Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Suche łokcie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 07 września 2007 - 09:27

Słuchajcie.. mam taki dziwny kłopot i juz nie wiem czego mam stosować...
Dbam o swoje ciało, mam pełno balsamikow, peelengow, kremow do roznych czesci ciała, ktorych uzywam regularnie , ale z tym to nie wiem co mam zrobic, od jakiegos czasu zauwazyłam ze łokcie mam strasznie wysuszone, i nie wiem dlaczego, jak sie balsamuje to kremuje takze i rece(w tym łokcie)
Uzywałam juz kremu natłuszczajacego i masci propolisowej i efekt był jako taki,ale nie rewelacyjny. Moze powinnam isc do dermatologa? Może to brak jakiejs witaminy , ze skora wysusza sie własnie w tym miejscu?Ale dziwne bo na kolanach np, czy piętach nie mam tego problemu i nigdy nie miałam.
Coś polecacie? <bezradny></span> :-?

#2 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 07 września 2007 - 11:27

Kurcze, przyznam się, że nie wiem. A pytałaś może najpierw w aptece? może z tych kosmetyków dostępnych w aptekach typu Vichy coś takiego się znajdzie na suche łokcie?

#3 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 07 września 2007 - 11:31

A pytałaś może najpierw w aptece?

tak, dała mi masc propolisową, troszke pomogła, ale wiadomo, chciałabym miec całkiem gładnie a nie suche.

#4 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 07 września 2007 - 11:32

Sprubuj na noc kremem nivea grubo nałożyć przykryc materiałem/bandażem i zostawić na noc lub oliwka i zostawić na noc tak się robi na przesuszone dłonie ale na łokcie też powinno się sprawdzić ;-) kiedyś miałam to na zajęciach i nauczycielka wypisywala różne sposoby,jak znajde notatki to ci napiszę ;-)
Dołączona grafika

#5 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 07 września 2007 - 11:35

kiedyś miałam to na zajęciach i nauczycielka wypisywala różne sposoby,jak znajde notatki to ci napiszę

czekam wiec ;) dzieki :*

#6 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 07 września 2007 - 14:53

Ananasiku, mam ten sam problem. Trochę mi pomógł uniwersalny krem z Oriflame'u - taki w małym różowym opakowaniu, ale to było bardzo nieekonomiczne, bo musiałam nakładać sporą porcję dwa razy dziennie <bezradny></span>

Zdecydowanie polecam sposób, o którym Diablica napisała - gruuuubo kremem nivea lub innym takim tłustym i owinąć na noc - rano łokietki super i przynajmniej w moim przypadku wystarczy powtórzyć raz na ok.10 dni, żeby tak zostało - a codziennie tylko troszeczkę kremu ;)

#7 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 14 września 2007 - 16:56

Ja mam ten sam problem i już nie wiem co ja mam robić :roll: Nic na mnie nie działa.
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#8 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 14 września 2007 - 22:20

a słuchajcie, jeszcze tak mi sie przypomniało, jest taki kremik- wazelinka z Oriflame, w takim różowym pudełeczku, podobno można go właśnie stosować zarówno na usta jak i na łokcie suche - tylko jaki jest efekt, niestety nie wiem :)

#9 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 14 września 2007 - 22:45

Kociaku, właśnie o nim pisałam dwa posty wyżej :)

#10 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 15 września 2007 - 08:54

Kociaku, właśnie o nim pisałam dwa posty wyżej :)

faktycznie...ale ja zamotana jestem :D

#11 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 15 września 2007 - 10:58

hmm ja mam iną wazelinkę ;) ale spróbuje i dam relacje

#12 Kasiula

Kasiula
  • Użytkownik
  • 538 postów

Napisano 15 września 2007 - 12:36

Na suche łokcie bardzo pomaga oliwka dziecięca. Wypróbowałam na sobie i efekt jest naprawdę super.

#13 oOmikuniaOo

oOmikuniaOo
  • Użytkownik
  • 430 postów

Napisano 15 września 2007 - 15:53

hmm przyznam szczerze ze pierwszy raz słysze o problemie suchych łokci,osobiście sie z tym nie spotkalam... ale nivea jest bardzo dobra na wysuszone części ciała więc powinna pomóc i na łokcie...
Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...

#14 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 15 września 2007 - 21:51

ale nivea jest bardzo dobra na wysuszone części ciała więc powinna pomóc i na łokcie...

Mnie pomaga tylko w takiej formie, o jakiej pisałam - bardzo grubo i owinąć bandażem... hmm, musze spróbować oliwki :-D

#15 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 19 września 2007 - 13:48

hmm z tym bandażem i pod tym kremy itp ;) ? musz espróbowac

#16 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 16 października 2007 - 12:30

ostatnio miałam taki problem za rada mamci zrobiłam sobie peeling a pozniej nawilzałam roznymi kremami i juz mam kłopot z glowy

#17 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 16 października 2007 - 18:11

Peeling- ale co dokładnie nałożyłaś?

Ja kiedyś jak sie kąpałam to do wody troszkę soli sypnęłam i jakie mieciutnkie były potem łokcie 8-) Musze to powtórzyć jeszcze raz ;) Tylko chyba tej soli nie mam.

#18 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 16 października 2007 - 18:58

Peeling- ale co dokładnie nałożyłaś?

Ja kiedyś jak sie kąpałam to do wody troszkę soli sypnęłam i jakie mieciutnkie były potem łokcie 8-) Musze to powtórzyć jeszcze raz ;) Tylko chyba tej soli nie mam.

moze miałas poprostu sol z morza martwego a pelling miałam z soli z dodatkiem oliwki dla dzieci taki zwyczajny :-D

#19 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 16 października 2007 - 22:34

nie wiem czy to była sól z morza. Ale wiem, ze to była sól do stóp :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a ja ją siup do wanny :lol:

#20 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 17 października 2007 - 08:21

nie wiem czy to była sól z morza. Ale wiem, ze to była sól do stóp :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a ja ją siup do wanny :lol:

hehehehheheh mozliwe:)