Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pierścionki zaręczynowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1190 odpowiedzi w tym temacie

#1021 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 14 maja 2012 - 17:44

Aspirynkaaa, no przecież o to mi chodzi że ma być wyjątkowy dla tej osoby która go nosi i ma się rzucać w oczy dla innych :)

#1022 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 maja 2012 - 17:54

ma się rzucać w oczy dla innych

no mnie akurat by mi na tym najmniej zalezało , nie chciałabym aby mi ktos go ukradł <bezradny></span>

Każdy zaręczynowy jest wyjątkowy dla tej, która go nosi.

dokladnie.
jasminka ja tez wole biale złoto , juz nawet kolor kamienia nie taki istotny, ale nie klasyczne zloto ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#1023 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 14 maja 2012 - 17:59

i ma się rzucać w oczy dla innych

Wiesz co..z tym rzucanie w oczy to chyba właśnie taki klasyczny rzuca się bardziej w oczy jako symbol narzeczeństwa.
Ja mam taki z wieloma kamyczkami i dużo osób patrząc na niego, traktuje go jak zwykły pierścionek. ;-)
Ja takiego zwykłego klasycznego nie chciałam, bo dla mnie musiał mieć "to coś" i jestem zadowolona, ale mówię - jak masz inny niż taki standardowy zaręczynowy, to on wcale się w oczy bardziej nie rzuca. :-P
Kiedyś chciałam ten, ale on już w ogóle jest z takich niezaręczynowych i P. krzywił nosek. :mrgreen: I dobrze, bo faktycznie im bardziej "rzucający się w oczy", tym mniej traktowany jako zaręczynowy. :-)

nie chciałabym aby mi ktos go ukradł

Ja na początku się bardzo bałam, że zgubię. Zresztą nadal mam nawyk, że co chwilę innym palcem sprawdzam, czy jest. ;-)

Załączone miniatury

• pierścionek.jpg

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#1024 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 14 maja 2012 - 18:00

nie chciałabym aby mi ktos go ukradł

a dlaczego od razu zakładasz że miałby Ci ktoś ukraść ? w takim razie nie powinnam nosić w ogóle niczego bo mam sie bać że ktoś ukradnie... sorry ale troche głupie myślenie :)
mnie chodziło o to że chciałabym bez chwalenia się i bez pytań by każdy wiedział że się zaręczyłam :)

#1025 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 14 maja 2012 - 18:16

a dlaczego od razu zakładasz że miałby Ci ktoś ukraść ? w takim razie nie powinnam nosić w ogóle niczego bo mam sie bać że ktoś ukradnie

Bo jednak taki pierścionek, to oprócz wartości uczuciowej :-P , także sporo kasy. ;-)
Jeśli masz świadomość, że kosztował 1-2 tys. , to chociażby podświadomie bardziej go pilnujesz. Przynajmniej ja szybciej nigdy nie miałam czegoś tak drogiego na palcu, wiec trzeba się było przyzwyczaić do zwracania na niego większej uwagi. Tak samo zresztą jak z pieniędzmi, jak masz przy sobie większą kwotę, to bardziej pilnujesz torebki, a i tak nie afiszujesz się nikomu, że masz przy sobie dużo gotówki. Magdzie pewnie chodziło o to, żeby z pierścionkiem też nie kusić losu. :-)

chciałabym bez chwalenia się i bez pytań by każdy wiedział że się zaręczyłam

Rozumiem doskonale, bo ja też tak baaaaaardzo chciałam. :mrgreen:

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#1026 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 maja 2012 - 18:19

eśli masz świadomość, że kosztował 1-2 tys. , to chociażby podświadomie bardziej go pilnujesz. Przynajmniej ja szybciej nigdy nie miałam czegoś tak drogiego na palcu, wiec trzeba się było przyzwyczaić do zwracania na niego większej uwagi. Tak samo zresztą jak z pieniędzmi, jak masz przy sobie większą kwotę, to bardziej pilnujesz torebki, a i tak nie afiszujesz się nikomu, że masz przy sobie dużo gotówki.

no dokladnie , nie lubie nosic duzej kasy w portfelu :-P

nie chodziło o to że chciałabym bez chwalenia się i bez pytań by każdy wiedział że się zaręczyłam :)

ja myslałam, ze wtedy sa pytania : a to jest zareczynowy , zareczyłas sie itp <hmm></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#1027 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 14 maja 2012 - 18:21

Apirynkaaa wrzuciłaś swój tak, tzn na wzór swojego ? Śliczny jest, ja bym od razu rozpoznała, że to zaręczynowi ale wiadomo jestem babą 8-) :->

Osobiście pierścionek z wieloma oczkami mi się nie podoba nic a nic, za dużo tego, ja lubię delikatne pierścionki, małe i nie rzucające się w oczy.

er3mjw4zst9mivdb.png

#1028 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 14 maja 2012 - 18:23

Apirynkaaa wrzuciłaś swój tak, tzn na wzór swojego ?

Nie. Ten który wrzucałam, to kiedyś mi się podobał. ;-)
A mój wrzucałam tutaj już jakiś czas temu. ;-)

#1029 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 14 maja 2012 - 18:24

Ah, to pewnie go gdzieś widziałam tutaj :)

No ale ten, który wrzuciłaś jest bardzo ładny, nie przesadny i nie za skromny ;-)

er3mjw4zst9mivdb.png

#1030 onaona91

onaona91
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 14 maja 2012 - 19:30

a mi się własnie podoba ten moj ktory umiescilam, dokladnie o takim marzylam. to jest w sumie moj drugi bo narzeczony jakis czas teu chcial sie zareczyc ale nie mial zbyt wiele kasy i kupil mi taki za 300 zl skromniejszy ale teraz zaszalal i nawet niewiem skad wiedzial ale to jest moj gust :)

#1031 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 14 maja 2012 - 20:09

Tak myślę sobie, że gdyby mój Mich mi kupił jakiś pierścionek nawet za 300 czy za 150, chociaż to nie ma żadnego znaczenia to nie chciałabym go wymieniać na inny :->

er3mjw4zst9mivdb.png

#1032 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 16 maja 2012 - 12:21

Tak myślę sobie, że gdyby mój Mich mi kupił jakiś pierścionek nawet za 300 czy za 150, chociaż to nie ma żadnego znaczenia to nie chciałabym go wymieniać na inny

No racja, w końcu TA chwila jest jedna, więc i pierścionek powinien być jeden- nieważne, czy za milion, czy za 2 zł z kiosku, ważne z jakimi zamiarami jest dawany. ;-)

#1033 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 30 lipca 2012 - 11:17

A ja wam pokaże mój pierścień , jaki dostanę z okazji naszej 4 rocznicy naszego związku , trochę spóźniony ale jest :-P .
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#1034 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 00:27

iwonaryki, mnie się nie podoba. Jak dla mnie zbyt bogaty i za dużo w nim świecidełek. Kompletnie nie mój styl.

#1035 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 06:30

mnie też się jakoś nie widzi <bezradny></span> trochę przesadzony, za dużo się na nim dzieje...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#1036 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 07:47

Moje pierwsze skojarzenie to klejnot koronacyjny królowej angielskiej. Pierścionek "na bogato" i jak dla mnie tego bogactwa trochę za dużo
Dołączona grafika

#1037 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 08:30

iwonaryki podoba mi się to w nim, że jest właśnie inny. Wyróżnia się ;-) ważne, że tobie się podoba :-D

201407101662.png

#1038 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 10:13

iwonaryki, mnie też się nie podoba, jest za duży, za dużo się na nim dzieje. Za bogaty. Wolę skromniejsze pierścionki

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#1039 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 14:14

Iwonko, może na dłoni wygląda inaczej ? ;)
Nie w moim stylu, ale może przez to, że jest wyjątkowy pasuje do Ciebie ;)

#1040 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 31 lipca 2012 - 14:31

Dziękuję za wszystkie opinie ;-) w końcu to jest mój prezent i mi się podoba .. pewnie na palcu będzie lepiej wyglądał ;-) .
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.