Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Laktator

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 24 września 2010 - 19:49

Witam.
Mam pewien problem i proszę was kochane o pomoc:)
Ponieważ już niedługo zostanę mamusia po raz drugi,nie wiem jaki laktator mam wybrać.Czy ręczny czy może elektryczny??
Który będzie lepszy???
dzieki za pomoc:D

#2 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 24 września 2010 - 20:20

Mialam reczny i nie narzekalam. Ponoc elektryczny trzeba wyczuc, zeby za mocno nie nastawic. Recznym sobie dobrze radzilam, i regulowalam sile ;-)
Jaki by nie byl. Mi uratowal zycie przy nawale pokarmu.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#3 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 24 września 2010 - 21:52

Mialam reczny i nie narzekalam.

To tak jak ja ;-) i w zupełności mi wystarczył. Obyłam się bez wynalazków i postawiłam na prosty laktator, który P. zakupił w aptece ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#4 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 25 września 2010 - 14:47

Mialam reczny i nie narzekalam

I ja również korzystałam z ręcznego laktatora- niedługo, bo niedługo, ale intensywnie- przez tydzień blisko karmiłam małą tylko z butelki odciąganym mlekiem. I sprawdził się doskonale- szlo szybko i bezboleśnie, co podobno potrafi się przy elektrycznym zdarzyć, jeśli się, źle wyczuje jak napisała madzia. A poza tym, mimo wszystko laktatora, nie używa się zbyt często zazwyczaj (choć bywają wyjątki), a elektryczny to dość duży wydatek, który moim zdaniem można przeznaczyć na coś innego ;-) Ale warto się dowiedzieć, popytać, bo, np. u mnie w mieście, w jednym ze szpitali można elektryczne laktatory wypożyczać na okres 14 dni za stawkę dzienną jakieś 6 zł, co wychodzi stanowczo taniej niż zakup takiego sprzętu, a niekiedy nawet taniej niż ręczny laktator ;-)

#5 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 13 października 2010 - 22:01

ja jednak wole kupić niz wypożyczać od szpitala.zreszta koszt wypozyczania jest taki sam jak koszt kupienia:):)
A jakiej firmy polecacie laktator??:)

#6 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 13 października 2010 - 23:07

mialam Avent:)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#7 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 14 października 2010 - 05:56

monia86, ja również miałam laktator firmy Avent i polecam gorąco.

zreszta koszt wypozyczania jest taki sam jak koszt kupienia

Mnie akurat zakup ręcznego wyniósł dużo więcej niż wypożyczenie elektrycznego, bo o takim była mowa, ale to pewnie właśnie zależy od tego jaki laktator chcesz kupić, no i jak długo go stosować ;-)

#8 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 14 października 2010 - 22:32

Jak juz sie orientowałam cena ręcznego laktatora to ok 100 zł firmy avent,a wypozyczenie od szpitala to koszt 7 zł dziennie na 2 tygodnie ( tak mi powiedzieli w szpitalu ).wiec chyba kupie sobie laktator,bo jakos tak nie bardzo mam ochote uzywać tego samego laktatora co ileś kobiet przede mną.

dziekuje wam za pomoc :lol:

#9 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 15 października 2010 - 12:44

cena ręcznego laktatora to ok 100 zł firmy avent,a wypozyczenie od szpitala to koszt 7 zł dziennie na 2 tygodnie ( tak mi powiedzieli w szpitalu )

czyli wychodzi na to samo ;-) w takiej sytuacji wolalabym kupic, niz wypozyczyc ;-)

#10 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 16 października 2010 - 21:32

monia86 napisał/a:
cena ręcznego laktatora to ok 100 zł firmy avent,a wypozyczenie od szpitala to koszt 7 zł dziennie na 2 tygodnie ( tak mi powiedzieli w szpitalu )

czyli wychodzi na to samo ;-) w takiej sytuacji wolalabym kupic, niz wypozyczyc ;-)

Cena ręcznego laktatora to 100 zł.

Cena ELEKTRYCZNEGO to ok. 300 zł, a wypożyczenie ELEKTRYCZNEGO (przynajmniej u mnie i rozumiem, że tu w szpitalu również) to te 6-7 zł. Nie wychodzi to samo :-P

monia86, chyba, ze wypożyczają ręczne ;-) To wtedy faktycznie tez bym kupiła ;-)

#11 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 21 października 2010 - 18:43

Własnie o to chodzi, że maja tylko ręczne i podejrzewam że zakupie sobie nowy:)

[ Dodano: 2010-12-29, 20:16 ]
Własnie zakupiłam sobie nowy laktator.moze nie jest najlepszy na rynku,ale mi powinien wystarczyć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych