Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

suknie XIX wieczne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#21 lucasso

lucasso
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 27 listopada 2007 - 11:26

jak znajdziesz suknie/ uszyjesz to ja poprosze zdjecia zony w tej sukience.. mi sie podobaja takie stroje:)) na wesele, sylwka bym poszla na pewno w jakiejs gotyckiej kiecce:P

dobrze, będę pamiętał pochwalić się tu na forum jak plan się mi uda zrealizować
pozdrawiam

#22 koniczynka

koniczynka
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 27 listopada 2007 - 19:32

a mam pytanko kiedy planujesz dac jej ta suknie bo wiesz szycie takiego rekodziela troszke trwa pamietaj o tym trzymmam kciuki za projekt:)

#23 lucasso

lucasso
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 09:09

a mam pytanko kiedy planujesz dac jej ta suknie bo wiesz szycie takiego rekodziela troszke trwa pamietaj o tym trzymmam kciuki za projekt:)

na ostatki'07 już się nie wyrobię :), może na walentynki'08
pozdrowionka

#24 sierra

sierra
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 17:07

ljest jeszcze prostrzy sposób, lucasso jestes z Radomia, a tam przeciez bardzo popularne pokazy rycerskie i takie przebieranki za szlachcianki it...może sie zakręć w okół tego;)
w warszawie są takie sklepy typu "ubrania ze starej szafy", albo "wzorcownie", gdzie można znaleźć takie wynalazki i to za naprawdę rozsądną cenę, pewnie u was też coś takiego by było, skoro macie takie historyczno-rycerskie "hapeningi" ;)

#25 koniczynka

koniczynka
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 22:07

sierra ma dobry pomysl ja tez widzialam w skepie wzorcownia tego typu suknie moze warto zajrzec i poszukac zawsze pomozemy znalesc ci adresy tych sklepow

#26 lucasso

lucasso
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 29 listopada 2007 - 13:52

sierra ma dobry pomysl ja tez widzialam w skepie wzorcownia tego typu suknie moze warto zajrzec i poszukac zawsze pomozemy znalesc ci adresy tych sklepow

a gdzie w Warszawie jest taki sklep, wpisuje w google "wzorcownia Warszawa" i wyskakują jakieś ciucholandy :) w ogóle "wzorcownia" to typ sklepu, czy konkretna nazwa jakiegoś jednego - pierwszy raz słyszę takie okreslenie

pozdr.

#27 koniczynka

koniczynka
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 30 listopada 2007 - 19:56

w warszawie Wzorcownia to siec ciuchlandow ale wlasnie w tych sklepach mozesz znalesc bardzoorginalne suknie i stroje oprocz takich zwyklych codziennych ciuchow

#28 Martha

Martha
  • Użytkownik
  • 375 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 15:29

i jak tam idzie szycie sukni lucasso?

#29 koniczynka

koniczynka
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 25 stycznia 2008 - 22:37

no wlasnie... obiecales sie odezwac

#30 Olta1975

Olta1975
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 10 lipca 2010 - 18:05

Chyba najlepiej będzie pójść do krawcowej ze zdjęciem i poprosić o uszycieczegoś takiego. Myslę że taką suknię bedzie ci ciężko znaleźć.

#31 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 16:36

Wygląda to całkiem ciekawie, ale tylko wzorowane na takich sukniach, a nie takie same. Bo jak by tak żonę związać gorsetem, jak panie w XIX wieku to by padła trupem najpewniej pierwszego wieczoru. :)
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#32 danka

danka
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 13:23

Nie wiem, czy już ktoś o tym wspominał, ale to moja pierwsza myśl - teatry robia czasem wyprzedaże swoich kostiumów i wtedy mozna dostać takie stylizowane suknie :)