KRYMINAŁY
Napisano 29 sierpnia 2011 - 15:23
Z książek Tess Gerritsen polecam serię thrillerow medycznych. Nie będę wyszczególniała, który jest najlepszy, bo wszystkie są świetne. Autorka pisze tez romanse kryminalne. Nie są tak wciagające jak thrillery medyczne, ale mimo wszystko przyjemnie się je czyta i warto po nie sięgnąc. Erica Spindler również pisze świetne thrillery, które szybko i przyjemnie się czyta. Przeczytałam kilka tytułów autorki i polecam w szczególności tytuł "Morderca bierze wszystko".
Napisano 29 listopada 2011 - 07:31
według mnie Ogród Kosci< grawitacja, Grzesznik, Chirurg, Autopsja, Skalpel. Te sa rewelacyjne.. Nie będę wyszczególniała, który jest najlepszy,
Natomiast Mumia, Ciało - nie podobały mi sie.
Teraz czekam na Dolina Umarłych.
Napisano 12 grudnia 2011 - 12:00
Napisano 12 grudnia 2011 - 13:29
a cos mozesz polecic ??Masterton
Napisano 12 grudnia 2011 - 13:48
Natalka napisał/a:
Masterton
a cos mozesz polecic ??
Ja Mastertona czytałam: Dżinna i Zwierciadło piekieł. Przynajmniej te mam w domu. Ale jeśli chodzi o super horrory to napewno: Guy N. Smith i Joe Hill.
Napisano 12 grudnia 2011 - 14:03
to chyba jedyny autor, którego mogę polecić WSZYSTKIE książki. Jakąkolwiek nie kupisz - jeśli lubisz ten gatunek - będziesz zadowolona z lektury.a cos mozesz polecic ??
Wada jego książek jest taka, że się je pochłania, więc jest to książka na dwa wieczory, tak szybko się czyta.
Cykl "Rook" jest moim ulubionym. Reszta cykli podchodzi bardziej pod horror, a nie kryminał.
Z polskich twórców mogę polecić Ewę Ostrowską, w szczególności 'Kamuflaż'
Napisano 17 stycznia 2012 - 18:10
moja święta trójca 'kryminalistów' - haha
: Coben, Brown, Masterton
Dodam jeszcze do tego Pattersona, mojego ukochanego autora :->
Polecam wszystkie jego książki, dla przykładu podam kilka tytułów: "W sieci pająka", "Kolekcjoner", "Sędzia i tak" i wiele wiele innych.
Masterton też świetnie pisze, wciąga jak nikt inny polecam wszystkie, co prawda nie mam pamięci do tytułów, ale pamiętam np "Bazyliszka" świetna książka
Czytałam też książki Tess Gerritsen, te pierwsze typu "Skalpel" "Chirurg" "Autopsja" najlepsze były, później tamte już troszkę mniej mi się podobały
Napisano 17 stycznia 2012 - 18:47
Napisano 17 stycznia 2012 - 19:50
dla mnie najlepsza autorka:)Czytałam też książki Tess Gerritsen, te pierwsze typu "Skalpel" "Chirurg" "Autopsja"
do tych ksiazek to jeszcze Grzesznik
Cykl "Rook"
to juz wiem co pozyczycAgatha Christie-Samotny Dom
Napisano 17 stycznia 2012 - 19:58
dla mnie najlepsza autorka:)Czytałam też książki Tess Gerritsen, te pierwsze typu "Skalpel" "Chirurg" "Autopsja"
do tych ksiazek to jeszcze GrzesznikOgrod Kosci,Grawitacja. Nie polecam : Mumia i Ciało.Nudne.
Dla mnie najgorszą jej książka to "Nosiciel" masakra totalna, weny nie miała chyba
Napisano 17 stycznia 2012 - 22:33
Napisano 19 stycznia 2012 - 18:32
a czytałas Mumie i Ciało ?Dla mnie najgorszą jej książka to "Nosiciel"
Ciało to podobno ta zpierwszych ksiazek . Nosiciel mnie sie podobał.
Napisano 26 maja 2012 - 09:12
Napisano 11 lipca 2013 - 14:25
Napisano 11 lipca 2013 - 15:48
Napisano 15 lipca 2013 - 13:07
Napisano 16 lipca 2013 - 10:20
king to klasyka - wiadomo, ale przyznam, że ja wolę bardziej przyziemne i realne opowieści w stylu ś.p. Larssona. Po jego millenium zapałałam miłością do szwedzkiego kryminału, przeczytałam Krąg, który choć nieco fantastyczny, wbrew temu, ze lubię przyziemne, bardzo mnie wciągnął, ale mój zapał ostudził jakiś słaby tytuł - nawet go nie pamiętam, szybko oddałam właścicielce
Napisano 16 lipca 2013 - 12:59
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych