Hej, macie jakieś fajne przepisy na sushi? Ostatnio postanowiłam, że zrobię sama ale niestety nie smakowało tak dobrze jak z restauracji. Przy okazji wspomnę, jak ktoś jest z Lublina to polecam moją ulubioną restaurację Takami Sushi, mają atrkacyjne ceny i jest przepysznie
Ale wracając do tematu robiłam sama sushi, jako sładniki wybrałam łososia, serek philadelphia, awokado i rzodkiewkę. Ugotowałam ryż jaśminowy, dodałam ocet ryżwy, wszystko zawinełam w nori. Kurcze niby wszystko zrobione było odpowiednie ale nie było smaczne. Macie jakieś porady jak przygotować dobre sushi? ![]()
Sushi
Napisano 21 kwietnia 2015 - 10:12
Napisano 09 września 2015 - 11:38
Ja próbowałam raz albo dwa razy . Ale mi nie wyszło. Wszystkie skladniki były bardzo drogie a samo sushi mi się po prostu rozleciało.Tak więc zrezygnowałam i obecnie wolę wybrać się raz na jakis czas do restauracji aby tam sobie smacznie podjeść. Przynajmniej wiem,że nie będzie to porażką. Powiem Ci, że bardzo smaczne sushi jest w Warszawie w Besuto. Jest to restauracja na Nowym Świecie. Dość często tam bywam w ostatnim czasie bo odchudzam się a sushi to jedyna potrawa, którą jem bez wyrzutów sumienia
Jest wiele restauracji sushi w Warszawie ale powiem Ci, że ta jedna jest najlepsza.
Napisano 20 września 2015 - 18:33
Ale wracając do tematu robiłam sama sushi, jako sładniki wybrałam łososia, serek philadelphia, awokado i rzodkiewkę
Miałam przyjemność robić sushi dwa razy, dodałam do tego jeszcze zielony ogórek i marynowaną rzodkiew, a oprócz łososia był jeszcze tuńczyk ![]()
Najgorszą sprawą jest chyba ten felerny ryż, bo jak się zrobi gniota, to niedobrze, a jak się zrobi za rzadki, to nie będzie się kleić ![]()
Dla mnie był to też proces czasochłonny, ale częstsze ćwiczenia pewnie skróciłyby ten czas
Szkoda tylko, że nie jest to taki tani interes i pozwalam sobie tylko na kupne od czasu do czasu, albo ewentualnie jak goście przychodzą to można zrobić dużo ciekawych wariacji na ten temat i wszyscy się tym ryżem zakleją ![]()
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych