Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nastoletnia matka bije niemowlę.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 14 maja 2012 - 14:59

Nie wiem czy ktoś z Was widział ten filmik, mną wstrząsnął i postanowiłam tutaj go wrzucić.

http://www.youtube.c... ... MvbzcI5l0s

W maju 2011 roku 18-letnia matka uderzała płaczące 10-miesięczne niemowlę poduszką, a potem ręką i kopała nogą. Incydent nagrała koleżanka kobiety i jeszcze tego samego dnia zgłosiła podbicie dziecka policji. Matka niemowlęcia została skazana na 18 miesięcy więzienia.

Co o tym sądzicie ? Dla mnie to nie do przyjęcia, 18 miesięcy to za mało. A co do koleżanki, to nie rozumiem dlaczego zamiast to filmować nic nie zrobiła :-|

er3mjw4zst9mivdb.png

#2 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 14 maja 2012 - 20:46

A co do koleżanki, to nie rozumiem dlaczego zamiast to filmować nic nie zrobiła :-|

Może filmowała żeby mieć dowody?może zgłaszała wcześniej sprawę na policję,ale bez dowodów nie mogli nic zrobić?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#3 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 14 maja 2012 - 21:23

Może i tak, też o tym pomyślałam.
Tak czy siak strasznie się na takie coś patrzy.

er3mjw4zst9mivdb.png

#4 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 15 maja 2012 - 06:29

Jula, widziałam to... straszne epitety cisną mi się na usta. Nie potrafię zrozumieć takiego zachowania. Dziecko nawet nie mogło uciec... Jak ro oglądałam, to się popłakałam.
Skoro kilka lat dostaje się za zabójstwo, to teoretycznie sąd wydał sprawiedliwy wyrok - adekwatny. Ale powinni tą matkę umieścić w zakładzie psychiatrycznym, bo zdrowa, to ona na pewno nie jest.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#5 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 15 maja 2012 - 09:34

Wklejała to chyba Eli jakiś czas temu to sb
na fb się od tego roi. widziałam tylko krótki fragment tego filmu.
brak słów.
ale takie rzeczy zdarzają się często :-(
powinni jej odebrać dziecko

#6 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 15 maja 2012 - 09:38

Wklejała to chyba Eli jakiś czas temu to sb

Tak. Chyba 2 dni temu.

na fb się od tego roi.

Ja właśnie na fb to zobaczyłam pierwszy raz. Ludzie naprawdę poruszeni ogromnie.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#7 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 15 maja 2012 - 10:23

To jest masakra. Ja nawet nie mogłam tego obejrzeć do końca bo normalnie aż mi się łzy do oczu cisnęły. Dla mnie to jest nie do pomyślenia, że można coś takiego robić własnemu dziecku.
Według mnie 18 miesięcy to mało - ale tak jak któraś tu pisała w stosunku do kar za inne przewinienia chyba jedyne możliwe.
Matka powinna na pewno zostać poddana jakiemuś leczeniu, bo na normalne zachowanie to mi to nie wygląda.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#8 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 15 maja 2012 - 10:24

Oglądnęłam cały film jakiś czas temu.
Płakałam jak bóbr :cry:

Straszne!
Ta koleżanka mogła nagrać krótszy film i zareagować po kilku uderzeniach!
Kara 18 miesięcy?
Śmieszne!
O matce się nie wypowiem bo bym została chyba zablokowana :evil:

#9 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 16 maja 2012 - 12:12

matkę

Matkę? :-| Nie widziałam MATKI na tym filmiku :evil: :evil: :evil:

Oglądałam początek tylko, dalej już nie mogłam patrzeć.
Takiego potwora powinni chyba karać w taki sam sposób jak ona potraktowała tego bobasa.

:evil:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#10 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 16 maja 2012 - 22:38

to jest matka? to straszne jak mozna byc taka znieczulica... na miejscu tej kobiety kamerujacej nie dalabym rady nie zareagowac!!! moje serce placze razem z tym dzieckiem. Ogladajac ten film mozna tylko marzyc o tym zeby ta kobieta nie skrzywdzila juz nigdy ani tego dziecka ani zadnego innego!!!!
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 17 maja 2012 - 07:46

Matkę? Nie widziałam MATKI na tym filmiku

Dokładnie tak, też żadnej matki tam nie widziałam :-?

Dodatkowo złość z jaką ona to robi to normalnie jest przerażająca, ja oglądałam to bez głosu bo nie wiem czy zniosłabym płacz tego małego dziecka :-|

er3mjw4zst9mivdb.png

#12 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 20 maja 2012 - 12:55

Niedawno zostało ujawnione to w necie, a sytuacja miała miejsce w maju 2011 roku. Jak tak można?! Przecież w pewnym momencie to dziecko już ledwo mogło główkę podnieść i widać jak w główce już mu się kręci od tego bicia po głowie. Co to za matka?! Zwierzę lepiej traktuje swoje dziecko...

Nagranie nastoletniej matki bijącej swoje małe dziecko wywołało burzę w internecie. "Zajmijcie się tą sprawą" - prosili nas czytelnicy. Kobieta pochodzi z Malezji, a tamtejsza policja natychmiast ogłosiła, że nagranie pochodzi sprzed roku i sprawczyni została ukarana.
Do incydentu doszło w maju 2011 roku. Na czterominutowym filmie widać, jak 18-letnia wówczas kobieta uderza niemowlę poduszką, a potem ręką i nogą. Dziecko miało zaledwie 10 miesięcy.

Koleżanka matki zbulwersowana jej zachowaniem nakręciła zajście i tego samego dnia zaniosła je na policję. Kobieta została skazana na 18 miesięcy więzienia.

Nagranie niedawno trafiło do internetu i momentalnie się rozprzestrzeniło. Widzowie zaalarmowali też media.

"Nie da się tego oglądać! Koszmar! Publikujcie więc, nagłaśniajcie, może w końcu ktoś właściwy zgłosi to tam, gdzie trzeba" - napisała na Alert24 czytelniczka Lady. "Wideo jest sprzed kilku dni. Niewiarygodne wprost okrucieństwo matki z Malezji znęcającej się nad 8-miesięcznym dzieckiem" - pisał Lewandoszczak, zamieszczając link do filmu.
Matka aresztowana. "Jest niezamężna, sfrustrowana"

Malezyjska policja w poście na Facebooku poinformowała, że matka odsiaduje już wyrok za bicie dziecka. Funkcjonariusze dostali kilkaset zgłoszeń od oburzonych internautów. Nie podano imienia i nazwiska matki.

Policja podała, że dziecko po aresztowaniu umieszczono w rodzinie zastępczej, a urzędnicy regularnie sprawdzają jego stan. Sprawczyni jest w więzieniu i "ma się dobrze".

CNN podaje, że początkowe poruszenie było w znacznym stopniu wywołane faktem, że internauci nie wiedzieli, gdzie doszło do incydentu i w jakim stanie jest obecnie dziecko. Tuż po oświadczeniu policji komentatorzy wyrażali ulgę. Wielu gratulowało policji szybkiej reakcji, część żałowała, że matce nie wymierzono większej kary.

Policja wyjaśniała, że kobieta jest niezamężna i tłumaczyła jej zachowanie "frustracją". Wielu spekulowało, że padła ofiarą gwałtu, ale policja nie chciała komentować tych doniesień.

Matka wychodzi na wolność w listopadzie tego roku. Sąd zdecyduje, czy będzie mogła odzyskać prawa do opieki nad dzieckiem.

"Ma szczęście, że nie doszło do tego tutaj w Stanach" - komentowała jedna z kobiet na Facebooku - "Nie tylko dostałaby wyższy wyrok, ale pewnie nie zdążyłaby dojść do więzienia".

Źródło: gazeta.pl

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PMvbzcI5l0s

[ Dodano: 2012-05-20, 13:58 ]
Czemu film nie chce mi się umieścić :-x

#13 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 20 maja 2012 - 13:48

Anonimka, mamy już temat o tym:
http://babskiswiat.n...owle-vt8346.htm
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#14 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 20 maja 2012 - 21:44

Jejcia oni chcą jeszcze zdecydować czy ona będzie miała prawo do opieki nad tym dzieckiem? Ja pierdziele to co to dziecko powie takiej matce za te parenaście lat jak zrozumie za co jego matka siedziała w więzieniu ... masakra... ona nie powinna nigdy odzyskać prawa ...

#15 Pepa140590

Pepa140590
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 21 maja 2012 - 05:56

Jak zobaczylam ten filmik to mi normalnie noz w kieszeni sie otworzyl ja nie rozumiem jednego jak mozna robic taka krzywde biednemu bezbronnemu dziecku jak dla mnie matka nie powinna odzyskac praw do opieki nad dzieckiem .....