ale to magiczne : czy wyjdziesz za mnie należy do niego
kiedy kobieta oświadcza się mężczyźnie...
Napisano 17 czerwca 2008 - 15:51
ale to magiczne : czy wyjdziesz za mnie należy do niego
Napisano 17 czerwca 2008 - 19:18
ja nie popieram, bo to działka faceta, a pierścionek sama sobie kupię? Przeżyłam zaręczyny i w życiu na nic tego bym nie zamieniła i nie chciałabym się sama oświadczać, bo to traci cały urok, jego niepewność moje wzruszenie.
A poza tym dla mnie takie rzeczy to nie są dla kobiet, bo tradycjonalistką jestem w tej kwestii, nie chcę odbierać sobie czegoś tak fajnego. A kwestia druga: czy on się źle nie poczuje, niemęsko itp?
Guest_niki_*
Napisano 17 czerwca 2008 - 19:50
Guest_niki_*
Napisano 17 czerwca 2008 - 19:54
w ogóle faceci do tej roli pasują
no, nie chciałabym klękać przed facetem
Napisano 18 czerwca 2008 - 07:54
bo tradycjonalistką jestem w tej kwestii, nie chcę odbierać sobie czegoś tak fajnego. A kwestia druga: czy on się źle nie poczuje, niemęsko itp?
dokladnie to samo pomyslalam mysle ze zareczyny z naszej strony to nie jest zbyt trafny pomysl przynajmniej nie dla mnie
Napisano 18 czerwca 2008 - 16:27
Tak na logike.
Napisano 04 lipca 2008 - 13:03
ja tam w tej kwestji jestem tradycjonalistka... uwazm ze to mezczyzna powinieni sie oswiadczyc... tak jest dobrze wiec po co to zmieniac...?
Ja tez tak uwazam...to facet powiniec to zrobic.
Chociaz u mnie w rodzinie byl taki przypadek.Moj bardzo fajnie ulozony i przystojny dosc kuzyn spotykl sie z taka starsza od siebie babka(brzydka jak masakra teksanska i glupia wogole)ona mu sie oswiadczyla(leciala na kase) a on (jakos czyms dziwnie zaslepiony)zareczyny przyjal i chyba sam do dzis nie wie czemu:((
Napisano 26 czerwca 2013 - 08:11
No,ale mamy takie czasy,że teraz to wszystko mozliwe i do przyjęcia :->
Napisano 26 czerwca 2013 - 08:23
Jestem staroświecka i dla mnie to mężczyzna powinien oswiadczyć sie kobiecie, a nie na odwrót.
No chyba też tak uważam.
Chociaż zależy jak to wygląda, jeśli to takie oświadczyny z pierścionkiem, całą otoczką to jakoś tak z desperacją mi się kojarzą jeśli robi to kobieta.
No chyba, że to tak w luźnej rozmowie pada "może w końcu byśmy pogadali o ślubie" czy coś w tym stylu. Tylko ta druga opcja to już raczej jest w tedy gdy rozmowy o nim już były.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 26 czerwca 2013 - 08:30
No ale to w sumie jeszcze nie oświadczyny, tylko takie wstępne rozmowy. A jeżeli już mowa o typowych oświadczynach, to za mną to nie przemawia, nie wyobrażam sobie tego, jednak wolę tradycyjnie, gdy to facet wszystko inicjuje. Śmiesznie jakby babka klękała przed gościem, tylko pytanie też, co miałaby mu wręczyć, przecież nie pierścionekmoże w końcu byśmy pogadali o ślubie
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 26 czerwca 2013 - 08:36
No ale to w sumie jeszcze nie oświadczyny, tylko takie wstępne rozmowy.
Śmiesznie jakby babka klękała przed gościem, tylko pytanie też, co miałaby mu wręczyć, przecież nie pierścionek
No masz rację to w sumie nie oświadczyny. Ale chyba tylko tak widzę kobietę, że mówi/robi coś pierwsza.
I masz rację, nie pomyślałam o tym co ona ma mu dać. Może pierścionek dla siebie i rachunek dla niego
Każdy z nas urodził się ateistą