Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podróże

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 eDom

eDom
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 05 maj 2013 - 23:30

Drogie Panie, jakie kraje i miejscowości miałyście okazję zwiedzić? Gdzie polecacie się wybrać i jakich miejsc unikać?

#2 manieczka

manieczka
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 29 maj 2013 - 16:37

za granicą byłam w Dani, Holandii i dwa razy na Węgrzech - te ostatnie jak dla mnie najpiękniejsze ;D a w polsce to więcej się zjeździło, najbardziej zapadła mi w pamięć rezydencja nad Wodospadem i Karkonosze ;)

#3 kombi

kombi
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 20 czerwiec 2013 - 12:25

Ja polecam Hiszpanię i Barcelonę, piękne miasto i mam nadzieję, że uda mi się tam szybko wrócić. Polecam wszystkie miejsca do których rękę przyłożył Gaudi, szczegónie Park Guell.

#4 Monia33

Monia33
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 21 czerwiec 2013 - 17:38

Hiszpania, Portugalia, Ukraina, Niemcy, Szwecja - w tym krajach zdarzało mi się bywać, głównie na wakacjach, w Niemczech u znajomych. A w Polsce to już w ogóle w wielu miejscach, aż nie sposób wszystkich wymienić. Ostatnio na ten przykład byliśmy z rodzinką w Janowie Lubelskim, w parku rekreacyjnym Zoom Natury. Swoją drogą, mają świetny park linowy, można nieźle poszaleć.

#5 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 czerwiec 2013 - 20:41

Chorwacja, Czarnogóra, Czechy, Austria, Macedonia... tę ostatnią mogę polecić. Szczególnie Ohryd, jest malowniczo, bardzo egzotycznie, bardzo tanio (co nie jest bez znaczenia), no i kochają tam polskich turystów :mrgreen: Wysokie góry + krystalicznie czyste jezioro, które wygląda jak morze. Dla mnie dużym plusem jest też standard hoteli, tam 3* to jak na nasze standardy 4. Chcemy się tam wybrać ponownie w przyszłym roku :-D

#6 eDom

eDom
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 21 sierpień 2013 - 16:10

A czy któraś z Was odwiedzała bardziej egzotyczne miejsca? Na przykład Japonia lub Wietnam? :)

#7 manieczka

manieczka
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 29 sierpień 2013 - 20:42

ja jestem wprost zakochana w rezydencji nad wodospadem w karkonoszach <3 miłość, piękno, magiczne miejsce i magiczne góry!

#8 Bogna

Bogna
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 01 wrzesień 2013 - 12:28

Wszędzie warto jechać - przynajmniej raz. Moją miłością jest Skandynawia, zwłaszcza Bornholm i Norwegia. Polecam też Krym, Rumunię i Portugalię. Ale nie kurorty i baseny, a małe miasteczka i ich mieszkańców.

#9 feniks

feniks
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 05 wrzesień 2013 - 23:38

ja byłam w Holandii, Danii i Szwecji - ha, północna ze mnie bestia :P
lubię polskie morze, z gór to Kakornosze i jak ktoś tam pisał: rezydencja Nad wodospadem magiczne miejsce, też miałam okazję odwiedzić :))
i uwielbiam jeszcze Mazury! i kazimierz nad wisłą ^^

#10 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11336 postów

Napisano 06 wrzesień 2013 - 15:35

A nie ma juz takiego tematu ? bo chyba gdzies pisalam juz gdzie chcialabym jechac :-P
Napewno Japonia, napewno kraje skandynawskie , napewno Toskania, ostatnio tez Kenia .
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#11 iwoona

iwoona
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 10 kwiecień 2014 - 14:02

Kraków jest zdecydowanie najpiękniejszym miastem! :)

#12 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8330 postów

Napisano 29 maj 2014 - 16:27

W tym roku mamy w planach pojechać z rodziną do Krakowa.Na 2 dni.Właśnie nie wiem,czy to nie za krótko,by zwiedzić miasto.Co proponujecie by zobaczyć,co jest warte uwagi?:)

#13 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5515 postów

Napisano 30 maj 2014 - 10:27

co jest warte uwagi? :-)

na pewno Wawel, Sukiennice, rynek krakowski ;-) To są takie pewniaki, które trzeba zobaczyć a resztę ciekawych obiektów, zabytków itp możesz znaleźć w internecie ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#14 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8330 postów

Napisano 30 maj 2014 - 14:23

@inqaa serdeczne dzięki.Skorzystam,ale dopiero w sierpniu :)

#15 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2338 postów

Napisano 31 maj 2014 - 08:50

W tym roku mamy w planach pojechać z rodziną do Krakowa.Na 2 dni.Właśnie nie wiem,czy to nie za krótko,by zwiedzić miasto.

Ja pojechałam na jeden dzień. I udało mi się zobaczyć to wszystko co chciałam. ;)

Więc w 2 dni tym bardziej Wam się uda.

My w tym roku. Morze. Krynica Morska. Chcemy też Gdańsk, Gdynię, Sopot i na Hel skoczyć. ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#16 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1069 postów

Napisano 02 czerwiec 2014 - 21:37

W tym roku mamy w planach pojechać z rodziną do Krakowa.Na 2 dni.Właśnie nie wiem,czy to nie za krótko,by zwiedzić miasto.

Ja podobnie jak @palomka . Dwa razy byłam w Krakowie i zawsze na jeden dzień. Od rana do samego wieczora i wszystko co najważniejsze zwiedziłam, a jeszcze starczyło czasu na wieczorne piwko w ogródku na rynku. :D

My też myślimy nad Krakowem w jakiś weekend, Praga albo Szczawnica. Jeszcze ze znajomymi się dogadujemy, bo chcielibyśmy w czwórkę. ;-)

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#17 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5515 postów

Napisano 20 lipiec 2016 - 22:09

Dzisiaj byliśmy spontanicznie na wycieczce w Ciechocinku z K i jego rodzicami. Specjalnie pojechaliśmy tylko na jeden dzień, bo nie jest to jakieś duże miasto i dzień spokojnie wystarczy, żeby zwiedzić najciekawsze miejsca ;-) Byliśmy na tężniach, w grocie solnej, widzieliśmy ogrody kwiatowe i piękne fontanny.

Fajnie spędzić tak beztrosko czas, nie przejmować się niczym tylko podziwiać i zwiedzać, to był super dzień :mrgreen:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#18 karlala

karlala
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 30 styczeń 2017 - 11:47

to ja może mniej typowo - polecam Czarnogórę, ten kraj naprawdę umie zauroczyć, niby niewielki a jednak nie można się tam nudzić, bo co chwilę czymś zaskakuje, odwiedziłam go dwa razy, ale może czas zaplanować kolejną podróż :-) niestety na bardzo tanie połączenia nie można liczyć, ale jeśli ktoś chce zmniejszyć koszty wystarczy że poleci z Berlina - np. tak ... warto poszukać ofert choć to trwa :-)

#19 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 16 październik 2017 - 11:25

Ojj o Czarnogórze słyszałam , myślę ,ze następnym  latem  wybierzemy się właśnie tam ;) A tak z  miejsc w Polsce to bardzo polecam wakacje w Bieszczadach , tak na tydzień ;) Piękne miejsca , z pensjonatów w dobrej cenie moge polecić Dom Gościnny Borsuczyna . Bardzo zadbany pensjonat , wnętrze wyposażone i dopieszczone ;) 

#20 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 16 październik 2017 - 11:42

Czarnogórze
polecam . długi piekne wybrzeze, piaszczyste, co nie jest takie częste na Bałkanach. Maja euro , wiec nie ma problemu z placeniem. I widoki nie do opiasania  !!!

kaniony , które maja 1500 metrów, rzeki , które maja turkusowy kolor wody , no bajka i tyle. 

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko