze 4 lata temu, a pozniej juz wlasciwie co rok..Tak wlasnie w wrzesien/pazdziernik.
Mysle ze jednak powinnas isc znow do tegolaryngologa. I nie wiem czy oni moga jakies przeswietlenia zrobic czy jak... i powiedziec w czym problem. To on powinien tutaj dzialac.
Nie wiem czy czytalas ale jak sie tego nie wyleczy moga byc powazne powiklania, nawet utrata sluchu..
Wedlug mnie takie rzeczy nie sa skutkiem uczulenia i skoro Twoj lekarz rodzinny nie wie o co kaman to trzeba isc do innego. Rodzinny moze Ci tu tylko dac skierowanie do specjalisty bo on sie na wszystkim nie zna, tylko tak ogolnie. (Mi moja powiedziala ze jak przynioslam skierowanie to teraz bez moge do niej chodzic do konca roku nie placac za wizyte.)
Napisano 23 października 2009 - 11:01
tzn ze od tego roku masz ten problem?
tak a dokładnie od 2-3 miesięcy powraca jak bumerang
Mysle ze jednak powinnas isc znow do tegolaryngologa.
jak już to do innego bo ten u którego byłam (prywatnie!!) to jakiś idiota...
Nie wiem czy czytalas ale jak sie tego nie wyleczy moga byc powazne powiklania, nawet utrata sluchu..
nie musisz mi mówić bo się tyle naczytałam że jestem kompletnie przerażona
Wedlug mnie takie rzeczy nie sa skutkiem uczulenia i skoro Twoj lekarz rodzinny nie wie o co kaman to trzeba isc do innego.
wyborę leki przez niego przepisane i pójdę na kontrolę jak nie przejdzie to znów wezmę skierowanie do laryngologa
takie rzeczy nie sa skutkiem uczulenia
ten laryngolog wspominał że mogę to miec od tego jak mi woda z mydłem lub szmponem wpada do ucha i z tego powodu kazał mi dokładnie uszy płukac czystą wodą...
ale skoro całe życie nie miałam z tego powodu problemów to teoria o nagłym uczuleniu na wodę z środkami myjącymi wydaje mi się mocno naciągana....
Napisano 23 października 2009 - 11:12
Napisano 23 października 2009 - 11:25
a w którym miejscu? bo ja jestem zdesperowana spróbowac wszystkiegokazała mi przykładać do ucha,
Napisano 23 października 2009 - 16:11
Ja chyba kiedys stosowalam rumianek ale tak naprawde pomagaja antybiotyki. Te domowe sposoby sa zawodne gdy jest ostre zapalenie (wyciek... blaa)
Lekarz rodzinny powienien dac ci skierowanie bo po co masz placic.. Zreszta jak widac jego metody sa zawodne.
Ja w sumie nigdy nie mialam tak przewleklego tego, choc czasem mialam problem niecale dwa tygodnie. A powracalo co rok a nie co kilka miesiecy..z tego wnioskuje ze nie bylo doleczone i teraz moze ciagle byc gorzej.
Ja po jakims czasie chodzenia do rodzinnego tez zdecydowalam sie na specjaliste, ale jak widac oni tez robia wszystko aby jakos odwalic swoja robote.
Sprobuj poszukac w necie opinii na temat jakiegos dobrego laryngologa.
Napisano 23 października 2009 - 16:14
ja miałam wtedy skierowanie ale pierwszy termin był za tydzien więc wolalam zapłacic ale iść tego samego dnia ale... to jednak był błądLekarz rodzinny powienien dac ci skierowanie bo po co masz placic..
zobaczymy co będzie za tydzień, jak nie przejdzie to kolejne skierowanie i może rodzinny poleci mi jakiegoś dobrego laryngologa
Napisano 23 października 2009 - 16:22
Mnie tak babka zapisala i w tym czasie zalatwilam sobie skierowanie.
Teraz i tak czekasz co bedzie po tych lekach..
Kwestia czy lekarz Ci znow wypisze. Mowilas mu ze wtedy jednak poszlas prywatnie? A poza tym....Dawno Ci tamto wypisal? Ono jest wazne jakis czas..
Napisano 23 października 2009 - 16:26
mloda, a czy nie mozesz sie zapisac tak ze np dzis dzwonisz ze bedziesz za tydz ze skierowaniem?
moge tak zrobić... tzn zrezerwować sobie termin...
Kwestia czy lekarz Ci znow wypisze. M
napewno wypisze...
Ono jest wazne jakis czas..
kurcze wyrzuciłam to skierowanie głupia
Mirabelka tylko ja jestem tak już zniechęcona do tych lekarzy ze niedobrze mi się robi... wydałam kupe kasy poświeciłam tyle czasu i nadal się męczę..
boję się ze pojde znów do nastepnego i skonczy sie jak zwykle: nic nie stwierdzi przepisze leki na odczep sie które i tak nie pomoga
Napisano 23 października 2009 - 16:34
To zrob, ale najpierw podpytaj o dobrych lekarzy.moge tak zrobić... tzn zrezerwować sobie termin...
Na pewno znajdziesz cos na jakims forum. Bo nawet jesli te leki(przepisane w sumie niezbyt swiadomie) pomoga, to niedlugo pewnie choroba znow wroci.
Podejrzewam ze te leki co mialas zamaskowaly ja na jakis czas i tyle.. A wyleczona nie bylas.
Tego wczesniejszego lekarza pewnie wybralas na slepo..
W sumie dziwi mnie ze za kase i jeszcze sie nie postaral.
Napisano 23 października 2009 - 16:41
Tego wczesniejszego lekarza pewnie wybralas na slepo..
W sumie dziwi mnie ze za kase i jeszcze sie nie postaral.
no niestety nikt mi nie mógł nikogo polecić więc poszłam do pierwszego lepszego
myslałam ze jak zapłace to potraktuje mnie poważnie
Na pewno znajdziesz cos na jakims forum.
no właśnie nie, więcej jest o zapaleniu ucha wystepującym u zwierząt niż u ludzi
to niedlugo pewnie choroba znow wroci.
wiesz generalnie nic nie boli i oprócz wycieku(wysięgu nazywając profesjonalnie
to nic nie ma)
tylko ja mam obsesje zaraz czyścić te uszy z tego wycieku i robią mi się strupki i tak w kółko
Napisano 25 października 2009 - 19:54
Napisano 28 października 2009 - 14:45
Ja bym na Twoim miejscu zasiegnela rady lekarza i siegnela po antybiotyk.
zasięgnęłam rady 3 lekarzy i brałam różne antybiotyki o czy pisałam wyżej.
no klops dosc że jedno ucho chore to mi si e przeniosło na drugie no i mi sie zatkało
już mam tego dość
na szczęscie jutro rodzinny wezme skierowanie i sobie już zarezerwowalam termin w poradni laryngologicznej u poleconego przez kolezankę lekarza- mam nadzieję że pani doktor ukróci moje męki
Napisano 28 października 2009 - 15:17
jak poruszyłam to sie 'odetkało' i za chwile znowu. takie uciązliwe uczucie...
i dostałam skierowanie do laryngologa i mi przeczyścili to ucho taką jak by big strzykawką
tylko w przeciwienstwie do twojej sytuacji nic mi nie wyciekało z ucha
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...