Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Miejce na pralke

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bett

Bett
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 29 maja 2012 - 19:09

I co wy na to? :-))
Przegladalam fora wnetrzarskie i pomysly na umieszczenie pralki mnie zdumialy ;)

Załączone miniatury

• fantastyczne-miejsce-na-pralke.jpg

#2 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 29 maja 2012 - 19:31

Całkiem ciekawy pomysł. Fajne wykorzystanie wolnego miejsca.
U nas pralka w rogu przedpokoju niestety, bo łazienka jest za mała. Na szczęście bardzo się w oczy nie rzuca.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#3 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 01 czerwca 2012 - 14:28

Pomysł fajny jak się ma domek i schody, gorzej z umieszczeniem jej w bloku, chociaż teraz są takie designerskie pralki, ze i w przedpokoju mogą stać :)

#4 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 01 czerwca 2012 - 15:11

U mnie w domu pralka stoi w łazience,natomiast u moich rodziców stoi w kuchni. I pamiętam,że zawsze każdy kto nas odwiedzał dziwił się,że pralka stoi w tak dziwnym miejscu :lol:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#5 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 01 czerwca 2012 - 15:30

Tilia, ja słyszałam, ze tylko u nas w Polsce jest pralka 'tak dziwnie' w łazience ;-) na zachodzie podobno normą jest pralka właśnie w kuchni ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#6 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 10:53

moja jest w pralni, ale jakbym mieszkała w mieszkaniu to pewnie byłaby w łazience. Jakoś tak do kuchni mi nie pasuje. Nie chciałabym, żeby zapach prania mieszał się z zapachem potraw :-P

#7 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 15:14

Ja ze swojej pralki nie czuje żadnych zapachów podczas prania ;) Jedynie przy wyjmowaniu ubrań czuje się przyjemną woń płynu do płukania :)

#8 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 16:10

Nie chciałabym, żeby zapach prania mieszał się z zapachem potraw :-P

a niby w jaki sposób? :-)

Ja ze swojej pralki nie czuje żadnych zapachów podczas prania ;) Jedynie przy wyjmowaniu ubrań czuje się przyjemną woń płynu do płukania :)

dokładnie ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#9 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 17:33

u mnie pralka w lazience , nie chcialabym w kuchni , niby pralka cicho chodzi , ale ten halas wole zostawic w lazience.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#10 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 03 czerwca 2012 - 10:37

a niby w jaki sposób? :-)

ja w ogóle mam uczulenie na zapachy i jednym z takich zapachów jest proszek do prania - głowa mnie boli. Przez to jestem bardzo wyczulona na zapachy, wiec podejrzewam, że w kuchni (w której dużo przebywam :-P ) ten zapach bardzo by mnie drażnił.

#11 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 czerwca 2012 - 14:56

u mnie pralka w lazience , nie chcialabym w kuchni , niby pralka cicho chodzi , ale ten halas wole zostawic w lazience.

tak,tylko trzeba mieć jeszcze miejsce w łazience ;-) moja koleżanka w domu rodzinnym miała np.pralkę w salonie,bo w kuchni i w łazience nie było jak postawić. Dopiero po kilku latach zabudowali ją tak,że jej nie widać :-)

JkIEp1.png

#12 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 czerwca 2012 - 16:40

tak,tylko trzeba mieć jeszcze miejsce w łazience

o tak, kolezanka specjalnie kupowala taka wąska < tzn taka ladowana z przodu , ale była taka krótka > pwnie wiecie o co mi chodzi bo inna by im sie do lazienki nie zmiesciła. <bezradny></span>

#13 laskasia

laskasia
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 13:33

Ja moją trzymam w łazience, nie rozumiem natomiast jak można ją trzymać w kuchni

#14 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 16:16

my mamy w łazience :) i uważam, że to najodpowiedniejsze miejsce
ale moja ciotka długi czas miała w kuchni i nie wyglądało to tragicznie ;-)

#15 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 16:22

My mamy w łazience ale koleżanka 2 piętra wyżej w naszym pionie ma w kuchni. Powód:mała łazienka. No i jest coś za coś. Ja mam prysznic a ona wannę. No i moja pralka jest otwierana od góry bo "tradycyjnie" otwierana to nie wiem czy by nas weszła.

#16 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 16:05

:mała łazienka.

z tego powodu rozumiem ze pralka w kuchni , ale ogolnie uwazam ze miejsce pralki jest w lazience.

#17 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 17:49

Ja niestety mam pralkę w kuchni. Mam nadzieję, że jak będziemy mieli swój własny kąt, to będzie w łazience.
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#18 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 20:44

ja mam w kuchni w zabudowie i nie widać nawet że jest tam pralka :) wygląda jak szafka :)

#19 aniag1

aniag1
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 17:43

Ja mam pralkę w kuchni w mieszkaniu i jakos się już do tego przyzwyczaiłam...

#20 kafffka

kafffka
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 01 września 2016 - 14:38

Akurat ten pomysł na umieszczenie pralki pod schodami jest bardzo fajny. Praktyczny i dzieki temu oszczędza się trochę miejsca.... Sama obecnie zastanawiam sie nad umieszczeniem pralki właśnie w kuchni. Denerwuje mnie bardzo fakt,ze obecna pralka ma ponad 60 cm grubości i zajmuje praktycznie połowę łązienki. Zamierzam ją przenieść do naszego domku letniskowego na wypadek jakbyśmy tam chcieli cos przeprać a do kuchni kupić jakiegoś slima.

Czy ktoś słyszał o serii pralek Candy smart?  Tych sterowanych telefonem? 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych