Jak w temacie. Wiadomo teraz sezon na pierniczki, ciasteczka, ciasta, ale i rybki, miesa itp.
Czego używacie do pieczenia ?
Margaryna i wysypana blacha? Olej ? A może papier do pieczenia ?
Napisano 21 grudnia 2015 - 15:14
Jak w temacie. Wiadomo teraz sezon na pierniczki, ciasteczka, ciasta, ale i rybki, miesa itp.
Czego używacie do pieczenia ?
Margaryna i wysypana blacha? Olej ? A może papier do pieczenia ?
Napisano 22 grudnia 2015 - 01:27
To zależy jak wolisz ja bez folii ochronnej sobie nie wyobrażam piec ciasteczek czy pierniczków:)
Napisano 27 grudnia 2015 - 23:50
W okresie świątecznym najlepiej sprawdziła mi się wielokrotnego użytku. Obskoczyłam z nią wszystkie ciasta. ![]()
Napisano 28 grudnia 2015 - 10:08
a co to konkretnie za folia?
Napisano 28 grudnia 2015 - 21:08
A taka ochronna do pieczenia, z electroluxa. Wpisz sobie w net E4OSBS01 - pokaże Ci wszystko o niej. ![]()
Napisano 28 grudnia 2015 - 22:58
najlepiej sprawdziła mi się wielokrotnego użytku
Jak to się czyści ?
Mogę i mięso i ciastka piec?
Napisano 29 grudnia 2015 - 12:59
Tak, na spokojnie. Zapachy nie przechodzą pomiędzy sobą. ![]()
Napisano 30 grudnia 2015 - 19:05
Jak to się czyści ?
Mogę i mięso i ciastka piec?
No wiesz po mięsie by trzeba było zmyć żeby potem nowego mięsa na resztki starego tłuszczu nie położyć, ale ciastka to tylko okruchy zsypać i OK. Warto dbać o ekologię i oszczędzać, w dzisiejszych czasach trudno o oszczędności, a te papier spokojnie można sobie poużywać ![]()
Napisano 31 grudnia 2015 - 13:03
Taka folia wielokrotnego użytku to nie tylko kwestia ekologii, ale i ekonomii moim zdaniem
bo w przeliczeniu na papier czy folie jednorazowe, którym zużywamy znacznie większe ilości, wychodzi naprawdę o wiele taniej.
Napisano 17 stycznia 2016 - 21:11
Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 17 stycznia 2016 - 21:12
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 20 stycznia 2016 - 16:09
A do ciasta ??
Napisano 20 stycznia 2016 - 17:13
Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 20 stycznia 2016 - 17:14
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 20 stycznia 2016 - 20:23
No właśnie mam wrażenie że silikonowe nie zawsze się sprawdzają....
Napisano 17 maja 2016 - 12:57
U mnie różnie, ciasteczka na papierze do pieczenia, a ciasta w brytfankach wysmarowanych margaryną i obsypanych bułką tartą. Mięso piekę w szklanej brytfannie, a potem szoruję druciakiem i zaklinam się, że nigdy więcej nie upiekę mięsa.
Do form silikonowych i folii do pieczenia nie mogę się jakoś przekonać. Boję się, że w wysokiej temperaturze mogą wypuszczać jakieś chemikalia do jedzenia.
Napisano 06 czerwca 2018 - 08:04
Silikonowe zawsze, sporadycznie to masło i bułka tarta, bo z papierem jest ten problem, że bardzo często przywiera do ciasta i potem nie lubię tego skubać ![]()
Napisano 30 lipca 2020 - 12:54
Piec zaczęłam dopiero w tym roku Ale totalnie się wkręciłam oraz ciasto musi być praktycznie co weekend. Lubie podjeść sobie cos słodkiego do kawy i najbardizej smakuje mi domowe ciacho ( plus jest też równiez ten ,ze po prostu wiem co się w tym cieście znajduje ).
Piekę najczęsciej w formach teflonowych i w rantach ( biszkopt znacznie ładniej wychodzi w rancie niż w formie, wspina się po brzegach rantu).
Pieczenie to czysta chemia:
https://www.gastropu...-gastronomiczne
Polecam sprawić sobie porządną wagę gastronomiczną. Dzięki temu wymierzanie składników bedzie łatwiejsze.
Napisano 10 czerwca 2021 - 11:56
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 16 września 2021 - 08:31
Moja teściowa praktycznie przestała kupować chleb, bo piecze sama właśnie na zakwasie i jest mega dobry, a wcale nie wychodzi drożej niż kupny.
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Szukam dla siebie czegoś nowego ze sklepu |
|
|
|
Od czego zacząć odchudzanie? |
|
|
|
Dlaczego warto przejść na operatora komórkowego Mobile Vikings? |
|