Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

jak wmocnić osłabione włosy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#1 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 27 marca 2014 - 14:53

jakie znacie sposoby na wzmocnienie osłabionych po zimie włosów?? Moje są w nienajlepszej kondycji...

#2 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 28 marca 2014 - 00:42

Z suplementów diety może Bellisa lub Skrzypowita. Chociaż z moich doświadczeń wynika, że niewiele pomagają... ale są dziewczyny, które sobie chwalą.

Dobre są też domowe maseczki z żółtka i kilku kropel olejku rycynowego. Nakładasz na włosy, owijasz folią, ręcznikiem i po kilku godzinach zmywasz. :)  Moje włosy uratowało, kiedy miałam okres, że strasznie mi wypadały.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#3 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 30 marca 2014 - 07:03

a od tej maseczki włosy się nie przetłuszczają?? Moja koleżanka kiedyś piwem włosy płukała ale to chyba na ładne błyszenie bło...  Przeglądam te suplementy, chyba najlepiej takich ze skrzypem szukać??

#4 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 30 marca 2014 - 21:28

a od tej maseczki włosy się nie przetłuszczają??

Jeśli się dobrze zmyje, to nie. :)

Przeglądam te suplementy, chyba najlepiej takich ze skrzypem szukać??

Tak. Albo drożdże w tabletkach.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#5 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 31 marca 2014 - 20:55

Dzięki, jutro wybiorę się do apteki i poszukam, jak na razie w necie znalazłam pod względem skrzypu bio silica max a koleżanka polecała mi skrzypowitę tylko ma trochę mniej skrzypu, a drożdże na co pomagają?

#6 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 03 kwietnia 2014 - 19:59

a drożdże na co pomagają?

Włosy, skórę i paznokcie. :-)

Jedyny minus, że są niedobre w smaku i mają trochę odrzucający zapach. :-P

Użytkownik Findmysky. edytował ten post 03 kwietnia 2014 - 20:01

#7 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 03 kwietnia 2014 - 20:01

Po zimie to ja bym radziła końcówki przyciąć, od razu lepiej się układają włosy, nie ma rozdwojonych i są w lepszej formie ;)

Poza tym odżywki.

Drożdże też polecam, ale tylko wytrwałym. No chyba, że w tabletkach ;)

#8 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 08 kwietnia 2014 - 12:27

dzięki, jak na razie kupiłam sobie bio silicę max, aptekarka mi poleciła, mówiła, że najlepiej brać na wzmocnienie coś ze skrzypem, idę na weekendzie do fryzjera, trochę odświeżę fryzurę i może optycznie będzie lepiej wyglądała

#9 deni

deni
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 22 kwietnia 2014 - 12:27

Podciąć końcówki - wtedy włosy nabierają też życia i stosować suplementy - najlepiej skrzyp z drożdżami jednocześnie. Ja brałam zimą Multiskrzyp z Fortisu i sobie bardzo chwalę (kiedyś porównywałam składy i miał 2x więcej skrzypu niż Skrzypowita), ale brałam bardzo regularnie i przez dwa miesiące (pierwsze efekty na włosach zobaczyłam po ok. 3 tygodniach, a na paznokciach ciutkę wcześniej). Generalnie, jak się bierze suplementy to trzeba chwilę je brać - po jednej czy dwóch tabletkach nie pomogą.

#10 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 24 kwietnia 2014 - 19:56

jak na razie kupiłam sobie bio silicę max, aptekarka mi poleciła bo podobno ma bardzo dużo skrzypu, mam nadzieję, że do wakacji włosy będą w lepszej kondycji, cieszę się, że tylko jedną tabletkę dziennie się tego bierze i że dużo nie kosztował

#11 kajametrowska

kajametrowska
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 29 kwietnia 2014 - 10:38

Regularnie przycinać końcówki no i zrezygnować z prostownicy.

Polecam zakupić sobie również suplement diety na słabe i wypadające włosy. Ja od jakiegoś czasu przyjmuję nowy suplement diety marki CeCe Med Hair Complex i jestem bardzo zadowolona. Wzmacnia włosy i sprawia, że o wiele mniej wypadają (a szczerze mówiąc sama je trochę zaniedbałam w ostatnim czasie tak więc trzeba było jakoś je ratować ;)).

#12 mily

mily
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 11 maja 2014 - 19:45

Olejek z wiesiołka pomaga zarówno na włosy jak i na cerę. Polecam też stosowanie odżywek bez silikonów. I przede wszystkim trochę cierpliwości bo zregenerowanie włosów trochę może potrwać.

#13 monika1124

monika1124
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 23 maja 2014 - 08:10

Witam! Polecam odżywkę, którą sama stosuje od ponad roku. Jestem mega z niej zadowolona i myśle, że Wy też będziecie ;)

Sprawdzcie ;)

Załączone miniatury

• maseczka.jpg

#14 marcelinka1

marcelinka1

marcelka

• Użytkownik
  • 10 postów
  • Gadu Gadu:5654158
  • LokalizacjaWarszawa
  • Wzrost:170
  • Włosy:blond
  • Stan:mężatka
  • Partner:Kamil
  • Nastrój:Anielska
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 02 października 2014 - 12:27

przycinanie końcówek + olejowanie ;)

#15 deni

deni
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 08 października 2014 - 09:15

Regularnie przycinać końcówki no i zrezygnować z prostownicy.

U mnie akurat jest dziwnie, ale moje włosy wyglądają lepiej kiedy je suszę i prostuję, niż gdy je szuszę na wolnym powietrzu :) Ostatnio jeszcze olejkuję je olejkiem z Biedronki i nadal biorę Multiskrzyp - w zasadzie od czasu kiedy tak dbam o włosy to nie mam z nimi problemów.

#16 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 08 października 2014 - 09:55

U mnie akurat jest dziwnie, ale moje włosy wyglądają lepiej kiedy je suszę i prostuję, niż gdy je szuszę na wolnym powietrzu
To obie jesteśmy dziwne :mrgreen: Tzn ja włosów nie prostuję prostownicą ale wyglądają lepiej (są bardziej gładkie i ujarzmione) gdy wysuszę suszarką niż gdy schną same.

Pewnie dlatego, że są długie i podwijają się o ramiona, zaczepiają o ciuchy. W trakcie kiedy schną same ruszamy przecież głową, odgarniamy je za ucho itd. 

Może wpływają jeszcze na to funkcje suszarki. Ja mam taką z opcja jonizacji i sama dobiera temperaturę do stopnia wilgotności włosów. Na koniec daję zimny nawiew i włosy zdecydowanie lepiej wyglądają <ookk>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#17 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 15 października 2014 - 14:39

a ja od jakiegoś czasu olejuję włosy olejem kokosowym i rycynowym. zabieg uciazliwy, ale wlosy wygladaja pieknie - blyszcza sie i sa dociazone, a nie obciazone.

#18 justyna900

justyna900
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 10 listopada 2014 - 16:22

zamiast wydawać pieniądze na odżywki, wybierz się do salonu kosmetycznego:)

#19 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 10 listopada 2014 - 16:32

Na szczescie cena olejku rycynowego to tylko kilka zlotych :)

#20 greeneye119

greeneye119
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11 grudnia 2014 - 22:52

A ja z powodzeniem stosuje naftę kosmetyczną przed każdym myciem włosów - wcieram i zostawiam na około 10-15 min. Oprócz tego piję herbatę pokrzywową i ze skrzypu i stosuję wcierki - wodę brzozową lub pokrzywową. Po kilku miesiącach takiej kuracji włosy znacznie mi się wzmocniły, nabrały objętości i zdecydowanie mniej wypadają :)

"W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym."