Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

silica, skrzypowita..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#1 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 13 marca 2008 - 14:59

dzisiaj kupiłam sobie silice. jest to preparat wzmacniający skórę, włosy i paznokcie. ciekawa jestem czy któraś z was stosowała już preparaty tego typu i z jakimi skutkami.

Załączone miniatury

• 39508.jpg

Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#2 katty727

katty727
  • Użytkownik
  • 308 postów

Napisano 13 marca 2008 - 15:41

ja stosowałam Skrzypowite bo strasznie wypadały mi wlosy. niestety po tabletkach jest jeszcze gorzej. teraz oprocz tego ze strasznie wypadaja mi wlosy to jeszcze mam strasznie lamliwe paznokcie (a nigdy nie mialam z tym problemu).
co do Silicy to perwszy raz slysze o takim leku.

#3 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 13 marca 2008 - 16:21

tuptunio, ja to zarzywałam..na włosach raczej poprawy rewelacyjnej nie widziałam...ale jest to preparat witaminowy, więc jakieś tam korzysci ma dla organizmu

#4 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 13 marca 2008 - 16:58

eeee.... bo ja liczyłam właśnie na korzystny wpływ na włoski, bo z paznokciami czy cerą raczej problemów nie mam :-(
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#5 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 13 marca 2008 - 17:08

Silice stosuje od lat moja mama i jest bardzo zadowolona.Wzmocniły jej się włosy i paznokcie. Ja stosuje na zmiane:Skrzypowite,Humavit i Lewitan (2 ostatnie na bazie drożdzy) Paznokcie się wzmocniły a włosy mi po nich nie wypadają (z tym miałam problem po farbowaniach)

#6 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 14 marca 2008 - 01:18

ja własnie silci uzywam :) jestem na etapie 2 opakowanie 2 pazłotko :P( mam opakowanie 100 tabletek - czyli 5 pazłotek :P) efekt bedzie ale dopiero pod koniec 1 opakowania...w połowie drugiego stanie sie dosc widoczny :) polecam :mrgreen: za to skrzypowita mi specjalnie nie pomogła :P tzn był efekt ...ale mniejszy niz przy silce i po dłuzszym czasie <bezradny></span>

#7 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 14 marca 2008 - 07:28

Radzę zażywać rybi tran.W traniewystępują witaminy A i D, które nie występują w tłuszczach roślinnych oraz witaminę E. Włosy i paznokcie są naprawdę ładne. Jedynym minusem jest to, że nieraz rybą się odbije :-P
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#8 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 14 marca 2008 - 12:21

eeee....

ja zjadłam może 2 opakowania tego i przerwałam to stosować, bo efektów nie widziałam, mineło pare miesiecy - znów kupiłam ten preparat, bez wiekszych jakiś zmian na włosach...dlatego może mam takie wrażenie że tak szybko nie działa na włosy, ale za to u mnie był + bo cera mi się poprawiła po silicanie :)

Silice stosuje od lat moja mama i jest bardzo zadowolona

Stosuje od lat? to może pomaga jak stosuje cały czas i widać efekty :)

#9 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 14 marca 2008 - 14:29

to może pomaga jak stosuje cały czas i widać efekty

No właśnie ona odkąd pamiętam to silice łyka. Namawiałam ją nieraz żeby coś innego dla odmiany kupiła ale ona twierdzi że nie będzie zmieniać bo silica jej służy.

#10 Sheer Rose

Sheer Rose
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 21 marca 2008 - 09:31

a ktoś tego próbował???

Dołączona grafika

#11 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 21 marca 2008 - 16:27

hmmm nie... pierwszy raz widze.... ale ciekawa jestem opinii

#12 Sheer Rose

Sheer Rose
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 22 marca 2008 - 08:17

no właśnie ja też nie słyszałam opinii, ale poleciła mi to pani z aptece, ma być dobre szczególnie na paznokcie, ale zobaczymy:)

#13 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 22 marca 2008 - 12:58

Ja łykam teraz Belisse. Włosy mi sie bardzo poprawily - nie wypadaja i sa blyszczace :-D Z cera tez zadnych problemow - ladna i gladziutka. Natomiast na paznokcie wogole nic nie pomoglo, dalej sie lamia i rozdwajaja <bezradny></span> Chyba zaloze tipsy albo cos w tym rodzaju, bo mam dlonie jak u zaby :-P

Załączone miniatury

• belissa.jpg

#14 sweet Shanti

sweet Shanti
  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 28 kwietnia 2008 - 17:14

ja to musze znalejsc cos dobrego bo mi tak teraz włosy zaczeły wypadać ale skrzypowita nic mi nie pomaga silica tez nie widze efektów może zacznę pic ten tran ale to chyba okropnie niedobre jest <bezradny></span>
Dołączona grafika

#15 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 28 kwietnia 2008 - 17:52

kupiłam opakowanie silici, odżywkę- lakier do paznokci. biorę oprócz tego tabletki wzmacniające organizm z tranikiem. jak nie będzie efektu to babę w aptece <patelnia1></span>

#16 sweet Shanti

sweet Shanti
  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 28 kwietnia 2008 - 17:53

ahaha to teraz zostaje Ci czekac na efekty;)
Dołączona grafika

#17 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 28 kwietnia 2008 - 17:59

no narazie tylko 3 tableteczki wzięłam, zostało mi 97 :D ale myśle, że szybciej będzie widać efekty. wystarczy mi, żeby paznokcie nie pękały przy dotyku

#18 sweet Shanti

sweet Shanti
  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 08 maja 2008 - 17:59

ja od dzis zaczynam kuracje tymi nowymi tabletkami capivit -piękne włosy ....zapłaciłam za niego 15zł wiec cena przystępna na ulotce wyczytałam ze efekty po 2-3 miesiacach
Dołączona grafika

#19 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 23 maja 2008 - 22:07

ja też biorę Belissę i efektów nie widzę jeżeli chodzi o wypadanie,nadal wypadają mi włosy,ale za to cera jest gładka i jakby ciemniejsza,stosuję ja juz drugi miesiąc i mam zamiar się przeżucic na Silicę albo na Capivit Piękne włosy,brałam kiedys Capivit Hydro Control-rewelacja ,juz pokilku dniach widac efekty,miałam ciemną opalona buzię i gładką jak jedwab,polecam wszystkim!! :lol: :-D
Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#20 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 24 maja 2008 - 08:42

biorę silice trochę czasu, jak na mnie wcale nie działa :( paznokcie wszystkie mi się połamały

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych