Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Antyperspiranty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
428 odpowiedzi w tym temacie

#341 Preity

Preity
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 16:36

Ja teraz używam antyperspirantu z Garniera. Jak dla mnie dobry, pachy nie są co prawda całkiem suche, ale też nie pocę sie strasznie dzięki nim. Ładnie pachnie i nie zostawia białych sladów :)

Też mam Garnier. Jestem zadowolona pod względem skuteczności i zapachu. Jednak ślady zostawia, bo fioletową sukienkę mam przebarwioną od niego pod pachami.

#342 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 27 sierpnia 2011 - 20:16

Ja obecnie używam antyperspirantu w kulce z firmy Isana :D
Dostępny w drogeriach Rossmann za niecałe 3 zł z tego co pamiętam :mrgreen:
Bardzo podoba mi się jego zapach - egzotyczny <ookk></span>
Jest wydajny, szybko się wchłania i nie zauważyłam, by zostawiał plamy na ubraniach ;-)
Niestety nie umiem wypowiedzieć się na temat skuteczności w 'walce z potem' bo oprócz niego używam Antidralu, który hamuje nadmierne pocenie.

Dołączona grafika

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#343 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 16:43

ja z Isany miałam dezodorant i nie jestem z niego zadowolona, więc pewnie na antypre. także bym się już teraz nie zdecydowała
Dołączona grafika

#344 iiisabelle

iiisabelle
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03 września 2011 - 13:37

Ja używam Deo roll z FM Group. Nie dość, że świetnie eleminuje brzydki zapach to jeszcze sam pachnie tak jak moja perfuma :)

#345 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 03 września 2011 - 14:05

A ja używam Rexony Crystal, głównie dlatego, że nie pozostawia mi śladów na ubraniach. Podoba mi się też zapach, a i cena jakoś bardzo nie straszy. :->
Podobnie jak Amoramor nie jestem obiektywna jeśli chodzi o ocenę "walki z potem", bo również stosuję w tym celu Antidral. :-P

Też go kiedyś kupiłam. Właśnie ze względu na ten obłędny egzotyczny zapach. :mrgreen: Tylko faktycznie używanie go bez Antidralu, czy czegoś podobnego było mało skuteczne.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#346 apc-Cosmetics

apc-Cosmetics
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 05 września 2011 - 13:04

A ten z FM którego używasz jest skuteczny? Bo słyszałam wiele różnych opinii na jego temat... Ja mam z Rexony i póki co mi wystarcza,sprawdza się.

#347 piccola

piccola
  • Użytkownik
  • 268 postów

Napisano 05 września 2011 - 21:41

A ja używam antyperspirantu z Ziaji (niebieskiego) i muszę przyznać że jest całkiem dobry ;-) i nie drogi.

#348 Minimka

Minimka
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 13 września 2011 - 22:59

A ja staram się jak najrzadziej używać antyperspirantów, choć pocę się dość znacznie. Zmiana ta była dość radykalna, ale musowa. Po depilacji pomimo zachowania 48/72h przerwy w stosowaniu jakichkolwiek kosmetyków, po użyciu po tej przerwie antyper pojawiały mi się bolące grudki podskórne, czasem małe ropniaki. Obecnie używam tylko dezodorantów, czyli tego co nie blokuje porów, jeden jest fajny z nivea (chyba fresh), są też i ekologiczne odpowiedniki np. lavera czy madara, nosze dezodorant w torebce razem z wilgotnymi chusteczkami i w ciągu dnia się odświeżam. Jeśli chodzi o ekstremalne sytuacje (egzaminy, imprezki itp) to tylko etiaxli na dwa dni przed używam i on mi pomaga (jak już mówiłam pocę się dość znacznie) wszystkie adidasy, rexony, lady spictic na mnie nie działają.

