Witam,
widziałem na forum wiele razy, że jest podejmowany temat "rozwodów kościelnych", czyli stwierdzenia nieważności małżeństwa. Jestem prawnikiem kanonistą pracującym na co dzień z takimi przypadkami. Chętnie odpowiem na pytania na forum lub poprzez wiadomość prywatną lub maila.
pozdrawiam,
Michał Poczmański
Prawnik kanonista - stwierdzenie nieważności małzeństwa
Rozpoczęty przez Poczmański, 29 cze 2012 21:55
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 czerwca 2012 - 21:55
Napisano 15 września 2012 - 17:50
Jeślibym mogła zapytać, bo moja sprawa wydawała mi się już zamknięta- otrzymałam, że zakończyła się pozytywnie, i że potwierdzenie będzie kosztować 200 zł a teraz otrzymałam pismo iż następny Sąd- Sąd Apelacyjny w Poznaniu bodajże będzie rozpatrywał pytanie (prywatna sprawa). Ile to jeszcze potrwa, bo trwa to już 3 lata,...
Napisano 19 marca 2013 - 14:15
Witam,
proces genaralnie w I Instancji winien trwać rok czasu, natomiast w kolejnej, pół roku, ale czas ten może ulec wydłużeniu.
Zapraszam na swój blog, na którym poruszam najważniejsze wątki dotyczące kościelnego procesu małżeńskiego.
Pozdrawiam
dr Arletta Bolesta
adwokat kościelny
proces genaralnie w I Instancji winien trwać rok czasu, natomiast w kolejnej, pół roku, ale czas ten może ulec wydłużeniu.
Zapraszam na swój blog, na którym poruszam najważniejsze wątki dotyczące kościelnego procesu małżeńskiego.
Pozdrawiam
dr Arletta Bolesta
adwokat kościelny