Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wiosna, wielkanoc... nowe nadzieje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
185 odpowiedzi w tym temacie

#1 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 14:40

Jak w temacie, idzie wiosna, czas gdzie wszystko zakwita, czas gdzie wszystko się rodzi.. nadzieja, miłość i nie tylko.. czas gdzie zakochani pięknieją... czas w którym ludzie zakochani szaleją ze szczęścia, jest to również czas w którym rodzi się najwięcej dzieci.. ludzie wychodzą z domów, patrzą na wszystko innym okiem, promienieją, uśmiechają się a w oczach mają nadzieję, na lepsze jutro.. jest to czas gdzie dużo ludzi bierze ślub, gdzie idą do ołtarza i składają sobie przysięgę, jest to również czas, gdzie zbliża się święto Wielkanocne, gdzie ludzie według tradycji dzielą się jajkiem i składają sobie życzenia, życząc sobie jak najlepiej.. ale również jest to czas, gdzie zaczynamy się lekko ubierać, wyjeżdżać na urlopy i nie tylko..
I jak w temacie.. jestem ciekawa, jakie Wy macie nadzieję, marzenia i plany na ten piękny okres w roku..
Ja przede wszystkim, obiecałam sobie, że zrobię prawko, że kupię z czasem sobie auto i wyjadę na kilka dni w góry.. sama?? no właśnie tego to nawet ja nie wiem.. bo ponoć w tym okresie człowiek, szybko i łatwo sie zakochuje.. właśnie i jak to jest...?? <bezradny></span> że w tym okresie ludzie najwięcej się zakochują i wyznają sobie miłość?? a jak przychodzi zima, to wszystko jakby zasypia, nasze popędy, chęci itp?? <bezradny></span>
ale wracając do tematu.. mam zamiar w tym okresie, w okresie wiosny, pracować i skupić się na karierze a nie na facetach.. gdyż ja już w miłość nie wierzę..
a propos.. właśnie, wiosna, jest okresem "miłości" gdzie ludzie łączą się w pary.. a tacy ludzie jak ja, co mają podobne przejścia, co oni czują w tym czasie..?? ja na pewno będę odczuwać pustkę i smutek, ale myślę, że jak zajmę się robotą, to nie będę miała za dużo wolnego czasu aby o tym myśleć.. o MIŁOŚCI!!
No więc, jak to u Was wygląda?? Jakie macie plany?? marzenie?? itp no i czy kochacie ten okres w roku WIOSNĘ!! czym ona się Wam kojarzy??
Z góry dziękuję za odpowiedzi i podzielenie się opinią, marzeniami i planami.. ;*

#2 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 16:02

wiosna... uwielbiam tą porę roku... wszystko budzi się do życia z zimowego snu, dni stają się coraz dłuższe i cieplejsze... liście zielenią się na drzewach... po prostu świat staje się kolorowy
wiosna kojarzy mi się ze słońcem... ze śpiewaniem ptaków... piękny okres
co do planów to chciałabym się zakochać... tak w końcu na zabój... móc planować wspólną przyszłość z ukochaną osobą :roll:
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#3 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 16:05

Uwielbiam wiosnę, podobnie jak uwielbiam święta wielkanocne (bardziej niż Boże Narodzenie - tak ciut nietypowo ;-) ). I nie mogę się doczekać. Ale nie mam jakichś specjalnych planów, ot, zwykłe życie ;-)

Jeśli chodzi o to łączenie się w pary, no to cóż, my złączyliśmy się w parę w grudniu, więc nie potwierdzam tej reguły ;-)

#4 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 16:12

co do planów to chciałabym się zakochać... tak w końcu na zabój... móc planować wspólną przyszłość z ukochaną osobą :roll:

też bym tak chciała, ale co mi los przyniesie to nie wiem.. choć tak jak już pisałam w miłość nie wierzę, bo już 2 razy mocno się sparzyłam, a z tego, co widzę, to faceci robią się coraz gorsi.. <bezradny></span> tylko czemu tak jest!? <bezradny></span>

[ Dodano: 2008-02-18, 16:13 ]

my złączyliśmy się w parę w grudniu, więc nie potwierdzam tej reguły ;-)

no ale więcej niż 70% par łączy się ze sobą w okresie wiosennym, mam rację? ;-)

#5 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 16:15

Nie mam pojęcia, bo wydaje mi się, że ciężko w ogóle zrobić takie statystyki ;-) Tu na forum ostatnio były dwie lutowe rocznice, więc też nie za bardzo ;-)

#6 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 16:20

Nie mam pojęcia, bo wydaje mi się, że ciężko w ogóle zrobić takie statystyki ;-) Tu na forum ostatnio były dwie lutowe rocznice, więc też nie za bardzo ;-)

No ale większości to wiosenne pary, moi rodzice np poznali się w marcu gdzieś tak pod koniec a w maju wzięli ślub.. ;-)

#7 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 17:18

więcej niż 70% par łączy się ze sobą w okresie wiosennym, mam rację? ;-)

takiej statystki nie znam, ale my jesteśmy z wiosny ;-) poznaliśmy się na koniec kwietnia, w maju były te pierwsze, najfajniejsze randki :)

wiosnę uwielbiam: ptaszki śpiewają, słoneczko świeci, można w końcu zrzucić zimowe ciuchy, dni dłuższe, spacerki z piesią przyjemniejsze :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#8 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 18:49

ja tam za wiosną nie przepadam :-/ ale z R. poznaliśmy się w kwietniu więc może coś w tym jest :mrgreen:
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#9 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 20:44

ja tam za wiosną nie przepadam :-/

a to czemu?? :-|

#10 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 21:03

eeee.. bo to tak ni to ciepło ni zimno, nie wiadomo jak się ubrać, błoto i wirusy :mrgreen: do tego wiosenne porządki i nagłe przebudzenie się "boże jak ja wyglądam" :-P
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#11 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 04:12

tuptunio, ja wiosna zawsze mam panike czy zdarze schudnac do wakacji :-P

Ale i tak wole wiosne najbardziej po zimie i mrozach super pogoda najlepsza przez caly rok bo juz za chwile zaczna sie dzikie upaly :roll: i znowu bedzie zle <bezradny></span>

Nie ma jak WIOSNA najpierw Dołączona grafika a pozniej Dołączona grafika

#12 Shamatu

Shamatu
  • Użytkownik
  • 667 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 10:24

Tu na forum ostatnio były dwie lutowe rocznice, więc też nie za bardzo ;-)

My mamy rocznicę w kwietniu..ale tak na prawdę to solidnie zaiskrzyło w lutym, także zima jednak coś potrafi :mrgreen:
..a wiosna kojarzy mi się z upływającym czasem :-? Wolę zimę, zdecydowanie..śnieg, mrozek, piękny świat.. :mrgreen:

#13 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 10:46

i nagłe przebudzenie się "boże jak ja wyglądam" :-P

hehe dokładnie :lol: :lol:

jak się robi coraz cieplej to i ludzie chętniej wychodzą z domu... czy się częściej zakochują? może i tak, ale od każdej reguły są jakieś wyjątki
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#14 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 14:06

ale od każdej reguły są jakieś wyjątki

np od jakie??
Jeśli chodzi o mnie to ja nie mam problemu z tym, że jak wiosna przychodzi to mam problem z wyglądem... ja choćbym chciała, to nie przytyję.. <bezradny></span> :roll: więc tym się nie martwię, za to najgorzej jest z opalaniem... bo nie wolno mi na słońcu leżeć.. mam coś z skórą nie tak.. :-/

#15 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 17:49

nie ma w żadnej książce napisane czarno na białym, że ludzie przede wszystkim zakochują się wiosną :->
;-)

#16 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 19:34

generalnie to chyba musze sie zgodzic że coś w tej wiośnie jest,bo tylko raz sie zakochałam w grudniu(albo raczej ktoś we mnie jak sie za mikołaja przebrałam),a tak to zawsze wiosna.
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#17 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 21:27

a tak to zawsze wiosna.

no właśnie, ta najpiękniejsza magia wyłania się wiosną.. i w tedy człowiek kocha mocniej.. ;-) a zimą jakby zapada w sen.. :-)

#18 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 21:30

kocham wiosne :D wszystko budzi sie do życia, a pierwsze promienie prawdziwie wiosennego słonca sa takie ciepłe, miłe i orzeźwiające :oops: az sie czuje ich dotyk na skorze :-> ptaki zaczynają wesoło swiergotac :D szczegolnie rano tak ok 4-5 godziny :D az chce sie zyc :) i to dlatego wiosna kojarzy sie z miłoscia :)

#19 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 21:41

Nawetdzis moja corka powiedziala ze ma dosyc zimy i sniegu i chce zeby juz kwiatki rosly 8-)

#20 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 21:55

a tak to zawsze wiosna.

no właśnie, ta najpiękniejsza magia wyłania się wiosną.. i w tedy człowiek kocha mocniej.. ;-) a zimą jakby zapada w sen.. :-)

e tam magia,ja poprostu na wiosne pięknieje,ach no i jeszcze można zdjąc te wielkie czapy i szaliki i pokazac toche ciała :mrgreen: :-P
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!