Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kurtki i płaszcze zimowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
102 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 17 października 2010 - 15:05

Witam,
podobno w tym roku zima ma nam dać popalić.. a ja szukam ciepłej kurtki i szukam i jak na razie nie znalazłam tej idealnej. Jak już znajdę jakąś ciepłą to pikowaną.. a mam na zimę dość eleganckie kozaki na obcasie i zastanawiam się czy taki zestaw byłby odpowiedni?? Znalazłyście kurtki dla siebie? a może za wcześnie się zabieram za szukanie?
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#2 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 17 października 2010 - 15:10

porady-ciuszkowe-vt1132.htm

;-)

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2010-10-17, 16:17 ]
Zmieniłam nawę tematu na ogólny o kurtkach i płaszczach zimowych.

Wszelkie pytania dotyczące tego, czy dane elementy garderoby pasują do siebie umieszczamy w temacie podanym przez Olenkę
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#3 LilianaZ

LilianaZ
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 17 października 2010 - 23:13

Ja kupiłam taki płaszcz. Jest pikowany i mam do niego eleganckie buty i nie sądzę, żeby to się wykluczało. Świetnie się razem prezentuje.

Załączone miniatury

• gapa-2010-jwsien-27348.jpg

#4 Anika

Anika
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 18 października 2010 - 08:17

Muszę napisać że podoba mi się , na żywo wygląda pewnie lepiej jest taki inny , nietypowy i te guziczki mi sie podobają :-)

#5 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 października 2010 - 09:02

LilianaZ,sam kolorek płaszczyka fajniutki,ale faktura mi się nie podoba.Jeśli chodzi o krój to nawet może być-klasyczny.

#6 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 października 2010 - 13:19

LilianaZ,sam kolorek płaszczyka fajniutki,ale faktura mi się nie podoba

popieram. KOlor tak, faktura na nie.
Krój tak sobie.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#7 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 18 października 2010 - 14:33

LilianaZ, a mi się cały podoba :-)
i kolor i faktura :)
teraz jest moda na takie :D i wszędzie ich pełno, ja jednak się w taki nie zaopatrzę ;-)
podoba mi się na kimś

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#8 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 18 października 2010 - 14:46

A jeśli można spytać gdzie i za ile? chętnie bym go zobaczyła na żywo :) bo też mi się podoba. Ale ciepły jest?:)
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#9 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 18 października 2010 - 15:14

dziewczyny wiecie co ja juz w zeszlym roku bylam troche zla na producentow czy projektantow kurtek i plaszczy poniewaz ostatnia zima byla bardzo mrozna, a kurtki zimowe w sklepach cienkie nie wspominajac o plaszczach bez cieplych podszewek :roll:

kuipilam plaszcza ale nie jestem zasowolona z "grubosci" raczej tylko z wygladu i niestety w tym roku musze kupic jakis kurtke = ala plaszczyk ale naprawde ciepla bo boje sie tej zimy, jestem zmarzalakiem a oni zachowuja sie jakby wspolpracowali z NFZ-em albo z Aptekami bo ludzie choruja (bo inaczej nie umiem sobie tego tlumaczyc)
albo pozniej chopdzimy jak cebule po 3 swetry, podkoszulka - mowie o temperaturacj poniezej -20 czy wiecej jak bylo zeszlej zimy (a teraz ma byc gorzej z tego co sie slyszy)

a dlaczego nie szyja cieplejszych nie mam pojecia <bezradny></span>

#10 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 października 2010 - 15:16

a dlaczego nie szyja cieplejszych nie mam pojecia <bezradny></span>

A może coś z kurteczek sportowych,takich jakie są w takich sklepach.Z materiałów,które oddychają ,albo nie przepuszczają powietrza.Są cienkie a zarazem ciepłe. ;-)

#11 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 18 października 2010 - 15:28

viola, no tak ale bardziej interesuja mnie troche elegantsze
chociaz taka funkcja bylaby dobra, choc jeszcze sie z tym nie spotkalam, no dobra oprocz "Jack`a Wolfskin`a " typowo sportowe ciuchy

#12 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 18 października 2010 - 15:45

A może coś z kurteczek sportowych,takich jakie są w takich sklepach

Te kurtki są bardzo ciepłe i drogie, ale największym ich minusem jest to, że są sportowe i nie pasują do kozaków i butów na obcasie

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#13 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 18 października 2010 - 19:40

LilianaZ podoba mi się kolor i krój chociaż wolę jednolite kolorki. Jednak mi się bardziej podobają krótkie płaszczyki ale niestety wszystkie krótkie płaszczyki jakie spotkałam są tak krótkie, że jak tylko się schylę czy coś to mam całe plecy na wierzchu :-/ :evil: <bezradny></span>
szczęście ma smak truskawek :D :D

#14 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 18 października 2010 - 19:53

LilianaZ, Mi się nie podoba ani krój ani kolor , jak również kieszenie .

#15 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 19 października 2010 - 08:55

Olciafakt, ja nie spotkałam się z eleganckim płaszczykiem porządnie obszytym. A jeśli już- cena około 5 stów :roll: No niestety, wyobraźnia producentów pozostawia wiele do życzenia. Jak w tym roku jest- to nie wiem- ale muszę zrobić kurs po sklepach, bazarkach itp i sprawdzić.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#16 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 19 października 2010 - 08:59

Plaszczyk fajny, tzn. krój ale nie podoba mi sie to pikowanie :->
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#17 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 19 października 2010 - 09:38

I ja chyba w większości jestem- podoba mi się krój i kolor tego płaszczyka, natomiast pikowanie- jak dla mnie- koszmarne- takie babcine podomki mi się przypominają :-P

#18 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 19 października 2010 - 12:28

Olciiia też to zauważyłam, w sumie zimy coraz chłodniejsze a kurtki coraz cieńsze. Kiedyś nie było takich problemów, a teraz nawet większość bluzek w sieciówkach typu H&M to cieniota....
Poza tym co z tego, że ubierzesz 3 bluzki, jak się w nich zgrzejesz, bo pomieszczenia są przecież ogrzewane. To na zewnątrz będzie Ci nadal zimno <bezradny></span>

Ja mam płaszczyk z tamtego roku, nie jest za gruby też, ale nie wiem czy kupię coś nowego, bo zamieniać cienki na cieńszy nie ma sensu.

Dajcie znać jakbyście miały namiary na jakiś sklep z inną polityką.

#19 LilianaZ

LilianaZ
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 19 października 2010 - 18:54

No klasyczny. Ja lubię klasyczne, eleganckie i bezpretensjonalne stroje. Uwielbiam kupować w sklepach takich jak reklama. Klasyka ma to do siebie, że nigdy nie wyjdzie z mody :] A co do faktury....hmmm mnie się podoba i o to właśnie chodzi:]

#20 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 października 2010 - 10:39

no tak plaszcze sa zazwyczaj cieniutke, no chyba ze welniane to lepiej grzeja ale bez rewelacji. ja mam plaszczyk w zeszłym roku kupiony, kilka lat na taki chorowała, czyli czarny z kapturem. nie jest w nim bardzo cieplo ale ja zmarzlak nie jestem wiec jest ok. kurtek zimowych nie kupuje no bo włąsnie nie pausja mi do kozaków i spodniczek.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko