Haft krzyżykowy
Napisano 04 maja 2013 - 22:12
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 05 maja 2013 - 12:00
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 08 maja 2013 - 17:54
Chodzi mi o takie gotowe materiały z nadrukowanymi wzorami, tak, że od razu widzisz obrazek, który wyszyjesz na materiale. Pewnei sie to jakoś fachowo nazywa, ale średnio sie w tym orientuję.Nie zauważyłam wcześniej tego pytania, chodzi o wzory? Jak o wzory, to tak, korzystam z nich. Nie mam chyba takiej wyobraźni, żeby wyszyć coś bez wzoru, aczkolwiek znam takie osoby.
A jeszcze co do wzorów, pamiętam, że moja babcia miała swego czasu cały zeszyt takich rozrysowanych obrazków. Albo kolorami, albo jakimiś dziwnymi symbolami. Wychodziły też takie gazetki z takimi rzeczami.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 08 maja 2013 - 18:06
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 08 maja 2013 - 18:22
no to wow, ze chce ci sie to liczycZawsze używam czystej kanwy i wzoru (właśnie takiego jak miała Twoja babcia) i po prostu liczę gdzie postawić jaki krzyżyk
Napisano 08 maja 2013 - 18:24
Lubię czytać!
Napisano 08 maja 2013 - 18:33
, moja kolezanka robi takie w jednym kolorze.pruć co chwilę
Napisano 29 sierpnia 2013 - 13:59
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 29 sierpnia 2013 - 18:02
ciagle mnie kusi aby sprobowac, ale nie wiem czy dam rade
Napisano 29 sierpnia 2013 - 21:25
To wcale nie takie trudne, naprawdę!ciagle mnie kusi aby sprobowac, ale nie wiem czy dam rade
Warto spróbować od małych rzeczy - ja tak zaczynałam, a potem z czasem coooraz to większe.
Jak byś chciała to mam bardzo fajną stronę gdzie wszystko jest od początku dokładnie opisane więc mogę się podzielić
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 18 listopada 2013 - 17:10
kupilam sobie dzis zestaw w netto, ja otwieram patrze a tam biala kawa do liczenia kwadracikow , no i odechcialo mi sie.
Napisano 18 listopada 2013 - 17:18
kupilam sobie dzis zestaw w netto
O a co jeszcze w tym zestawie było i za ile?
Napisano 18 listopada 2013 - 17:33
kanwa, mulina i igly dwie za 2o zl
Napisano 13 lipca 2014 - 20:04
Janina, ale to na tych sliniaczkach byly juz te wzorki ?
Późno odpowiadam. ![]()
Na tych śliniaczkach nie było żadnego wzoru. Są to co prawda specjalne śliniaczki do haftowania bo mają kanwę wszytą ale bez wzoru.
Dziękuję raz jeszcze za pochwały. Mam nadzieję, że za niedługo będę mogła pochwalić się kolejną dużą pracą.
Lubię czytać!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych