Pierścionki zaręczynowe
Napisano 14 maja 2012 - 17:44
Napisano 14 maja 2012 - 17:54
no mnie akurat by mi na tym najmniej zalezało , nie chciałabym aby mi ktos go ukradłma się rzucać w oczy dla innych
dokladnie.Każdy zaręczynowy jest wyjątkowy dla tej, która go nosi.
jasminka ja tez wole biale złoto , juz nawet kolor kamienia nie taki istotny, ale nie klasyczne zloto
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 14 maja 2012 - 17:59
Wiesz co..z tym rzucanie w oczy to chyba właśnie taki klasyczny rzuca się bardziej w oczy jako symbol narzeczeństwa.i ma się rzucać w oczy dla innych
Ja mam taki z wieloma kamyczkami i dużo osób patrząc na niego, traktuje go jak zwykły pierścionek.
Ja takiego zwykłego klasycznego nie chciałam, bo dla mnie musiał mieć "to coś" i jestem zadowolona, ale mówię - jak masz inny niż taki standardowy zaręczynowy, to on wcale się w oczy bardziej nie rzuca.
Kiedyś chciałam ten, ale on już w ogóle jest z takich niezaręczynowych i P. krzywił nosek.
Ja na początku się bardzo bałam, że zgubię. Zresztą nadal mam nawyk, że co chwilę innym palcem sprawdzam, czy jest.nie chciałabym aby mi ktos go ukradł
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 14 maja 2012 - 18:00
a dlaczego od razu zakładasz że miałby Ci ktoś ukraść ? w takim razie nie powinnam nosić w ogóle niczego bo mam sie bać że ktoś ukradnie... sorry ale troche głupie myślenienie chciałabym aby mi ktos go ukradł
mnie chodziło o to że chciałabym bez chwalenia się i bez pytań by każdy wiedział że się zaręczyłam
Napisano 14 maja 2012 - 18:16
Bo jednak taki pierścionek, to oprócz wartości uczucioweja dlaczego od razu zakładasz że miałby Ci ktoś ukraść ? w takim razie nie powinnam nosić w ogóle niczego bo mam sie bać że ktoś ukradnie
Jeśli masz świadomość, że kosztował 1-2 tys. , to chociażby podświadomie bardziej go pilnujesz. Przynajmniej ja szybciej nigdy nie miałam czegoś tak drogiego na palcu, wiec trzeba się było przyzwyczaić do zwracania na niego większej uwagi. Tak samo zresztą jak z pieniędzmi, jak masz przy sobie większą kwotę, to bardziej pilnujesz torebki, a i tak nie afiszujesz się nikomu, że masz przy sobie dużo gotówki. Magdzie pewnie chodziło o to, żeby z pierścionkiem też nie kusić losu.
Rozumiem doskonale, bo ja też tak baaaaaardzo chciałam.chciałabym bez chwalenia się i bez pytań by każdy wiedział że się zaręczyłam
Napisano 14 maja 2012 - 18:19
no dokladnie , nie lubie nosic duzej kasy w portfelueśli masz świadomość, że kosztował 1-2 tys. , to chociażby podświadomie bardziej go pilnujesz. Przynajmniej ja szybciej nigdy nie miałam czegoś tak drogiego na palcu, wiec trzeba się było przyzwyczaić do zwracania na niego większej uwagi. Tak samo zresztą jak z pieniędzmi, jak masz przy sobie większą kwotę, to bardziej pilnujesz torebki, a i tak nie afiszujesz się nikomu, że masz przy sobie dużo gotówki.
ja myslałam, ze wtedy sa pytania : a to jest zareczynowy , zareczyłas sie itpnie chodziło o to że chciałabym bez chwalenia się i bez pytań by każdy wiedział że się zaręczyłam
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 14 maja 2012 - 18:21
Osobiście pierścionek z wieloma oczkami mi się nie podoba nic a nic, za dużo tego, ja lubię delikatne pierścionki, małe i nie rzucające się w oczy.
Napisano 14 maja 2012 - 18:23
Nie. Ten który wrzucałam, to kiedyś mi się podobał.Apirynkaaa wrzuciłaś swój tak, tzn na wzór swojego ?
A mój wrzucałam tutaj już jakiś czas temu.
Napisano 14 maja 2012 - 19:30
Napisano 16 maja 2012 - 12:21
No racja, w końcu TA chwila jest jedna, więc i pierścionek powinien być jeden- nieważne, czy za milion, czy za 2 zł z kiosku, ważne z jakimi zamiarami jest dawany.Tak myślę sobie, że gdyby mój Mich mi kupił jakiś pierścionek nawet za 300 czy za 150, chociaż to nie ma żadnego znaczenia to nie chciałabym go wymieniać na inny
Napisano 30 lipca 2012 - 11:17
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 31 lipca 2012 - 00:27
Napisano 31 lipca 2012 - 14:14
Nie w moim stylu, ale może przez to, że jest wyjątkowy pasuje do Ciebie
Napisano 31 lipca 2012 - 14:31
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.