#349 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 20:11

Te plamy na czarnych, żółte na białych a przebarwienia na kolorowych są prawdziwą zmorą. niby piszą "nie zostawia plam" a jednak do końca tak nie jest. jak je usuwacie? jak sobie z nimi radzicie? ten problem dotyczy praktycznie 100% garderoby, a jak jest u Was?
Dołączona grafika

#350 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 20:18

niby piszą "nie zostawia plam"

szczerze powiedziawszy, żaden antyperspirant nie zostawia u mnie plam. Może dlatego, że w końcu zaczęłam stosować zasadę używania go na suchą skórę i odczekania aż wyschnie ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#351 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 21:35

Te plamy na czarnych, żółte na białych a przebarwienia na kolorowych są prawdziwą zmorą

Ja niestety też mam z tym problem <bezradny></span> Zazwyczaj z takich bluzek już nic nie będzie po kilkunastu noszeniach bo albo czerń wyblaknie, a biel zżółknie <bezradny></span>

zaczęłam stosować zasadę używania go na suchą skórę i odczekania aż wyschnie ;-)

Czasami nie ma czasu na to, ale warto spróbować :->

#352 lizzka

lizzka
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 13:10

Na czarnych i kolorowych nie mam plam, ale macie rację - białe bluzki robią się żółte pod pachami :evil: I nie wiem, co zrobić, żeby się tak nie działo...

#353 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 14:25

u mnie nawet jak wyschnie to i tak zostają plamy, czasami rano się wykąpię, zanim wypiję kawę, zjem śniadanie i się ubiorę mija nawet godzina, a i tak mam białe ślady na ciuchach :/
Może to przez to, że ja używam tylko sztyftów, za innymi dezodorantami nie przepadam, a one jednak mają taką formę, jaką mają <bezradny></span>

#354 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 14:37

Ja używam wyłącznie dezodorantów, ale je też trzeba rozpylić z pewnej odległości, odczekać chwilę i białych plam nie ma.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#355 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 17:26

No właśnie czy zawsze nie ma? czy po wszystkich dezodorantach nie ma problemu z plamami.. z drugiej strony ciężko jest się popsikać i latać z pachami w górze aby wyschły i potem się ubierać... ja przy trójce dzieci i szykowaniu się do pracy..... nie mam zupełnie czasu.

ps. a jak je usuwacie? i czy wogóle można je usunąć?
Dołączona grafika

#356 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 17:44

czy po wszystkich dezodorantach nie ma problemu z plamami..

używam różnych i problemów nie mam

z drugiej strony ciężko jest się popsikać i latać z pachami w górze aby wyschły i potem się ubierać...

ja nie latam z rękoma w górze.
Stosowanie antyperspirantu jest podobne do lakieru do włosów. Wystarczy popsikać z pewnej odległości. A ubrania zakładam prawie od razu po psiknięciu.

Problem z plamami miałam właśnie przy wszelkiego rodzaju sztyftach <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#357 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 listopada 2012 - 18:22

Ja najbardziej lubie Lady, bo najlepiej walcza z potem, i ładnie pachna :->
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#358 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 25 listopada 2012 - 15:24

Obecnie już do ponad miesiąca stosuję bloker z ziaji i jestem bardzo zadowolona, działa tak jak etiaxil, a kosztuje dosłownie grosze. Jeszcze wcześniej stosowałam garnier active minerals w kulce, no i niestety różnie bywało: zdarzało się, że miałam mokre plamy pod pachami. Problemu z zażółceniami na ubraniach nie mam.

#359 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 20:29

zy wogóle można je usunąć?

mysle ze z czarnymi ubraniami nie da sie na wiele zrobic , a zolte na bialych, polecam ajax wybielacz do koloru < bialego nie sprawdzałam > jest dobry na rozne trudne plamy.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#360 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 11:28

Ja nie wiem czemu ale wolę kulki od dezodorantów. kupiłam wczoraj w drogierii nowy jakiś z garnier mineral invisible na opakowaniu są narysowane trzy bluzeczki w różnych kolorach i informacja że na żadnym kolorze nie pozostawia plam. sprawdzam, testuję i mam nadzieję że tak właśnie będzie.
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych