Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.


2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.


Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czego używamy do pieczenia?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1089 postów

Napisano 21 grudzień 2015 - 15:14

Jak w temacie. Wiadomo teraz sezon na pierniczki, ciasteczka, ciasta, ale i rybki, miesa itp.

Czego używacie do pieczenia ?

Margaryna i wysypana blacha? Olej ? A może papier do pieczenia ?



#2 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 22 grudzień 2015 - 01:27

To zależy jak wolisz ja bez folii ochronnej sobie nie wyobrażam piec ciasteczek czy pierniczków:)



#3 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 27 grudzień 2015 - 23:50

W okresie świątecznym najlepiej sprawdziła mi się wielokrotnego użytku. Obskoczyłam z nią wszystkie ciasta. :)



#4 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 28 grudzień 2015 - 10:08

a co to konkretnie za folia?



#5 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 28 grudzień 2015 - 21:08

A taka ochronna do pieczenia, z electroluxa. Wpisz sobie w net E4OSBS01 - pokaże Ci wszystko o niej. :)



#6 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1089 postów

Napisano 28 grudzień 2015 - 22:58


najlepiej sprawdziła mi się wielokrotnego użytku

 

Jak to się czyści ?

Mogę i mięso i ciastka piec?



#7 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 29 grudzień 2015 - 12:59

Tak, na spokojnie. Zapachy nie przechodzą pomiędzy sobą. :)



#8 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1089 postów

Napisano 29 grudzień 2015 - 22:50

@Tilla dobrze wiedzieć. Będę musiała kupić i wypróbować.

Ile kosztują ? Gdzie dostanę ?



#9 nejo

nejo
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 30 grudzień 2015 - 19:05

Jak to się czyści ?

Mogę i mięso i ciastka piec?

No wiesz po mięsie by trzeba było zmyć żeby potem nowego mięsa na resztki starego tłuszczu nie położyć, ale ciastka to tylko okruchy zsypać i OK. Warto dbać o ekologię i oszczędzać, w dzisiejszych czasach trudno o oszczędności, a te papier spokojnie można sobie poużywać :)



#10 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 31 grudzień 2015 - 13:03

Taka folia wielokrotnego użytku to nie tylko kwestia ekologii, ale i ekonomii moim zdaniem ;) bo w przeliczeniu na papier czy folie jednorazowe, którym zużywamy znacznie większe ilości, wychodzi naprawdę o wiele taniej.



#11 magdaaaaa

magdaaaaa

    ..lekko próżna flirciara..

  • Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 17 styczeń 2016 - 21:11

Ja mam sporo silikonowych foremek, oraz silikonowa stolnice na której też piekę ,często używam papieru do pieczenia, ale jak robie 10 blach ciastek to smaruję masłem albo olejem i obsypuje mąka.

Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 17 styczeń 2016 - 21:12

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko
 


#12 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1089 postów

Napisano 20 styczeń 2016 - 16:09

A do ciasta ??



#13 magdaaaaa

magdaaaaa

    ..lekko próżna flirciara..

  • Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 20 styczeń 2016 - 17:13

Jestem leniwa I nie lubię szorowania blach , kiedyś kolega jak go ciastem czestowalam powiedział ze się do mnie wprowadzi jak będę mu tak piekła a ja do niego to będziesz blachy szorowal a on ze będzie mi nowe kupował <umieraam> a tak serio to zazwyczaj jak używam form nie silikonowych albo teflonowych to wylewa na papier do pieczenia , mniej roboty i tyle. Tyko czasem się trudno odklej ciasto , ale to sporadycznie.

Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 20 styczeń 2016 - 17:14

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko
 


#14 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1089 postów

Napisano 20 styczeń 2016 - 20:23

No właśnie mam wrażenie że silikonowe nie zawsze się sprawdzają....



#15 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 17 maj 2016 - 12:57

U mnie różnie, ciasteczka na papierze do pieczenia, a ciasta w brytfankach wysmarowanych margaryną i obsypanych bułką tartą. Mięso piekę w szklanej brytfannie, a potem szoruję druciakiem i zaklinam się, że nigdy więcej nie upiekę mięsa.  :-D  

Do form silikonowych i folii do pieczenia nie mogę się jakoś przekonać. Boję się, że w wysokiej temperaturze mogą wypuszczać jakieś chemikalia do jedzenia. 



#16 lewka16

lewka16
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • Wzrost:162
  • Włosy:rude
  • Stan:panna
  • Partner:Krzysiek
  • Nastrój:Zakochana

Napisano 06 czerwiec 2018 - 08:04

Silikonowe zawsze, sporadycznie to masło i bułka tarta, bo z papierem jest ten problem, że bardzo często przywiera do ciasta i potem nie lubię tego skubać :(







Podobne tematy Collapse

  Temat Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych