Ostatnio podpatrzyłam jak mój facet czyta teksty Korwina i zachwyca się jego złotymi myślami. Co o tym sądzicie?
Korwinista o_O
Napisano 01 maja 2014 - 20:04
Napisano 01 maja 2014 - 21:54
No i?
Co cię konkretnie niepokoi, bo nie rozumiem. ![]()
Napisano 02 maja 2014 - 00:39
Kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie (Natura czy Bóg – nie będziemy się spierać) nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy.
By oszczędzić ludzkości kolejnych konwulsji, musimy jasno i stanowczo powiedzieć naszym kobietom, starcom i dzieciom: My tu rządzimy! Żadnych eksperymentów! Żadnego „współdecydowania” w rodzinie! (…) Panowie! Zachowujmy się odważnie, po męsku!
Kobiety nie mogą być zbyt inteligentne – dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. Inteligentna istota nie wytrzymałaby przebywania przez dłużej niż godzinę dziennie z paplającym dzieckiem! Dlatego właśnie (i nie tylko dlatego) mężczyźni nie lubią wiązać się z kobietami inteligentnymi: instynktownie chcą, by ich dzieci miały dobrą opiekę.
Napisano 02 maja 2014 - 06:47
@kamyczekwwodzie podaj źródło tych cytatów!!!
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 02 maja 2014 - 12:53
Od czytania a wcielania w życie i popierania daleka droga... ![]()
Napisano 08 maja 2014 - 12:44
Niw mówiąc już o tym, że Korwin jest chyba też ilozofem (ale moge się mylić) i temu właśnie odpowiadają te teksty. Serio, nie ma czym sie martwić.
Napisano 17 lipca 2014 - 16:02
Ja się całkowicie z Korwinem zgadzam. Trzeba do tego podejść bez emocji i przyjrzeć się biologii, ewolucji, historii... Nie ukrywajmy, kobiety były wiekami tłamszone, przez co ewolucyjnie nasza inteligencja nie kwitła oszczędnie mówiąc. I nie chodzi tu nawet o nas, europejki - my mamy już ładną kartę. Ale spójrzmy na pozostałe kontynenty... Spójrzmy na całokształt, z poziomu statystycznego - wydaje mi się (a są też takie statystyki), że mężczyźni mają średnio wyższe IQ patrząc globalnie. A cały krzyk oburzenia podnoszą jakieś zakompleksione feministki. Ja nie czuję się obrażona, bo znam swoją wartość i wiem, że te słowa nie są kierowane do mnie.
Ale żeby wlać trochę więcej optymizmu, a czego Korwin już nie mówi ![]()
Rok 2012 był pierwszym rokiem w historii USA, w którym w gospodarce kraju zatrudnionych było więcej kobiet niż mężczyzn. Ha! Nie ma już gospodarki opartej na sile mięśni - zaczyna się era empatii i emocji (usług)- a tu bijemy facetów na głowę. Ich dni są policzone! Dlatego noszą brody ![]()
Ale jestem przekonana, że Pan Korwin jest osobą absolutnie na poziomie i zgodziłby się z tym w 100%.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych