Jakie picie?
Napisano 13 maja 2008 - 08:50
Napisano 02 lipca 2008 - 13:50
Napisano 10 lipca 2008 - 21:08
Napisano 10 lipca 2008 - 21:22
może i oszukaństwo, ale słyszałam, że tak jest zdrowiej, tym bardziej, że porzeczki mają konkretny smak...Takie małe oszukaństwo
Ile ma Twoja mała?
Napisano 11 lipca 2008 - 20:26
może i oszukaństwo, ale słyszałam, że tak jest zdrowiej, tym bardziej, że porzeczki mają konkretny smak...Takie małe oszukaństwo
Ile ma Twoja mała?
Tak zdecydowanie zdrowiej,ale ona juz nieraz nie chce pic wody dlatego zmieniam jej smaczki.Moja córeczka ma poltora roku.
Napisano 20 sierpnia 2013 - 08:22
Nie mogła uwierzyć szczerze mówiąc w to co widzę.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 20 sierpnia 2013 - 16:11
A potem zdziwienie, że mleczaki tak szybko potem rozwaloneDziecko już chodzące chyba bo tak wygląda, ale jeszcze malutkie. I matka w pewnej chwili wzięła buteleczkę ze smoczkiem i wlała tam od siebie coli. I dała dziecku do picia.
ja widziałam za to dziecko, któremu rodzice dawali Powerade
Napisano 20 sierpnia 2013 - 17:38
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 20 sierpnia 2013 - 18:11
Nie raz i nie dwa widziałam już jak w kolejce przede mną mama kupowała dziecku Sprite, Fantę lub Colę prosząc żeby nie była z lodówki bo to dla dzieckasmiac mi sie chce jak widze jak male dzieci pija cole
Nieodpowiedzialne zachowanie jak dla mnie uczyć dzieci od najmłodszych lat picia takiego świństwa
Nie mogłam opanować zdziwienia, kiedy podczas wizyty rodzinki, ciocia nie skomentowała ani jednym słówkiem prośby mojej 11-letniej kuzynki,żebym zrobiła jej kawę rozpuszczalnąjestem ciekawaczy kawe tez im daja
Ostatecznie zrobiłam jej Inkę, nie chciałam wdawać się w zbędne dyskusje z ciocią.
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 20 sierpnia 2013 - 18:31
a to chyba moga pic dzieci bez problemuOstatecznie zrobiłam jej Inkę
ja jestem ciekawa skladu sokow wezmy jakis marchewkowy... taki z Lewiatanu a Bobofrut a Kubus . Czy jest roznica. Bo ponoc kubus ma osad a bobofrut nie.Az musze sklad przeczytac
Corcia pije bobfruty ale kubusie tez..
Napisano 20 sierpnia 2013 - 20:15
to zbozowa kawa.a to chyba moga pic dzieci bez problemu
jak ma owoce i warzywa to osad bedzie .Bo ponoc kubus ma osad a bobofrut nie.Az musze sklad przeczytac
bobofruty pewnie maja w skladzie lepszej jakosci produkty , mze nawet sa przecierowe a nie z koncentratu. czesto te tansze maja barwniki , cukier albo aromaty
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 21 sierpnia 2013 - 07:24
Sajuri napisał/a:
a to chyba moga pic dzieci bez problemu
to zbozowa kawa.
U nas kawa inka do sniadania zawsze jest , ale taka słaba z duzo iloscia mleka a na kolacje kakao od pewnego czasu.
Gazowanych w domu nie posiadamy prawie nigdy bo sami nie pijemy, wiec i T nie pije , ale jak prowadze go do siostryi tam zostawiam bo do pracy ide to jej dzieci pija na potege i wiem ,że chodz nie pozwalam to tez mu daje
Love Love Love
Napisano 21 sierpnia 2013 - 07:33
ja widziałam za to dziecko, któremu rodzice dawali Powerade
O kurna, nieźle.
jestem ciekawaczy kawe tez im daja
Kiedyś zapytałam koleżanki jak synkowi colę dała (a chlopczyk miał wtedy 3 latka) czy kawę też mu daje. To mi powiedziała, że przecież to inna kofeina i w ogóle to nie mam dziecka to co ja wiem. Skoro on chce to przecież mu musi coś dać do picia, bo wody przecież pić nie będzie. Bo mu nie smakuje.
No ktoś musiał w końcu ten inny smak mu pokazać. Ale przestałam się wtrącać.
Ostatecznie zrobiłam jej Inkę, nie chciałam wdawać się w zbędne dyskusje z ciocią.
No ja pamiętam z dzieciństwa z przedszkola jak nam zbożową na śniadanie dawali. Wtedy jej nienawidziłam, bo zawsze był tam kożuch, ale teraz ją uwielbiam.
Napisano 21 sierpnia 2013 - 08:36
Ja również w przedszkolu piłam zbożową z mlekiem, dlatego jej zrobiłam. Ale młoda chciała najpierw sypaną ( może nawet nie wiedziała jak smakuje ) a potem rozpuszczalną, więc żeby ją zmylić to zrobiłam jej tą zbożową.U nas kawa inka do sniadania zawsze jest
Ciekawe czy ciocia jej daje w domu kawę, skoro tak się prosi o nią
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 21 sierpnia 2013 - 12:58
Ciekawe czy ciocia jej daje w domu kawę, skoro tak się prosi o nią
No właśnie też o tym pomyślałam. Bo skoro poprosiła to wyglądało to trochę jakby już ją piła. Może inaczej by zapytała czy może spróbować? Kurna ja pamiętam, że kawa to była dla mnie oznaka dorosłości. Marzyłam, że kiedyś z rodzicami usiądę przy kawie i będziemy sobie rozmawiać
Napisano 21 sierpnia 2013 - 13:10
Ale dla mnie to też była oznaka dorosłości. Ale z czasem jakoś przestała nią być.
Do tej pory kawy nie piję prawie wcale.
A zbożowa jest dobra nawet dla dzieci
Napisano 03 grudnia 2014 - 19:23
Nie dawaj jej żadnych słodzonych napojów, one mogą mieć w składzie żółcień pomarańczową, a ona jest bardzo szkodliwa dla małych dzieci. Może wywoływac między innymi bóle brzucha. Jeżeli chce tylko pić słodzone napoje możesz do butelki po takim napoju wlać na przykład herbatkę i jej podać może się nabierze:)
Napisano 04 grudnia 2014 - 13:27
Moje córeczki to dużo kompotów domowej roboty piją , kupuję im często Kubusie , też i wodę mineralną wypiją , herbatę .. mleko to najczęściej im podaję trzy razy dziennie
.
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 06 maja 2015 - 11:37
Polecam herbatki typu rooibos są bardzo zdrowe i moje dzieci bardzo ją lubią, ponieważ jest naturalnie słodka. Na początku kupowałam rooibosa połączonego z jakimiś owocami, żeby ich przyzwyczaić do smaku. Bardzo fajna jest np ." Rooibos Baśniowa", przez internet śmiało można ją zamówić![]()