Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

oświetlenie nowoczesny styl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 karolajn

karolajn
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 14 maja 2015 - 12:18

Urządzam dom i w związku z tym rozglądam się za oświetleniem. Interesuje mnie styl nowoczesny. Mam już kilka pomysłów ale żaden nie przekonuje mnie w stu procentach. Będę wdzięczna za podpowiedzi. Pozdrawiam

#2 kolista

kolista
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 19 maja 2015 - 13:04

A skąd masz te pomysły? może wyślij tutaj zdjęcia tych światełek i Ci pomozemy podjąć decyzję? Wiesz co, zobacz sobie jeszcze na /link/ , może coś Ci wpadnie i będzie po kłopocie. oni tam mają bardzo duży wybór oświetlenia, w różnych stylach i w różnych cenach;)

#3 rachela

rachela
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 21 lipca 2015 - 14:03

Nowoczesne są wszelkiego rodzaju lampy ledowe, lampy w stylu industrialnym. Jednak zawsze trzeba pamiętać, że oświetlenie musi stylem pasować do całości wnętrza.

... link ...

#4 fiolkowa1984

fiolkowa1984
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 17 września 2015 - 09:59

mnie oczy bola od swiatelek ledowych, ktore mamy w firmowej łazience, wiec w domu postawilismy na tradycyjne

#5 Joino

Joino

Wariatka

• Użytkownik
  • 3 postów
  • LokalizacjaKnurów
  • Wzrost:167
  • Włosy:Kasztanowe
  • Stan:Panna
  • Partner:Marcin
  • Nastrój:Zadowolona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 09 października 2015 - 11:54

Mnie sie podoba nowoczesne oświetlenia. Jest bardzo oryginalen i pasuje praktycznie wszędzie. Są modele kolorowe i stonowane. Każdy znajdzie cos dla siebie. Trzeba tylko dobrze poszukac. Ja ostatnio kupowałam lampy designerskie w tym sklepie: ... i jestem bardzo zadowolona. W tradycyjnych sklepach tez coś mozna znależć ale jest znacznie mniejszy wybor.

Nigdy nie pozwól, żeby Twoje życie stało się monotonne!

#6 agaaga07

agaaga07
  • Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 01 września 2016 - 11:11

Wejdź na Homebook tam masz mnóstwo lamp, oświetlenia i przede wszystkim można zobaczyć realizacje jak inni ludzie sobie w mieszkaniu zrobili. Naprawdę wciąga.

#7 minionka

minionka
  • Użytkownik
  • 151 postów

Napisano 13 października 2016 - 18:40

Bardzo fajne, designerskie lampy i meble włoskiej marki Casa di Lusso oferuje sklep internetowy Interior Anatomy. Zajrzyj na ich stronę, teraz mają wiele modeli lamp na promocji. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Meble prezentują się super :)

#8 Adana

Adana
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 13 czerwca 2017 - 12:20

Myślę, że jak ma być nowocześnie to trzeba postawić na oświetlenie ledowe. To jest praktycznie przyszłość.

#9 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 413 postów

Napisano 14 lutego 2022 - 14:23

No właśnie sama zastanawiam się jak dopilnować oświetlenie w domu. Na jakiej wysokości powiesić lampy, jak je rozstawić. Może jakieś porady? Ktoś w ostatnim czasie planował? Remontuję starszy dom, jestem na etapie wymiany elektryki tak więc i oświetlenie mogę powiesić tam gdize chcę. 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#10 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 401 postów

Napisano 14 lutego 2022 - 14:38

+/- oświetlenie to wg uznania. Na pewno nad stołem w jadalni, i duza lampa w salonie, w pokoju 1 główny o fajny akcent nad łóżkiem. Kuchnia to w sumie najtrudniejsze pomieszczenie do rozplanowania na poczatku,  bo najlepiej ja zrobić jak jest projekt kuchni, gdyż gniazdko pod mikrofale, zmywarkę, okap id trzeba wiedzieć na jakiej +/- wysokości zamontować.

Co jeszcze polecam:

kinkiety po obu stronach łóżka plus gniazdka na wysokości szafek kuchennych tak aby można było sobie podłaczyć telefon do ładowania, jest to na pewno bardzo wygodne

oświetlenie zewnętrzne, szczególnie przy wyjściu z domu, fajnie również prezentują sie ledy przy podbitce dachowej

jakieś fajne oświetlenie na klatce schodowej, oświetlenie przy samych schodach nie jest moim zdaniem wystarczające

Zerknij sobie rownież na lampy wiszące w Leroy Merlin. W ostatnim czasie w sklepie mozna znaleźć wiele oryginalnych lamp, jak na przykład:

lampa-wiszaca-sagito-chrom-srebrno-czarn

#11 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 379 postów

Napisano 07 marca 2022 - 14:48

Fajna chociaż sprawdzi się jedynie w wysokich pomieszczeniach. Poza tym jest to specyficzna lampa, nie będzie pasowała do wielu projektów, trzeba mieć na nią pomysł. Wydaje mi się również, że nie jest to lampa nad stół ale konkretnie na środek sufitu w dużym pomieszczeniu.

Jesli zastanawiacie się nad oryginalnym oświetleniem, polecam zerknąć sobie na propozycje na tej stronie:

https://sklep.flexgi...swietleniowe/24

Można znaleźć ciekawe pomysły na oświetlenie w suficie. 

oswietlenie-LED.jpg

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#12 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 518 postów

Napisano 14 listopada 2023 - 16:18

No to może   warto też  pomyśleć o takich aspektach, jak   taśmy led?   Słyszałam właśnie, że firma  https://www.akb-pola...pvc-do-tasm-led    posiada  w  ofercie  szeroki wybór  w takich produktach...  Myślę, że  tam  znajdziecie coś dla siebie  właśnie praktycznego,  dobrze sprawdzającego się  w praktyce.