Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

zaskorniki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wielkopolanka

Wielkopolanka
  • Użytkownik
  • 202 postów

Napisano 17 października 2007 - 20:28

używacie czegos zeby nuie bylo zaskorników rozszerzonych porów i tych ble rzeczy? a garnier czysta skora działa?

#2 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 18 października 2007 - 08:28

Witaj
Ja używam kremu z serii Garnier Czysta Skóra -(matujący).
Efekt "matowej buzi" utrzymuje się cały dzień. To najlepszy krem jaki miałam.
Tylko trzeba uważać, aby nie nałożyć go zbyt dużo. Ma kolor niebieski i może pozostawić niebieskie ślady na twarzy.
Dodatkowo używam toniku antybakteryjnego do cery tłustej i trądzikowej Tin Tin ( -) - polecam i kremu antybaktryjnego Tin Tin do cery tłustej i trądzikowej (tego używam na noc).
Kiedyś dodatkowo robiłam piling twarzy ale trądzik pogorszył się.
Myję twarz żelem antybakteryjnym Soraya.
Czasami robię maseczki oczyszczające ( z serii Tin Tin lub Dermika). Pomaga.
Pozdrawaim
Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać

#3 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 19 października 2007 - 21:02

moze tak zaskorniki moga byc otwarte i zamkniete.Zaskorniaki mozna powiedziec ze wygladaja jak czarne kropeczki na twarzy>moga sie pojawiac na twarzy na plecach,pojawiaja sie w okresie dojrzewania.Nie wolna wyciskac gdyz twarz robi sie czerwona,podrazniona,a po paru dniach i tak i tak zaskorniaki na zasadzie efektu "jojo"powracaja.Takze musimy pamietac ze wyciskanie zaskorniakow powoduje infekcje a takze pozostawianie "blizn" malych "dziurek"na twarzy.Mysle ze najlepszym dzialaniem bedzie profilaktyka,zabiegi-ktorym trzeba poddawac sie regularnie,a takze peelingi

Ja używam kremu z serii Garnier Czysta Skóra -(matujący).

tez tak mysle :mrgreen:

[ Dodano: 2007-10-19, 22:16 ]
tez tak mysle ze jest bardzo dobry:)

#4 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 20 października 2007 - 09:20

polecam Normaderm Vichy-drogi, koło 55 zł na dzien i tyle samo na noc kosztuje, ale wynik? Rewelacja.To samo z żelami do twarzy,od jakiegoś czasu wole zapłacić wiecej i mieć super efekt ;-)

#5 koniczynka

koniczynka
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 21 października 2007 - 12:27

ale ta seria vichy strasznie rozjasnial mi cere co prawda na solarke nie chodze ale efekt i tak byl widoczny tzn twarz-szyja tylkoze ja tych kosmetykow uzywalam kilka lat temu wiec moze to sie zmienilo tzn gdyby tego efektu nie bylo to z checia bym wrocila do tych kosmetykow bo warto

#6 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 21 października 2007 - 16:16

A ja polecam oczyszczanie twarzy w gabinecie kosmetycznym ;-) plus porady od niej jak twarz myć i tonizować ,a przedewszystkim czym by cera wróciła do normy ;-)
Dołączona grafika

#7 koniczynka

koniczynka
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 22 października 2007 - 09:39

nie chce wychodzic na osobe ktora atakuje kazda wypowiedz ale slyszlam ze oczyszczanie twarzy u kosmetyczki niepoprawia stanu cerya czasem nawet pogarsza:(

#8 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 22 października 2007 - 09:45

nie chce wychodzic na osobe ktora atakuje kazda wypowiedz ale slyszlam ze oczyszczanie twarzy u kosmetyczki niepoprawia stanu cerya czasem nawet pogarsza:(

jak taki zabieg robi profesjonalna kosmetyczka to na pewno nam nie zaszkodzi:)

#9 Wielkopolanka

Wielkopolanka
  • Użytkownik
  • 202 postów

Napisano 22 października 2007 - 13:53

ja tez tak słyszałam, ze później trzeba regularnie chodzic na zabieg oczyszczania bo się pory szybciej ?zatykaja? wiec jak z tym jest?

#10 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 22 października 2007 - 14:44

ja tez tak słyszałam, ze później trzeba regularnie chodzic na zabieg oczyszczania bo się pory szybciej ?zatykaja? wiec jak z tym jest?

nie pomaga jeden zabieg tylko cala seria tych zabiegow najlepiej chodzic co 3,4 tygodnie.Najlepiej oczyszczac twarz w renomowanych gabinetach estetycznych lub kosmetycznych.Zabieg oczyszczenia twarzy mozna robic roznymi technikami,ale na poczatku oceniamy skore(typ skory)a pozniej zabieramy sie do dzialania :mrgreen:

#11 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 22 października 2007 - 18:35

Zabieg oczyszczenia twarzy mozna robic roznymi technikami,ale na poczatku oceniamy skore(typ skory)a pozniej zabieramy sie do dzialania

Amen :mrgreen: ja jeszcze nie jestem wprawiona mam to miec na zajęciach w styczniu :-)
Dołączona grafika

#12 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 31 października 2007 - 18:20

Amen ja jeszcze nie jestem wprawiona mam to miec na zajęciach w styczniu

zycze powodzenia ciekawe lekcje i praktyki:)

#13 Agulllka

Agulllka
  • Użytkownik
  • 198 postów

Napisano 08 listopada 2007 - 15:13

wiec w kosmetykach proponuje :) Otoz.. nie mam pojecia jak pielegnowac moja skore na twarzy.. mam cere tradzikowa, nie bardzo ale troche zaskornikow i co jakis czas paskudne pryszcze.gdy urzywam jakiegos zelu do mycia twarzy do tradzikoej cery to mi strasznie wysusza skore, potem stosujekrem do cery mieszanej, zawsze taki i pojawiaja sie nowe pryszcze.. moze sa jakies domowe zabiegi kosmetyczne ktore pogodza tradzik z sucha skowa? i doprowadza ja do normalnosci?bo strasznie mnie to meczy... z jedej strony musze ja troche wysuszyc a z drogiej nawilzyc.. i nie umiem tego pogodzic :(

#14 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 11:16

AGULLLKA-bardzo bym chciala Ci pomoc,ale jest mi trudno cos powiedziec,poniewaz nie widze Twej twarzy(skory)i nie moge okreslic jego rodzaju.Bardzo czesto jest tak iz osoby ktore maja probemy ze skora myla jej rodzaj(ja takze gdy bylam mlodsza i nie zajmowalam sie kosmetyka myslalam,ze mam cere tlusta,a okazalo sie ze mam mieszana)ale z tego co piszesz na podstawie swojej obserwacji moge napoisac Ci jak ja pielegnowac.Masz tradzik wiec jest to tradzik pospolity-ktory charakteryzuje si tym iz
rozwija sie na "podlozu" skory tlustej na skorze widac zaskorniaki,rozszerzone pory,krostki.Tradzik jest choroba trudna do wyleczenia i tu musisz pokazac sie dermatologowi gdyz ja nie moge przepisac recept.Mysle ze dermatolog przepisze Ci leki przeciwtradzikowe takie jak:Benzance,Isotrex,Acnemycin Plus,Zineryt
ale takze w domku mozesz walczyc:
<buzki></span> to zlecam: <buzki></span>
:mrgreen: do makijazu uzywaj tylko kosmetykow antybakteryjnych
:mrgreen: staraj sie regularnie jesc
:mrgreen: uzywaj do mycia twarzy zelu anytbakteryjnego
:mrgreen: raz w tygodniu zastosuj pelling i maseczke oczyszczajaca(dwa razy)-jezeli nie masz na twarzy ropnych zmian
:mrgreen: uzywaj po kazdym myciu toniku antybakteryjnego(mozesz co pare godzinek odswiezac twarz)
:mrgreen: unikaj stresu
:mrgreen: uzywaj kremow o dzialaniu antybakteryjnym i matujacym,a na noc antybakteryjny kremik
<buzki></span> tego nie mozesz robic <buzki></span>
:mrgreen: nie mozesz sama usowac zaskorniakow,nie rozdrapuj
:mrgreen: ogranicz ostre przyprawy(musztarde,chrzan idt)
:mrgreen: nie chowaj czola p[opd grzywka,poniewaz skora tam nie oddycha
:mrgreen: nie przesadzac z opalaniem(solarium)nie dotykaj twarz palcami
:mrgreen: nie wolno uzywac do mycia twarzy w3ody i mydla
:mrgreen: nie uzywaj kosmetykow(preparatow na bazie alkoholu)

#15 Agulllka

Agulllka
  • Użytkownik
  • 198 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 11:23

o matko nie wiedzialam ze to takie skaplikowane :P myslalam ze latwo pojdzie :D no coz.. najgorzej za ja pale i mam zwyczaj drapac sie po czole jak mysle.. dlaczego nie kosmetyki na bazie alkoholu i dlaczego nie woda i mydlo? nie mam pojecia jaki krem kupic, macie jakies propozycje? tu raczej nie pojde do dermatologa.. a metoda prob i bledow w koncu cos znajde :) dziekuje za pomoc :* :)

#16 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 11:25

domowe sposoby na walke:
:mrgreen: maseczka z banana z avocado:
skladniki:
male avocado i banan
2-3 krople witaminy E(jak dzieci sa male to sie im podaje witamine E)
2 lyzki stolowe jogurtu naturalnego
miksujemy owoce pozniej dodajemy witaminke E i jogurt naturalny,ponownie mieszamy do uzyskania jednolitej masy
maseczke dajemy na przemyta twarz i pozostawiamy od 10 d0 20 min(zalezne od wrazliwosci skory)zmywamy maseczke i kremujemy sie kremikiem nawilzajacym
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 2007-11-09, 11:30 ]
domowew sposoby na walke:
:mrgreen: kompres z ziolek:
zaparzyc skrzyp i krwawnik(rodzaj bliny z rodziny astrowatych,nalezy do przodowniczych ziol leczniczych)ostudzic aby napar nie byl goracy,pozniej zmoczyc gaze,naloz na twarz i sciagnij po 20 min

#17 Agulllka

Agulllka
  • Użytkownik
  • 198 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 11:34

a skad ja to mam wziasc?:P skad witamine e w kropelkach?jak nie mam dzieci? :D i skad te ziolka, w aptece kupie czy cos?? :)

#18 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 11:44

:mrgreen:mozesz sobie kupic krem matujacy"Siarkowa moc"-koszt ok 14zl
:mrgreen: sok z aloesu(taka roslinka)ucinasz kawalek liscia(wyciskasz sok) i przkladasz na na wyprysk (chyba tez jest nawet herbatka z aloesu)
:mrgreen: tonik TI-niewielka ilosc alkoholu
:mrgreen: mydlo tylko OTi-dzieki zawartosci(z drzewa herbacianego) nie podraznia skory

[ Dodano: 2007-11-09, 11:45 ]
juz odpisuje:) :mrgreen:

[ Dodano: 2007-11-09, 11:50 ]
w sklepach zielarskich ja kupowalam :mrgreen:
:mrgreen: kurcze zeby cie nie zmylic wiem ze B jest bez recepty ale chyba E tez bo kupowalam(dawno to temu bylo)

[ Dodano: 2007-11-09, 12:17 ]

o matko nie wiedzialam ze to takie skaplikowane :P myslalam ze latwo pojdzie :D no coz.. najgorzej za ja pale i mam zwyczaj drapac sie po czole jak mysle.. dlaczego nie kosmetyki na bazie alkoholu i dlaczego nie woda i mydlo? nie mam pojecia jaki krem kupic, macie jakies propozycje? tu raczej nie pojde do dermatologa.. a metoda prob i bledow w koncu cos znajde :) dziekuje za pomoc :* :)

poniewaz przy tradziku jest zabronione stosowanie preparatow dzialajacych agresywnie na skore,miedzy innymi z alkoholem,ktore moga prowadzic do dalszych podraznien oraz ppogrubienia warstwy rogowej.A mydelko i woda wysuszaja skore

#19 Agulllka

Agulllka
  • Użytkownik
  • 198 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 13:04

No to mam nadzieje ze w niemczech tez jest bez recepty :P ale nie wiem niestety gdzie tu sa jakis sklepy z ziolami.. o rany! bede stosowac twoje rady:) moze jakos to wygram :)

#20 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 13:24

No to mam nadzieje ze w niemczech tez jest bez recepty ale nie wiem niestety gdzie tu sa jakis sklepy z ziolami.. o rany! bede stosowac twoje rady:) moze jakos to wygram

na pewno znajdzieszsklepy z ziolami :-P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych