Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

ciaza a sport

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 gwiazdka1980

gwiazdka1980
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:46

Mam pytanie do którego miesiaca mozna uprawiac sport ? Czy nie zaszkodzi to dziecku?

#2 princess

princess
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 10:26

zależy co masz na myśli ;> bo jeżeli zapasy czy coś w tym stylu to raczej wcale.... :mrgreen: oczywiście to joke :-D a o jakie sporty konkretnie chodzi?
Quad me nutrit me destruid....

#3 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 11:03

gwiazdka1980, w ciąży można np. pływać nawet jest to wskazane ;-)
ale też nie można z tym przesadzać...
zapytaj się lekarza jakie i do którego można żeby nie zaszkodzić

myśle, że bieganie czy siłownia raczej odpada ;-)
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#4 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 12:24

do którego miesiaca mozna uprawiac sport ?

jeżeli gin nie widzi przeciwwskazań, to można do końca, ale tylko nieliczne: pływanie, gimnastyka, spacery, joga.
biegi, aerobik, gry zespołowe zdecydowanie odpadają.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#5 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 18:37

a od początku ciąży odpadają sporty wysokiego ryzyka np. jazda konna czy rowerowa
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#6 gwiazdka1980

gwiazdka1980
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 04 września 2008 - 13:43

do którego miesiaca mozna uprawiac sport ?

jeżeli gin nie widzi przeciwwskazań, to można do końca, ale tylko nieliczne: pływanie, gimnastyka, spacery, joga.
biegi, aerobik, gry zespołowe zdecydowanie odpadają.

Szkoda bo pływać nie cierpie :evil:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#7 kejtti

kejtti
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 09:43

Hmm, ja jestem w 2 m-cu ciąży i rozglądam się za jakimiś ćwiczeniami odpowiednimi dla mnie. znacie coś takiego? Bo wiem, że niektóre sporty można nadal wykonywać ale niektóte nie są wskazane.

#8 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 11:53

kejtti, wszystko możesz robić. Ciąża to nie choroba :-D Zależy, jak się czujesz i na co masz siły. Jak dziewczyny wspomniały, sporty wyczynowe odpadają.
Delikatna gimnastyka jest wskazana przez całą ciążę.
lilian

#9 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 19:13

Ginastyka na piłeczce :D:D
Już nie panna a żona :*

#10 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 19:14

kejtti, poszukaj w internecie,jest mnostwo cwiczen dla ciezarowek :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#11 chomiczka

chomiczka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 18 marca 2016 - 11:21

Jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań od lekarza to można przez dość długi okres uprawiać sport w ciąży. Oczywiście nie można wtedy się przemęczać, ale joga albo pilates będą odpowiednie. Dzięki utrzymaniu formy nawet w ciąży nie nagromadzimy dużo kilogramów i łatwiej będzie nam powrócić do sylwetki po porodzie. Wiele kobiet ma problem z wagą już po urodzeniu dziecka. Sama mam kilka kilogramów do zrzucenia, ale prawie całą ciążę przeleżałam. Minęło już dużo czasu, ale nie mogłam się zmotywować odpowiednio do odchudzania. Dopiero w tym roku podjęłam decyzję do zmianie trybu życia, ćwiczeniach i korzystaniu ze spalacza tłuszczu. Decyzja zakupu padła na .... Głównie, dlatego, że słyszałam od znajomej o jego pozytywnym działaniu. Sama też już się przekonałam, bo mam minus 2 kilogramy. Cały czas mam dobre samopoczucie i energię. Codziennie łykam po dwie tabletki i popijam wodą. Widzę, że po tym produkcie zmniejszył mi się apetyt i łatwiej mi trzymać dietę.

#12 mmichalska

mmichalska
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 25 września 2016 - 09:48

Tak jak mówią inni - najlepiej zapytać lekarza o to czy nie ma żadnych przeciwwskazań etc. Ja swoją ciążę praktycznie przepływałam. :D

#13 Lilith

Lilith
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 30 września 2016 - 17:06

Ja chodziłam na pilates do 8 miesiąca ciąży oczywiście po wcześniejszej konsultacji z lekarzem :) Później już samopoczucie nie pozwoliło na kontynuację :(

#14 dwunastka12

dwunastka12
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 01 lutego 2017 - 13:24

Ja chodziłam na gimnastykę, lekarz mi powiedział że pomoże na zaparcia, nie pomogła, piłam więc dicopeg ale przynajmniej mi się gnatki nie zastały przez czas ciąży :)

#15 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 527 postów

Napisano 28 marca 2026 - 13:40

Cześć wszystkim! Szukam sposobu na odrobinę ruchu w ciągu dnia, bo przy pracy zdalnej niemal nie wstaję od biurka i kręgosłup zaczyna to odczuwać. Myślałam o czymś kompaktowym, co zmieści się pod nogami i pozwoli spalać kalorie podczas spotkań online. Znalazłam taki mini rowerek z wyświetlaczem: https://costway.pl/s...regulacja-oporu i zastanawiam się, czy on jest wystarczająco stabilny? Nie chciałabym, żeby przesuwał się po panelach przy każdym ruchu nogą. Czy ktoś z Was używa takiego sprzętu i może potwierdzić, że faktycznie pomaga rozruszać stawy bez zajmowania połowy pokoju?