Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

wybielanie zębów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
308 odpowiedzi w tym temacie

#61 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 28 marca 2008 - 18:47

z tego co się orientuje to wybielanie kosztuje bardzo dużo

:arrow: Wybielanie zębów szczęka i żuchwa (z nakładkami) ok. 900-1.000zł
:arrow: Wybielanie zębów szczęka i żuchwa lampą BEYOND ok. 1.100zł
:arrow: Wybielanie zęba martwego 150-200 zł
:arrow: Wybielanie laserem - jeden zabieg 1.800zł
:arrow: plus dodatkowe wizyty to zależy od cennika w każdym gabinecie stomatologicznym

#62 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 28 marca 2008 - 18:50

no ale takie sa wlasnie nakladki na szczeke ze mozna samemu w domu i chyba nie sa az tak drogie <bezradny></span> Fajnie byloby miec piekne biale zabki :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#63 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 28 marca 2008 - 18:54

są zestawy np. White Light jak dobrze pamietam kosztują do 20zł ale czy to wybieli <bezradny></span> może szkliwo zniszczyć :-?

#64 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 28 marca 2008 - 18:57

podpytam mojej kuzynki, jest pielegniarka dentystyczna czy cos takiego i uczy sie jeszce w tym kierunku, powinna cos wiedziec :)
ale mam ochote to wyprobowac tym bardziej ze do zdjec slubnych przydaloby sie chociaz przednie siekacze :mrgreen: ladne biale wystawic :) :) :)
sl-11609.png

#65 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 28 marca 2008 - 19:05

To jak od kuzynki dowiesz się czegoś to napisz :D mnie też zastanawiają te cudowne specyfiki ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#66 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 28 marca 2008 - 22:20

oki, obiecuje
sl-11609.png

#67 eli.bathory

eli.bathory
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 22:12

Moim zdaniem jak ktoś chce miec hollywodzki usmiech, a całe zycie miał kremowe szkliwo, to powinien sie na koronki zdcydowac.
Ja uzywam Colgate Max White i niczym nie ustepuje ona pastom, żelom, które kosztuja majatek. Ładnie usuwa osad i doprowadza moje zeby (jestem fanka coli i kawy...) do porzadku.

#68 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 07:56

mi tam nic nie pomaga jedynie może drogie zabiegi żadna pasta do zębów ani ta zwykła ani te niby super wybielające z apteki kiedyś w aptece pani mi poleciła francuski specyfik coś jakby pastę ale do używania rzadko bo miała tak mocno wybielać a wyglądało to tak że pasta ta farbiłam lekko dziąsła na czerwona przez co zęby wydawała sie bladsze niestety język też był czerwony i wszystko z czym pasta sie spotkała :-) a jaka umyłam zęby zwykłą pasta i specyfik sie zmył albo coś zjadłam to znowu kolor schodził i miałam żółte .... chyba zostaje mi tylko laser .... ale to dopiero przed własnym ślubem ...

#69 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 20:28

a używała któraś "lacalut withe"
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#70 eli.bathory

eli.bathory
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 01:34

mi tam nic nie pomaga jedynie może drogie zabiegi żadna pasta do zębów ani ta zwykła ani te niby super wybielające z apteki kiedyś w aptece pani mi poleciła francuski specyfik coś jakby pastę ale do używania rzadko bo miała tak mocno wybielać a wyglądało to tak że pasta ta farbiłam lekko dziąsła na czerwona przez co zęby wydawała sie bladsze niestety język też był czerwony i wszystko z czym pasta sie spotkała :-) a jaka umyłam zęby zwykłą pasta i specyfik sie zmył albo coś zjadłam to znowu kolor schodził i miałam żółte .... chyba zostaje mi tylko laser .... ale to dopiero przed własnym ślubem ...

Ale wiesz o tym, ze jesli nigdy nie miałaś snieżnobiałego szkliwa, to nie jestes w stanie właściwie niczym, oprócz porcelanowych nakladek lub implantów sprawic żeby takie bylo.
Zele i pasty powoduja usuniecie osadów, które wchlaniają się w szkliwo jak jemy lub pijemy. No i ja wypróbowałam na sobie różne cuda i nie widze wiekszej różnicy między moja Colgate za 7 zł a specyfikiem z apteki za ponad 100zł

#71 wulfa

wulfa
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 01:49

Ja tez uzywam colgete`a. Ta max white faktycznie rozjaśnia zęby. Do tego letnia opalenizna i wygladam jak kalifornijska dziewczyna;P

#72 amethyst

amethyst
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 01:48

Mi colgate max white pomaga pozbyc się osadu z kawy i papierosów, które juz na szczęście rzuciałam.
Myslę tez o jakims specjalistycznym zabiegu u dentysty.

#73 nieznajomka

nieznajomka
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 14 września 2008 - 12:09

co do ajony -po jakim czasie stosowania zęby robią się bielsze? u mnie kosztuje niecale 10zl;) i nie dziala (przynajmniej na mnie) wymiotnie..:) więc będę go stosować regularnie..2 razy dziennie :mrgreen:

#74 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 15 września 2008 - 14:18

Ja baaardzo polecem pastę "Sensodyne White" poprostu super, dwa tygodnie stosowania po każdym posiłku i ząbki duzo dużo bielsze:)

#75 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 15 września 2008 - 14:48

a ja polecam Blend-a-med 3D White LUXE Sensitive
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#76 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 16 września 2008 - 12:22

"Sensodyne White" poprostu super, dwa tygodnie stosowania po każdym posiłku i ząbki duzo dużo bielsze:)

zgadzam sie i rowniez polecam ;-)
Dołączona grafika

#77 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 17 września 2008 - 20:53

Cześć Babeczki ;)
Śledzę to forum już od dłuższego czasu i postanowiłam dołączyć ;)
Tak sobie czytam ten wątek i czytam... Ja mogę z czystym sumieniem polecić Blend-a-med White Strips. Przetestowałam jakiś czas temu i te paski są naprawdę dobre. Koszt to tak średnio 60zł, w zależności od tego, jakie się wybierze. Z tego co wiem, to jest kuracja 2-tygodniowa i 1-tygodniowa. Ja miałam tą dwutygodniową i naprawdę byłam zadowolona ;)

#78 Lenka_88

Lenka_88
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 27 września 2008 - 02:44

ja również kiedyś używałam tych pasków i niestety tylko nabawiłam się bólu, zęby stały strasznie wrażliwe na zimno i ciepło i ogólnie "bolące", ale efekty samego wybielania rzeczywiście były rewelacyjne, ja niestety musiałam przerwać stosowanie

#79 landrynka

landrynka
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 11 października 2008 - 20:24

ja po zużyciu tubki pasty wybielającej (nie pamiętam jakiej firmy ale takiej z drobinkami ścieralnymi) nabawiałam się też przewrażliwionych zębów i w związku z tym kupiłam elmexa i najlepsze jest to że po elmexie mam naprawdę białe ząbki :mrgreen:

#80 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 11 października 2008 - 20:52

najlepsze jest to że po elmexie mam naprawdę białe ząbki

z tego co wiem to elmex nie jest pastą wybielającą :roll: tylko chroni zęby przed próchnicą i chroni szyjki zębów przed próchnicą i nadwrażliwością
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...