miesiączka
Napisano 18 marca 2008 - 23:15
Napisano 18 marca 2008 - 23:20
to naturalne, że cykl raz jest dłuższy, a raz krótszy. Wiele czynników może powodować wydłużenie lub skrócenie cyklu, np. stres, zmiana klimatu, branie antybiotyku.
Nie masz się czym martwić. Te wahania są jak najbardziej normalne.
Napisano 18 marca 2008 - 23:24
Nie masz się czym martwić. Te wahania są jak najbardziej normalne.
Dokładnie
Napisano 19 marca 2008 - 08:11
Ja tak samo nie miałam nigdy regularnych, aż sama się teraz dziwię, bo 3 raz z rzędu mam równo co 31 dniale wcześniej nigdy nie były idealne.
Princessa, nie masz się czego obawiać, wszystko jest OKi
Napisano 19 marca 2008 - 09:50
zazwyczaj mam 30sto-dniowe cykle (wyliczajac srednia). roznie. czasem 28 dni a najdluzszy jaki mialam to chyba 36 dni. ale @ dostaje regularnie
Princessa, chyba nie bierzesz tabl. anty? bo gdybys brala to cykle bylyby zawsze rowne:) przynajmniej ja tak mialam za czasow tabletek;)
Napisano 19 marca 2008 - 11:16
nie -człowiek to nie automat.czy nie powinna zawsze byc taka sama ilos dni?
Tylko znaczne odchylenia od normy mogą budzić niepokój
Napisano 19 marca 2008 - 12:44
Napisano 19 marca 2008 - 22:34
Napisano 21 marca 2008 - 09:23
Regularne cykle mające tyle samo dni można mieć tylko biorąc tabletki. Nie znam kobiety, która nie miałaby wahań w ilościach dni podczas okresu
Ja znam, moja dobra znajoma tak miała. Oczywiście bez łykania czegokolwiek:)jak jej się kiedyś spóźniał okres o 2 dni to już była święcie przekonana, że coś jest nie tak i za pół roku będzie miała ślicznego bobasa:D
Guest_niki_*
Napisano 26 marca 2008 - 11:27
Napisano 26 marca 2008 - 13:11
jesli martwia Cie tak nieregularne odstepy miedzy miesiaczkami to moze zdecyduj sie na tabletki
a jesli sie pozniej odstawi tabletki, to nie bedzie gorzej ? chodzi mi o to czy jeszcze bardziej sie cykl nie rozreguluje ? sama mam nieregularne cykle, bo od 28 do 40 dni
Napisano 26 marca 2008 - 13:46
a jesli sie pozniej odstawi tabletki, to nie bedzie gorzej ?
U mnie jest o niebo lepiej. Też miałam cykle od 28 do ponad 40 dni, a po odstawieniu tabsów jak w zegarku.
Napisano 04 kwietnia 2008 - 01:54
mialam zaburzenia odzywiania, ktore przeksztalcily sie w jadlowstret. nigdy nie mialam super regularnych miesiaczek, ale wtedy gdy moj bmi wyniosl 16,26 okres zatrzymal sie calkowicie. nie glodzilam sie, to bylo wynikiem b. silnego stresu. no ale myslalam, ze gdy osiagne prawidlowa wage, wszystko sie unormuje.
niestety, mylilam sie. bylam z tym u lekarza, dostalam tabletki na wywolanie. pomogly, ale po odstawieniu tylko raz dostalam okres i znowu cisza.
w przyszlym tygodniu ide znowu do ginekologa.
moze ktoras z Was miala podobne problemy ? albo brala cos na wywolanie ?
boje sie ze w moim organizmie zaszly jakies nieodwracalne zmiany.
Guest_niki_*
Napisano 04 kwietnia 2008 - 10:51
Napisano 04 kwietnia 2008 - 12:16
miałam taki problem.moze ktoras z Was miala podobne problemy ?
Po podaniu progesteronu miesiączka pojawiła się.
Miało to jednak zawiązek z hormonami a nie niską wagą ciała.
Odchudzanie w okresie dojrzewania może doprowadzić do nieodwracalnych zmian a nawet bezpłodności.
Można gubić wagę ale z "głową" tj. odpwiedznia dieta i ruch a nie głodzenie się.
Lepiej nie ryzykować
Napisano 05 kwietnia 2008 - 01:26
ginekolog zalecil mojej przyjaciółce luteinę,rzeczywiście dostała okres a później juz nie potrzebowała tego brać. no ale to lekarz musi przepisać, bo wiadomo- każdy przypadek jest inny
tez bralam luteine. przez 3 albo 4 cykle. jedynie pierwszy byl normalny, potem coraz gorzej. juz od 4 miesiecy nie biore i mialam raz okres.
zgadzam sie w 100%. ja sie nie odchudzalam. zaczelam jenak prowadzic bardzo zdrowy tryb zycia [az za bardzo], do tego wielogodzinne treningi. ale szale przewazyly tragiczne przezycia rodzinne. przestalam to kontrolowac i skonczylo sie jak sie skonczylo.Odchudzanie w okresie dojrzewania może doprowadzić do nieodwracalnych zmian a nawet bezpłodności.
Można gubić wagę ale z "głową" tj. odpwiedznia dieta i ruch a nie głodzenie się.
Lepiej nie ryzykować
w pon. mam wizyte. zobaczymy..
Napisano 21 kwietnia 2008 - 16:47
Po 2 tyg. DALEJ mam miesiaczke,przestalam brac tabletki.
Co robic? Myslicie ze przejdzie mi w najblizszym czasie?Czy lepiej isc do lekarza?
Piszcie!