Urządzam dom i w związku z tym rozglądam się za oświetleniem. Interesuje mnie styl nowoczesny. Mam już kilka pomysłów ale żaden nie przekonuje mnie w stu procentach. Będę wdzięczna za podpowiedzi. Pozdrawiam
oświetlenie nowoczesny styl
Napisano 14 maja 2015 - 12:18
Napisano 19 maja 2015 - 13:04
Napisano 21 lipca 2015 - 14:03
Nowoczesne są wszelkiego rodzaju lampy ledowe, lampy w stylu industrialnym. Jednak zawsze trzeba pamiętać, że oświetlenie musi stylem pasować do całości wnętrza.
... link ...
Napisano 17 września 2015 - 09:59
mnie oczy bola od swiatelek ledowych, ktore mamy w firmowej łazience, wiec w domu postawilismy na tradycyjne
Napisano 09 października 2015 - 11:54
Nigdy nie pozwól, żeby Twoje życie stało się monotonne!
Napisano 01 września 2016 - 11:11
Wejdź na Homebook tam masz mnóstwo lamp, oświetlenia i przede wszystkim można zobaczyć realizacje jak inni ludzie sobie w mieszkaniu zrobili. Naprawdę wciąga.
Napisano 13 października 2016 - 18:40
Bardzo fajne, designerskie lampy i meble włoskiej marki Casa di Lusso oferuje sklep internetowy Interior Anatomy. Zajrzyj na ich stronę, teraz mają wiele modeli lamp na promocji. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Meble prezentują się super ![]()
Napisano 13 czerwca 2017 - 12:20
Myślę, że jak ma być nowocześnie to trzeba postawić na oświetlenie ledowe. To jest praktycznie przyszłość.
Napisano 14 lutego 2022 - 14:23
No właśnie sama zastanawiam się jak dopilnować oświetlenie w domu. Na jakiej wysokości powiesić lampy, jak je rozstawić. Może jakieś porady? Ktoś w ostatnim czasie planował? Remontuję starszy dom, jestem na etapie wymiany elektryki tak więc i oświetlenie mogę powiesić tam gdize chcę.
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 14 lutego 2022 - 14:38
+/- oświetlenie to wg uznania. Na pewno nad stołem w jadalni, i duza lampa w salonie, w pokoju 1 główny o fajny akcent nad łóżkiem. Kuchnia to w sumie najtrudniejsze pomieszczenie do rozplanowania na poczatku, bo najlepiej ja zrobić jak jest projekt kuchni, gdyż gniazdko pod mikrofale, zmywarkę, okap id trzeba wiedzieć na jakiej +/- wysokości zamontować.
Co jeszcze polecam:
kinkiety po obu stronach łóżka plus gniazdka na wysokości szafek kuchennych tak aby można było sobie podłaczyć telefon do ładowania, jest to na pewno bardzo wygodne
oświetlenie zewnętrzne, szczególnie przy wyjściu z domu, fajnie również prezentują sie ledy przy podbitce dachowej
jakieś fajne oświetlenie na klatce schodowej, oświetlenie przy samych schodach nie jest moim zdaniem wystarczające
Zerknij sobie rownież na lampy wiszące w Leroy Merlin. W ostatnim czasie w sklepie mozna znaleźć wiele oryginalnych lamp, jak na przykład:

Napisano 07 marca 2022 - 14:48
Fajna chociaż sprawdzi się jedynie w wysokich pomieszczeniach. Poza tym jest to specyficzna lampa, nie będzie pasowała do wielu projektów, trzeba mieć na nią pomysł. Wydaje mi się również, że nie jest to lampa nad stół ale konkretnie na środek sufitu w dużym pomieszczeniu.
Jesli zastanawiacie się nad oryginalnym oświetleniem, polecam zerknąć sobie na propozycje na tej stronie:
https://sklep.flexgi...swietleniowe/24
Można znaleźć ciekawe pomysły na oświetlenie w suficie.

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 14 listopada 2023 - 16:18
No to może warto też pomyśleć o takich aspektach, jak taśmy led? Słyszałam właśnie, że firma https://www.akb-pola...pvc-do-tasm-led posiada w ofercie szeroki wybór w takich produktach... Myślę, że tam znajdziecie coś dla siebie właśnie praktycznego, dobrze sprawdzającego się w praktyce.