Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Maszyna do szycia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#21 słonko

słonko
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 15:44

Mnie się bardzo dpobrze szyja na Husqvarnie... nie ma co prawdwa własnej (drogie :P), ale studiuję w Szkole Artystycznego Projektowania Ubioru w Krakowie i tam na takich pracujemy w ramach zajęć. Z dzieciństwa pamiętam Łucznika, pierwsze ubranka dla lalek na nim szyłam.

#22 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 19 września 2008 - 20:58

Kupilam ostatnio maszyne na allegro. Dosc tania, bo w sumie dopiero sie ucze szyc i jesli by mi nie wypalilo, to nie bede zalowala ze wydalam na nia majatek. Co o niej myslicie? Jestem srednio zadowolona..

Załączone miniatury

• maszyna.jpg

#23 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 30 października 2008 - 20:08

ja jak pierwszy raz zasiadłam do maszyny to nawet nie wiedziałam jak sie zabrać do nawlekania nici :-) a teraz? zaden problem,robie przeróbki nie tylko sobie ale i innym :-D
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#24 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 30 października 2008 - 20:09

tanika_aha, ja tez :oops: Czytalismy z P instrukcje co i jak, a i tak porysowali koszmarnie ze nie moglismy dojsc. Ale juz jest lepiej:-)

#25 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 30 października 2008 - 20:13

praktyka czyni mistrza,wiem bo tez zielona byłam ale wszystkiego idzie się nauczyć,tylko trzeba troche kombinatoryki :-D
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

#26 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 12:20

no zabawy jest z nawlekaniem :P
a najlepsze że jeśli coś nie tak założysz, to się psuuuje, i pęka nitka, ten bębenek wypada
Klnę jak szewc kiedy coś mi na maszynie nie wychodzi, masakra :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#27 MonikaK

MonikaK
  • Użytkownik
  • 933 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 12:23

moj chlopak umie szyc na maszynie ja ostatnio sie uczyłam szyc ale mi to w rzaden sposób nie mogło wyjść
Dołączona grafika

#28 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 12:25

no niektórzy mają do tego dryg inni nie
tata moje przyjaciółki jak próbował coś szyć to sobie palec przeszył..... auć
;-)

#29 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 20:52

tata moje przyjaciółki jak próbował coś szyć to sobie palec przeszył

to chyba raczej drugi raz się nie odważy :mrgreen: ale ważne że sie starał :lol:

#30 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 21 kwietnia 2009 - 21:43

Maszyna mi cos swirowala choc malo jej uzywalam. ALe juz jest ok. Naprawiona. Wiec moze sobie spodnie skroce co mi juz od kilku miechow leza.. :-P

#31 gargamelka

gargamelka
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 20:11

ja mam starego Łucznika, ale jakoś nie mam za bardzo czasu żeby szyć (czasem tylko jakieś spodnie skrócę :) niemniej zarówno prostym ściegiem, jak i overlockiem daję radę.

#32 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 08 maja 2009 - 12:23

A mi cos nie idzie to szycie.. Niby mam maszyne ale uzylam jej kilka razy <bezradny></span> Zawsze mi sie wydaje ze jak skroce spodnie to jakos krzywo jest i to mnie zniecheca..

#33 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 maja 2009 - 12:25

Mirabelka__22, spodnie skracam ręcznie ;-)
Wystarczy tylko fastryga i już :P

Chyba, że zależy ci na tym szwie na zewnątrz :)

#34 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 08 maja 2009 - 12:30

cerrata, no ja ostatnio tez zaczelam recznie.. bo jak mam nowe to po prostu sie boje.. Ale mam maszyne i stoi.. tata czasem pyta czy mu skroce, a tu lipa..

#35 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 maja 2009 - 12:32

Mirabelka__22, to skracaj ręcznie ;-)

#36 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 08 maja 2009 - 12:41

cerrata, tyle za kasa poszla na maszyne i nie korzystam.. przydalaby sie ta umiejetnosc bo ja kazde spodnie musze skracac..Ale najlepiej jakby mnie ktos poduczyl bo samej to ciezko, moze jakies wskazowki by pomogly.

#37 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 maja 2009 - 12:47

Mirabelka__22, nie mów mi że kupiłaś maszynę żeby skracać spodnie tylko i wyłącznie ;-)

Mówię ci, lepiej jest skracać ręcznie
poza tym materiał się wtedy tak mocno nie przeszywa i nie wygląda tak brzydko po rozpruciu ;-)

Próbuj coś szyć
masz stare spodnie, uszyj torbę-worek, bo to najłatwiejsze
cokolwiek, próbuj próbuj próbuj :)

#38 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 08 maja 2009 - 12:58

cerrata, kupilam w sumie wstawilam wczesniej zdjecie. Nie byla zbytnio droga. Wiesz.. jak trzeba co kupienie spodni zanosic je do krawcowej to sie wkoncu na maszyne zdecydowalam..

#39 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 08 maja 2009 - 13:40

Mirabelka__22, cerrata ci dobrze doradziła ... próbuj ... najlepiej by było żebyś sobie znalazła jakieświeksze skrawki materiałów - nauczysz sie na nich jak sie dany materiał "zachowuje" jak sie go przeszywa na maszynie ;-) troche je okiełznasz ... a potem mażesz sie spokojnie zabrać za próby czy na spodniach czy na czymś innym ... i pamietaj ... zawsze można wypruć to co sie zepsuło ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#40 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 maja 2009 - 23:17

nauczysz sie na nich jak sie dany materiał "zachowuje" jak sie go przeszywa na maszynie ;-)

jakie igły, jaki ścieg, jaka prędkość, bo to też ważne
Jak tym materiałem manewrować na maszynie itd itd itd

zawsze można wypruć to co sie zepsuło ...

no ale wsystko zależy od materiału
bo zostają ślady (nigdy nie PRÓBUJ na sztruksie, jeśli masz go jeszcze użyć, na cienkich i delikatnych amteriałach też nie, nie zaczynaj od materiałów elastycznych bo z tym tez jest zabawa, ale właściwie to... bierz stare szmatki, których nie będzie ci żal w razie czego i się baw ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych