Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Skóry nadwrażliwa - sucha

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#1 EpicMimi

EpicMimi
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 28 marca 2016 - 19:44

Witam Wszystkich :)

Mój problem może wydawać się dość banalny ale od dłuższego czasu mam problem z suchą skórą która jest również bardzo wrażliwa gdyż nie każdy kosmetyk mi podchodzi i stosuje raczej delikatne rzeczy. I tutaj pojawia się moje pytanko a zarazem prośba do was czy któraś z was drogie koleżanki zmaga się z podobnymi problemami ? co stosujecie i możecie z czystym sumieniem mi polecić ? :D

#2 mosilla

mosilla
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 30 marca 2016 - 21:42

Ja od dłuższego czasu używam kremu nawilżającego do cery wrażliwej od polskiej firmy Korana i jest on naprawdę godny polecenia :) Jest całkowicie naturalny, dzięki czemu nie podrażnia skóry, zawiera głównie pszczeli wosk, dzięki czemu bardzo dobrze nawilża i odżywia skórę :)

#3 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 31 marca 2016 - 07:17

A próbowałaś czegoś z emolientami np dla ludzi z AZS? Bardzo dobrze nawilżają a co najważniejsze utrzymują to bardzo długo. I nie uczulaja.

#4 EpicMimi

EpicMimi
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 07 kwietnia 2016 - 15:15

Nela zaciekawiłaś mnie :) i nie nie używałam jeszcze żadnego kosmetyku który miałby w swoim składzie emolienty a raczej bym zapamiętała tą nazwę. A masz jakiś konkretny kosmetyk na myśli ? który mogłabyś polecić.

#5 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 10 kwietnia 2016 - 17:34

Mam w domu balsam do ciała z Eloderm, jak również krem którego używam do twarzy akurat. I jest naprawdę super. Sucha skóra po goleniu nóg czy ogólnie łokcie i kolana poszły w niepamięć. Fajnie się balsam nakłada bo jest gęsty i wydajny. Wystarczy odrobina  dosłownie na nogi.

#6 beata_m

beata_m
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 15 kwietnia 2016 - 21:31

Jeśli chodzi o emolienty to najlepsze są kosmetyki Eloderm. Moje dziecko ma bardzo wrażliwą i przesuszoną skórę i do kąpieli może tylko emulsji Eloderm używać. Jest bezzapachowa, nie zawiera parabenów ani sztucznych barwników, a skóra jest naprawdę ładnie natłuszczona i nawilżona. No i niestety musimy bardzo uważać na to co je - w naszym przypadku nawet niewielka ilość barwnika spożywczego, który jest właściwie we wszystkich słodyczach ma bardzo negatywny wpływ na skórę  

#7 EpicMimi

EpicMimi
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 16 kwietnia 2016 - 17:25

Obie polecacie Eloderm ? okey :) szczerze to dość niedawno poszukałam troszkę informacji na temat kosmetyków od nich i rzeczywiście tak jak wspominasz nie zawierają żadnych zapychaczy. Więc chyba warto by było spróbować zwłaszcza że cena też nie jest wygórowana :) 

#8 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 17 kwietnia 2016 - 19:02

Mają serie dla dorosłych i dla dzieci. Jak widać popularne wśród mam i dorosłych z problematyczną skórą :D A to świadczy jedynie o tym,że produkty są dobre.

#9 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 19 kwietnia 2016 - 12:00

Polecam porzucenie drogeryjnych kosmetyków na rzecz tych ekologicznych. One naprawdę dzięki prostym składom są bardziej przyjazne dla naszej skóry.

#10 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 19 kwietnia 2016 - 20:07

Do ciała to idealny jest jedwab z oeparol hydrosense. Jest taki lekki i super nawilża. Nie ma po nim takiego nieprzyjemnego uczucia sciągnięcia skóry. Ma bardzo delikatny zapach więc nie przebija zapachu perfum, co dla mnie jest bardzo wazne

#11 justynia

justynia
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 20 kwietnia 2016 - 13:59

hejka.. ja miałam podobnie..zawsze miałam bardzo sucha skore i myslalam ze jedyne co mogę z tym zrobić to nawilzac.. kremami, balsamami, olejkami. Niestety cholernie tego nie lubie L mam wrazenie ze natłuszczam tylko ubrania przed wyjściem a skora nic nie chlonie i nadal jest sucha. Dlatego te mazidła wsmarowuje tylko wieczorem kiedy mam czas. a żeby skora nie była taka sucha lykam oeparol w rozowym opakowaniu(to sa takie kapsulki do lykania, mozna je kupic w aptekach albo drogeriach). Teraz maja tez w gratisie krem do rak. Kapsulki dbaja o nawilżenie od srodka. Maja w sobie olej który wygladza skore a do tego mase witamin potrzebnych kobietom. To dobra opcja dla mnie. moze u Ciebie tez sie sprawdzi

#12 TArantino

TArantino
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 20 kwietnia 2016 - 14:19

ostatnio robiłam peeling kawitacyjny u kosmetyczki plus stosowałam kem silnie nawilżający. na chwilę obecną mam ładną cerę,  

#13 EpicMimi

EpicMimi
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 25 kwietnia 2016 - 18:49

Dziękuje za kolejne odpowiedzi :-) póki co skusiłam się na zakup tych cudeniek :

WP2016042_ssaxwpn.jpg

Zobaczymy jak się spiszą póki co na duży plus daje "brak zapachu" bo zdarza się że są one drażniące i odpychające oczywiście cena no i dostępność bo zakupiłam je niedaleko domu w aptece. Będę informować na bieżąco jak efekty :)

#14 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 26 kwietnia 2016 - 07:00

I wydajne są :) Ja dopiero po 2 tygodniach zauważyłam zużycie. Przy regularnym stosowaniu problemy skórne znikają. Żel do mycia ma fajne kojące działanie, łagodzi podrażnienia.

A teraz czekamy na Twoje opinie! :)

#15 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 26 kwietnia 2016 - 21:40

Od jakiegoś czasu mam przesuszoną skórę. Myślicie, że mogę wypróbować te kosmetyki? bardzo łatwo u mnie o podrażnienia ostatnio, więc nie chciałabym ryzykować. 

#16 beata_m

beata_m
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 27 kwietnia 2016 - 08:02

Appia, jeżeli Eloderm można stosowac u dzieci od 1 dnia życia, to z całą pewnością Ci nie zaszkodzi. Wejdź sobie na ich stronę i poczytaj, albo kup na próbę np. emulsję do kąpieli. Dużo nie kosztuje. 

#17 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 27 kwietnia 2016 - 11:22

Od jakiegoś czasu mam przesuszoną skórę. Myślicie, że mogę wypróbować te kosmetyki? bardzo łatwo u mnie o podrażnienia ostatnio, więc nie chciałabym ryzykować. 

Dobrze łagodzą podrażnienia, więc na pewno nie będziesz zawiedziona. Sprawdź czy nie ma próbek w aptekach tak jak napisała koleżanka wyżej.

#18 karolajn

karolajn
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 12 maja 2016 - 22:00

ja oprócz kosmetyków, głównie aptecznych w walce z suchą skórą bardzo pozytywne zmiany odnotowałam po zakupie nawilżacza powietrza, zupełnie prosty z dobre garnki, a różnica po tej zimie jest nieporównywalna

#19 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 16 maja 2016 - 11:42

Dzięki za podpowiedzi dziewczyny. Dużo nie kosztują, to znaczy ile? Tak orientacyjnie? Ilekroć pytam o jakieś polecane kosmetyki ceny zazwyczaj sięgają kwot 50-60 zł i to za pojedyncze sztuki, a żeby uzyskać efekty potrzeba całej serii. Stąd moje pytanie, żebym nie strzeliła przysłowiowego "karpia" po informacji pani farmaceutki. ;) 

#20 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 16 maja 2016 - 13:24

Dobre do takiej cery są kosmetyki Oillan;-)