Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jaki manicure na ślub?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 biedroska

biedroska
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 12 marca 2015 - 14:45

Myślę o czymś klasycznym typu french albo cielistym lub stonowanym różu. Zastanawiam się czy jakieś odważniejsze kolory będą się dobrze komponowały z białą sukienką? Pewnie będę wykonywać hybrydowy, najlepiej gdzieś w Warszawie. Jakie wy miałyście paznokcie na ślub i u kogo robiłyście?

#2 kolista

kolista
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 12 marca 2015 - 15:39

french albo cielisty to zawsze dobre rozwiązanie na ślub i klasyka po prostu się sprawdza :) ja robiłam sobie u pani oli z warszawskiego instytutu urody, byłam bardzo zadowolona a sama pani ola niezwykle sympatyczna :)

#3 Euforia

Euforia
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 02 czerwca 2015 - 00:50

Z kolorami na paznokciach nie ma co przesadzać, bo będą wyróżniać się na tle białej sukni, co akurat średnio pasuje na taką uroczystość. Delikatne zabiegi wystarczą, w końcu to nie paznokcie są tego dnia najważniejsze :)

#4 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 04 czerwca 2015 - 14:19

Ja chcę paznokcie w kolorze przewodnim wesela (jeszcze nie wiem jaki to będzie, bo co chwile zmienia mi się koncepcja).

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#5 zdrowapolka

zdrowapolka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16 czerwca 2015 - 15:38

A jakbyś wzięła taki kolor?
Nie dość, że ładny i NIESAMOWICIE modny, to jeszcze będzie przepięknie wyglądał na tle białej sukni. A i problem z "czymś niebieskim" będziesz miała z głowy :-D

Załączone miniatury

• niebieski.jpg

Użytkownik inqaa edytował ten post 16 czerwca 2015 - 15:56

#6 elwirag

elwirag
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11 lipca 2015 - 10:19

A ja bym zrobiła frencha z jakimś zdobieniem.

Pozdrawiam

Elwira

#7 muaraz

muaraz
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 13 czerwca 2016 - 11:18

a ja nude lub pudrowy róż :) french mi się już znudził

#8 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 14 czerwca 2016 - 11:24

Ja miałam fioletowy, taki bardziej lawenda ze względu na kolor dodatków.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#9 Yogi

Yogi
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06 lipca 2016 - 16:20

Na ślub warto wybrać subtelny manicure. Według mnie numerem jeden jest japoński, ponieważ jest naturalny i zawsze pasuje. Można też dobrać ładny wzór do sukienki ślubnej, np kwiaty lub koronkę w małej ilości. Najważniejsze, by paznokcie były zadbane, a ozdoby i kolory dobrej jakości. W końcu głupio, by było gdyby na ceremonii odprysnął lakier lub coś odpadło. W żadnym wypadku nie polecam na tą okazję tipsów. Jednak numerem jeden dla mnie zawsze będzie manicure japoński!

#10 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 14 lipca 2016 - 12:19

Mój dobrany był pod kolor dodatków :-)

Załączone miniatury

• pazurki.JPG

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#11 Adana

Adana
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 11 października 2016 - 10:04

Ja na ślub zawsze cielisty ;) Wygląda to bardzo ładnie no i pasuje do wszystkiego praktycznie :) 

#12 boomboom

boomboom
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 16 października 2016 - 11:18

Ja zamawiam od dłuższego czasu na ... pl semilac i przed ślubem zastanawiałam się czy chcę czy nie chcę iść do manikiurzystki na jakiś super efekt. A póżniej pomyślałam, że to głupota. W końcu zrobiłam sobie sama tak jak zawsze robię french +mleczny na górę i jestem bardzo zadowolona. I to nawet nie chodzi o to, ze teraz jest uniwersalny, tylko, że za 15 lat oglądając zdęcia nie będę się wstydzić tego jak wyglądałam :P

#13 malakaa

malakaa
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • LokalizacjaZasiedmiogórogród
  • Wzrost:średnia
  • Włosy:miedziany brąz
  • Stan:mężatka
  • Partner:Darek
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 25 kwietnia 2018 - 14:18

A ja właśnie bym z kolorem zaszalała... w sensie takim żeby np pasował do kwiatów w sali i kościele :D

w końcu suknia jest biała to może złote połyskujące?

Metaliczne kolory przecież są mega modne teraz :D

Bez względu na to ile popełnisz błędów, albo jak wolno idą postępy, i tak jesteś przed tymi, którzy nie próbują wcale! – Tom Robbins

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: 

#14 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 26 sierpnia 2020 - 11:55

Sama ostatnio przeglądałam sobie inspiracje na paznokcie ślubne i podoba mi się chyba najbardziej biel. Nie przepadam za mocnymi oraz kolorowymi zdobieniami paznokciowymi, uważam, ze białe ewentualnie kremowe paznokcie są najbardziej eleganckie.

Sporo inspiracji jest na stronie Provocater:

https://provocater.p...ovocater-7ml/38 ( swoją drogą bardzo dobry kryjacy biały lakier, miałam ich wiele i mam wrazenie, ze tym z provocater najlepiej mi się maluje, wystarczą dwie warstwy oraz paznokcie są całkowicie pomalowane bez prześwitów, w przypadku niektorych firm trzeba kłaść po 3 warstwy oraz więcej).

biale-paznokcie.jpg

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.