ciaza a sport
Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:46
Napisano 26 sierpnia 2008 - 10:26
Napisano 26 sierpnia 2008 - 11:03
ale też nie można z tym przesadzać...
zapytaj się lekarza jakie i do którego można żeby nie zaszkodzić
myśle, że bieganie czy siłownia raczej odpada
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 27 kwietnia 2009 - 09:43
Napisano 27 kwietnia 2009 - 11:53
Delikatna gimnastyka jest wskazana przez całą ciążę.
Napisano 27 kwietnia 2009 - 19:13
Napisano 18 marca 2016 - 11:21
Jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań od lekarza to można przez dość długi okres uprawiać sport w ciąży. Oczywiście nie można wtedy się przemęczać, ale joga albo pilates będą odpowiednie. Dzięki utrzymaniu formy nawet w ciąży nie nagromadzimy dużo kilogramów i łatwiej będzie nam powrócić do sylwetki po porodzie. Wiele kobiet ma problem z wagą już po urodzeniu dziecka. Sama mam kilka kilogramów do zrzucenia, ale prawie całą ciążę przeleżałam. Minęło już dużo czasu, ale nie mogłam się zmotywować odpowiednio do odchudzania. Dopiero w tym roku podjęłam decyzję do zmianie trybu życia, ćwiczeniach i korzystaniu ze spalacza tłuszczu. Decyzja zakupu padła na .... Głównie, dlatego, że słyszałam od znajomej o jego pozytywnym działaniu. Sama też już się przekonałam, bo mam minus 2 kilogramy. Cały czas mam dobre samopoczucie i energię. Codziennie łykam po dwie tabletki i popijam wodą. Widzę, że po tym produkcie zmniejszył mi się apetyt i łatwiej mi trzymać dietę.
Napisano 25 września 2016 - 09:48
Tak jak mówią inni - najlepiej zapytać lekarza o to czy nie ma żadnych przeciwwskazań etc. Ja swoją ciążę praktycznie przepływałam. ![]()
Napisano 30 września 2016 - 17:06
Ja chodziłam na pilates do 8 miesiąca ciąży oczywiście po wcześniejszej konsultacji z lekarzem
Później już samopoczucie nie pozwoliło na kontynuację ![]()
Napisano 01 lutego 2017 - 13:24
Ja chodziłam na gimnastykę, lekarz mi powiedział że pomoże na zaparcia, nie pomogła, piłam więc dicopeg ale przynajmniej mi się gnatki nie zastały przez czas ciąży ![]()
Napisano 28 marca 2026 - 13:40
Cześć wszystkim! Szukam sposobu na odrobinę ruchu w ciągu dnia, bo przy pracy zdalnej niemal nie wstaję od biurka i kręgosłup zaczyna to odczuwać. Myślałam o czymś kompaktowym, co zmieści się pod nogami i pozwoli spalać kalorie podczas spotkań online. Znalazłam taki mini rowerek z wyświetlaczem: https://costway.pl/s...regulacja-oporu i zastanawiam się, czy on jest wystarczająco stabilny? Nie chciałabym, żeby przesuwał się po panelach przy każdym ruchu nogą. Czy ktoś z Was używa takiego sprzętu i może potwierdzić, że faktycznie pomaga rozruszać stawy bez zajmowania połowy pokoju?