Jakie owoce można jeść na diecie??
Napisano 01 kwietnia 2011 - 06:50
Napisano 01 kwietnia 2011 - 07:00
Napewno nie banany ( tzn. nie za dużo , bo lepiej zjeść banana niż batona )
Co zaś do owoców z małym indeks glikemiczny to napewno grejfruty , porzeczki czerwony .
Ale nie dajść sie zwaryjować diecie
Co zas do słodkiego mysle że jesli napijesz sie kakao ( nie mowie że każdego dnia), zjesz kosteczke czekoady gorzkiej czy np. kisiel, galaretke nic sie nie stanie. Wszystko jest dla ludzi - w umiarze.
Napisano 21 kwietnia 2011 - 11:10
Aha i najmniej kalorii maja podobno susszone owoce i są megazdrowe!
Napisano 21 kwietnia 2011 - 15:42
i maja meeega duzo cukru , 20 dkg potrafi wyczerpac cały limit cukru na dzieńAha i najmniej kalorii maja podobno susszone owoce i są megazdrowe!
mysle ze na diecie warto ograniczyc banany czy winogrona, winogrona maja duzo wody ale cukru tez troche.
najlepsze sa te co maja duzo wody w sobie np arbuzy czy truskawki . melon jest chyba tez raczej tak posrodku.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 01 maja 2011 - 08:04
Napisano 18 maja 2011 - 10:13
Napisano 18 maja 2011 - 18:14
w zasadzie to wszystkie owoce, przecież to samo zdrowie. nikomu jeszcze nie zaszkodziły.
A i owszem, owoce mozna jeść wszystkie, ale nie w dużych ilościach
Malinki chyba też by nie zaszkodziły
najlepiej po prostu zakupić sobie jogurt naturalny i wrzucić kilka owocków do niego. Wtedy szybciej się zapchasz, a mało cukru w siebie nawrzucasz
Napisano 19 maja 2011 - 21:22
a ja to nie zwracam uwagi, mam ochotę na banana to jem, na dwa? to jem dwa, tym bardziej, że po 2 wielkich bananach więcej już się nie chce, były takie czasy że po 2 kg jabłek codziennie jadła i to o 22 nawet i nie przytyłam ani 1 kg a nawet chudłam gdyż jabłka na pracę jelit wpływają więc było nawet na odwrótJeden banan dojrzały ma od 250 do 300kcal, więc jakby nie patrzeć to jedna porządna kanapka.
Napisano 28 maja 2011 - 11:20
Ja dziennie zjadam jednego, dwa. Staram się nimi zastępować
słodycze.
Owoce są zdrowe i faktycznie lepiej je jeść niż coś słodkiego.
Napisano 28 maja 2011 - 13:47
Ojj nie wiedziałam, że banany mają aż tyle kalorii.
Ja dziennie zjadam jednego, dwa. Staram się nimi zastępować
słodycze.
Owoce są zdrowe i faktycznie lepiej je jeść niż coś słodkiego.
nie ma co na to patrzeć, każdy spala dziennie inna licz. kcal i dla jednego mogą być nie wskazana a dla innej os. wcale nie zaszkodzą, lepiej zjeść 5 bananów niż zapychać się bułkami czy słodkościami
Napisano 06 czerwca 2011 - 14:37
Napisano 06 czerwca 2011 - 18:38
i bardzo dobrze, bo sa bananysa kaloryczne, ale zdrowsze niz slodycze , bo maja mnien kwasów tłuszczowych i szybciej sa wydalane z organizmu.Ja dziennie zjadam jednego, dwa. Staram się nimi zastępować
słodycze.
Napisano 06 lipca 2011 - 14:06
Nie raz się przekonałam i przekonuję, jak miałam ochotę na coś słodkiego i zamiast do spożywczaka poszłam do warzywniaka.
Chyba dzięki dietce Vitalii jaką stosowałam się tego nauczyłam. Tak często miałam owoc do posiłków. i tak mi zostało do dzisiaj
Napisano 06 lipca 2011 - 17:43
ja czasami tak mam, że mam ochotę na jakiś batonik , ale przed tym jem jabłko i po jabłku już jestem syta i ochota na batonika przechodziSuper jako zamiennik słodyczy. czy jako przekąskę zamiast batona.
dokładnie, ja ostanio skorzystałam z okazji i 0,5 kg czereśni zjadłam pychotkaSzczególnie teraz latem trzeba korzystać z tego co jest.
Napisano 07 lipca 2011 - 10:05
Napisano 03 sierpnia 2011 - 18:04
owoce ktore maja wiecej kcal banan 95 kcal
mango 69
winogrona 69
kiwi 56
gruszki 54
czeresnie 61
aronia 57
awiec nie sa to jakies bomby kaloryczne , wiec jesli ktos nie zjada kilo od razu to trzeba sobie pozwolic , szczegolnie latem
Napisano 03 sierpnia 2011 - 19:46
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!