jakie znacie sposoby na wzmocnienie osłabionych po zimie włosów?? Moje są w nienajlepszej kondycji...
jak wmocnić osłabione włosy?
Napisano 27 marca 2014 - 14:53
Napisano 28 marca 2014 - 00:42
Z suplementów diety może Bellisa lub Skrzypowita. Chociaż z moich doświadczeń wynika, że niewiele pomagają... ale są dziewczyny, które sobie chwalą.
Dobre są też domowe maseczki z żółtka i kilku kropel olejku rycynowego. Nakładasz na włosy, owijasz folią, ręcznikiem i po kilku godzinach zmywasz.
Moje włosy uratowało, kiedy miałam okres, że strasznie mi wypadały.
Napisano 30 marca 2014 - 07:03
a od tej maseczki włosy się nie przetłuszczają?? Moja koleżanka kiedyś piwem włosy płukała ale to chyba na ładne błyszenie bło... Przeglądam te suplementy, chyba najlepiej takich ze skrzypem szukać??
Napisano 30 marca 2014 - 21:28
a od tej maseczki włosy się nie przetłuszczają??
Jeśli się dobrze zmyje, to nie. ![]()
Przeglądam te suplementy, chyba najlepiej takich ze skrzypem szukać??
Tak. Albo drożdże w tabletkach.
Napisano 31 marca 2014 - 20:55
Dzięki, jutro wybiorę się do apteki i poszukam, jak na razie w necie znalazłam pod względem skrzypu bio silica max a koleżanka polecała mi skrzypowitę tylko ma trochę mniej skrzypu, a drożdże na co pomagają?
Napisano 03 kwietnia 2014 - 19:59
a drożdże na co pomagają?
Włosy, skórę i paznokcie. ![]()
Jedyny minus, że są niedobre w smaku i mają trochę odrzucający zapach. ![]()
Użytkownik Findmysky. edytował ten post 03 kwietnia 2014 - 20:01
Napisano 03 kwietnia 2014 - 20:01
Po zimie to ja bym radziła końcówki przyciąć, od razu lepiej się układają włosy, nie ma rozdwojonych i są w lepszej formie ![]()
Poza tym odżywki.
Drożdże też polecam, ale tylko wytrwałym. No chyba, że w tabletkach ![]()
Napisano 08 kwietnia 2014 - 12:27
dzięki, jak na razie kupiłam sobie bio silicę max, aptekarka mi poleciła, mówiła, że najlepiej brać na wzmocnienie coś ze skrzypem, idę na weekendzie do fryzjera, trochę odświeżę fryzurę i może optycznie będzie lepiej wyglądała
Napisano 22 kwietnia 2014 - 12:27
Podciąć końcówki - wtedy włosy nabierają też życia i stosować suplementy - najlepiej skrzyp z drożdżami jednocześnie. Ja brałam zimą Multiskrzyp z Fortisu i sobie bardzo chwalę (kiedyś porównywałam składy i miał 2x więcej skrzypu niż Skrzypowita), ale brałam bardzo regularnie i przez dwa miesiące (pierwsze efekty na włosach zobaczyłam po ok. 3 tygodniach, a na paznokciach ciutkę wcześniej). Generalnie, jak się bierze suplementy to trzeba chwilę je brać - po jednej czy dwóch tabletkach nie pomogą.
Napisano 24 kwietnia 2014 - 19:56
jak na razie kupiłam sobie bio silicę max, aptekarka mi poleciła bo podobno ma bardzo dużo skrzypu, mam nadzieję, że do wakacji włosy będą w lepszej kondycji, cieszę się, że tylko jedną tabletkę dziennie się tego bierze i że dużo nie kosztował
Napisano 29 kwietnia 2014 - 10:38
Regularnie przycinać końcówki no i zrezygnować z prostownicy.
Polecam zakupić sobie również suplement diety na słabe i wypadające włosy. Ja od jakiegoś czasu przyjmuję nowy suplement diety marki CeCe Med Hair Complex i jestem bardzo zadowolona. Wzmacnia włosy i sprawia, że o wiele mniej wypadają (a szczerze mówiąc sama je trochę zaniedbałam w ostatnim czasie tak więc trzeba było jakoś je ratować
).
Napisano 11 maja 2014 - 19:45
Olejek z wiesiołka pomaga zarówno na włosy jak i na cerę. Polecam też stosowanie odżywek bez silikonów. I przede wszystkim trochę cierpliwości bo zregenerowanie włosów trochę może potrwać.
Napisano 02 października 2014 - 12:27
przycinanie końcówek + olejowanie ![]()
Napisano 08 października 2014 - 09:15
Regularnie przycinać końcówki no i zrezygnować z prostownicy.
U mnie akurat jest dziwnie, ale moje włosy wyglądają lepiej kiedy je suszę i prostuję, niż gdy je szuszę na wolnym powietrzu
Ostatnio jeszcze olejkuję je olejkiem z Biedronki i nadal biorę Multiskrzyp - w zasadzie od czasu kiedy tak dbam o włosy to nie mam z nimi problemów.
Napisano 08 października 2014 - 09:55
To obie jesteśmy dziwne
U mnie akurat jest dziwnie, ale moje włosy wyglądają lepiej kiedy je suszę i prostuję, niż gdy je szuszę na wolnym powietrzu
Pewnie dlatego, że są długie i podwijają się o ramiona, zaczepiają o ciuchy. W trakcie kiedy schną same ruszamy przecież głową, odgarniamy je za ucho itd.
Może wpływają jeszcze na to funkcje suszarki. Ja mam taką z opcja jonizacji i sama dobiera temperaturę do stopnia wilgotności włosów. Na koniec daję zimny nawiew i włosy zdecydowanie lepiej wyglądają ![]()
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 15 października 2014 - 14:39
a ja od jakiegoś czasu olejuję włosy olejem kokosowym i rycynowym. zabieg uciazliwy, ale wlosy wygladaja pieknie - blyszcza sie i sa dociazone, a nie obciazone.
Napisano 10 listopada 2014 - 16:22
zamiast wydawać pieniądze na odżywki, wybierz się do salonu kosmetycznego:)
Napisano 10 listopada 2014 - 16:32
Napisano 11 grudnia 2014 - 22:52
A ja z powodzeniem stosuje naftę kosmetyczną przed każdym myciem włosów - wcieram i zostawiam na około 10-15 min. Oprócz tego piję herbatę pokrzywową i ze skrzypu i stosuję wcierki - wodę brzozową lub pokrzywową. Po kilku miesiącach takiej kuracji włosy znacznie mi się wzmocniły, nabrały objętości i zdecydowanie mniej wypadają ![]()
"W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym."