Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Środki czystości

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
178 odpowiedzi w tym temacie

#161 Lilly123

Lilly123
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 14 października 2012 - 14:22

A próbowałyście naturalnych sposobów na czyszczenie mieszkania? Ja np. świeże plamy z dywanów usuwam wodą utlenioną, octu używam do mycia luster i szyb. Próbowałyście takich sposobów? A może macie swoje ekopatenty? :)

[ Dodano: 2012-10-25, 12:03 ]
Dobrym patentem jest też CYTRYNA :) Można nią z powodzeniem usunąć kamień z wanny czy umywalki, plamy z ubrań, zaschnięte resztki jedzenia ze stołu... Dużo tego :)

#162 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 14:55

Czego uzywacie do czyszczenia fug miedzy kafelkami w lazience ??
bo cos chyba grzybek mi sie pojawia ?? takie ciemne lekko w paru miejscach i nie chce zejsc
a do czysczenia kafelek by blyszczaly ???
i silikonu ? by znowu byl bialy ?? chyba ze to norma ze zołknie i trzeba wymienic ..
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#163 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 19:09

a do czysczenia kafelek by blyszczaly

To akurat u mnie rozwiązuje płyn do szyb, a pozostałe problemy to nie wiem :-|

#164 Basiencja

Basiencja
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 31 sierpnia 2013 - 10:53

Ja do pleśni używam zawsze domestosa. Jest niezawodny, chociaż śmierdzi chlorem.

#165 konfirmata

konfirmata
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 05 września 2013 - 07:10

Tak, na takie śmierdzące, grzybowo-pleśniowe sprawy Domestos jest najlepszy! Tu akurat warto się szarpnąć i kupić oryginał, a nie made in tesco ;)

#166 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 września 2013 - 19:40

czym czyscic tapiecerke meblowa ?
mam na materiale naroznika pare plamek - wygladaja jakby tluste...no i nie wiem czym jej doczyscic...
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#167 lobo

lobo
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Wzrost:165
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wolna
  • Partner:Miłosz
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 lipca 2017 - 21:57

Ja coraz częściej staram się używać naturalnych takich środków czystości. 

#168 yaria

yaria
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 02 stycznia 2018 - 10:32

Moim zdaniem warto kupować na przykład proszki do prania z chemii niemieckiej...dla czego ? prosta odpowiedz  - bo są wydajniejsze od naszych proszków płynów ,które możemy kupić w supermarketach. Kiedy urodziłam synka maja znajoma przyniosła mi płyn do prania ubranek i od razu zwrócił moją uwagę bo jeszcze takiego płynu nie widziała. Płyn okazał się na tyle skuteczne, że ubranka dopierały się już  a ubranka aż tak nie były zniszczone wysokimi temperaturami  a co najważniejsze nie podrażniał skóry dziecka.  Teraz i ja regularnie zaopatruję się w tym skelpie z perfekt-haus Warszawy na Kurhan 5. 

#169 grazyna.szelak

grazyna.szelak
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 16 września 2018 - 12:42

Kupowałam niemieckie, ale jakoś wybitnej różnicy nie widziałam. Chyba, że mam porównać do proszku marki jednego z dyskontów, to owszem, różnica była naprawdę widoczna. Obecnie jednak wole płyny do prania i kapsułki do prania niż proszki, ale nie szukam już punktów oferujących niemiecką, brytyjską czy jaką tam jeszcze chemię. Kupuję surfa, wcześniej proszek, teraz już raczej płyn i kapsułki. Mój ulubiony zapach, to biała orchidea, ale to produkt do białego. Do kolorów używam zamiennie zapachów. Dopierają tak samo dobrze, a dostępne są właściwie wszędzie.

#170 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 11 lutego 2019 - 09:30

Ja akurat w środki czystości zaopatruję się w dużych hurtowniach.

#171 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 29 kwietnia 2021 - 07:52

Ja polecę ocet. Jest ekologiczny i owszem, trochę śmierdzi, ale jak dodacie olejków do aromaterapii powinno być ok.

#172 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 20 maja 2021 - 13:20

Moim ulubionym środkiem czystości jest ocet. I, okazjonalnie, Kret:D

#173 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 14 lipca 2021 - 10:09

Domol - chusteczki zapobiegające farbowaniu oraz wybielające tej samej firmy
Lubię produkty Frosh i Mcintosh (rossmann) https://bioires.pl/frosch No i dobre promocje na Frosh mają również w tym sklepie internetowym ( dobrze jest raz na jakiś czas zrobić wieksze zamówienie tak aby nie płacić dużo za wysyłkę)
Jeśli masz zwierzęta w domu, to polecam płyn do podłóg Mr. Smell (kupuję na allegro) 

Dodam, ze zwracam uwage na skład tych płynów. Nie przepadam za mocno chemicznymi. 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#174 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 17 sierpnia 2021 - 06:57

A robicie same swoje naturalne środki czystości?

#175 łania

łania
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 26 września 2021 - 07:18

A robicie same swoje naturalne środki czystości?

Jedynie ocet jest u mnie w użyciu do czyszcenia toalet - nie ma lepszego środka. Jeśl i chodzi o pozostałe to różnie to bywa - kupuje w sumie to co jest akurat w promocji a że zakupu robię głównie w Carrefour to zawsze jak coś się w domu skończy u nich można dostać w promocji - wczoraj np za dwa papiery do pieczenia zapłaciłam 3,49 w ich akcji zyskoteka czyli  1+ drugi za 1gr

#176 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 27 września 2021 - 20:02

Teraz są płyny, kapsułki i proszki do prania Persil w promocji w Carrefourze. A jeszcze teraz do 2 października jest 10% taniej z aplikacją w dowolny dzień tygodnia, a nie tylko w weekendy jak kiedyś.

#177 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 16 listopada 2021 - 13:07

Ja kupuję to co jest na promocji :P

#178 Felka27

Felka27
  • Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 21 sierpnia 2023 - 10:59

Plecaki skórzane do pracy https://www.polskibi...rzany-do-pracy/ są idealne ale to też świetny dodatek do kreacji. Macie takie?

#179 Felka27

Felka27
  • Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 27 września 2023 - 08:14

Galanteria skórzana taka jak ta https://www.polskapr...erii-skorzanej/ to idealny dodatek do codziennych kreacji i nie tylko. Z pewnością szybko je dla siebie zamówimy.